Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΧΑΣΜΑΤΑ - GAPS
1974 αναγνώστες
Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2008
13:18

                                                                     ΧΑΣΜΑΤΑ (GAPS)
 Ειναι οι περιοχες που δεν γινονται συναλλαγες.Σε περιπτωση ανοδικης αγορας εχουμε χασμα οταν την επομενη π.χ. μερα ο ΓΔ ανοιξει σε υψηλοτερη τιμη απο το υψηλοτερο της προηγουμενης ημερας, και δεν κλεινει τις επομενες ημερες. Το αντιστροφο συμβαινει στην καθοδικη αγορα.Μια ημερα ανοιγει ο δεικτης πιο χαμηλα απο το χαμηλοτερο της προηγουμενης το οποιο και αυτο δεν κλεινει τις επομενες ημερες.Τα ανοδικα χασματα ειναι σημαδια δυναμης της αγορας και τα καθοδικα αδυναμιας.
Εχουμε 3 ειδη χασματων κατα αλλους 4.
α) Χασμα εκκινησης. Γινεται στην αρχη μιας ανοδικης η καθοδικης αγορας και χαρακτηριζεται απο μεγαλους ογκους.
β) Χασμα διαφυγης.Γινεται στην μεση μιας κινησης και χαρακτηριζεται απο μετριους ογκους. Και αυτο το χασμα ειναι σημαδι δυναμης.
γ) Χασμα εξαντλησης. Γινεται στο τελος της τασης.Συνοδευεται απο παρα πολυ μεγαλους ογκους και μεγαλη μεταβλητοτητα. Φυσικα αυτο το χασμα κλεινει μετα απο λιγες μερες.
Ενα ακομα χασμα ειναι αυτο που γινεται σε ατασικες περιοδους το οποιο ομως δεν υπολογιζεται διοτι σημαινει ελλειψη ενδιαφεροντος.
* Συγνωμη που δεν εχω δυνατοτητα να περασω καποια σχηματα για να ηταν πιο κατανοητα

Σχόλια

20/03 13:41  XRYSA
Ένα up gap σχηματίζεται όταν η χαμηλότερη τιμή σε μία μέρα συναλλαγών είναι υψηλότερη από την υψηλότερη τιμή της προηγούμενης ημέρας.


Το down gap σχηματίζεται όταν η υψηλότερη τιμή της ημέρας είναι χαμηλότερη από την χαμηλότερη τιμή της προηγούμενης ημέρας. Ένα up gap είναι συνήθως σημάδι δυνατής αγοράς, ενώ ένα down gap είναι σημάδι αδύναμης αγοράs.


Το breakaway gap είναι ένα χάσμα τιμών το οποίο σχηματίζεται με την ολοκλήρωση ενός σημαντικού τύπου τιμών. Συμβολίζει συνήθως την αρχή μίας σημαντικής κίνησης τιμών.


Το runaway gap είναι ένα χάσμα τιμών που συνήθως συμβαίνει στα μέσα μίας σημαντικής τάσης της αγοράς. Γι’αυτό το λόγο ονομάζεται και χάσμα μέτρησης.


Το exhaustion (εξάντληση) gap είναι ένα χάσμα τιμών που συμβαίνει στο τέλος μίας σημαντικής τάσης και φανερώνει ότι η τάση τελειώνει.
20/03 16:31  Καλογηρου Παναγιωτης
XRYSA
Ευχαριστω για την συμπληρωση.
20/03 16:36  Καλογηρου Παναγιωτης
Για οσους δεν καταλαβαν ειναι τα ιδια αλλα με την ονομασια τεχνικων ορων.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις