Έλειπαν οι 33 από τους 38 υπαλλήλους σε δημόσια υπηρεσία της Λάρισας!
Τα όσα σκαρφίζεται επικεφαλής τμήματος σε υπηρεσία της Λάρισας, προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία δεκάδων συναδέλφων της από τον χώρο της δουλειάς τους όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης αρχής, προκαλούν γέλιο (;).
Στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι, εκ των οποίων τη συγκεκριμένη αποφράδα ημέρα φέρεται να απουσίαζαν οι 13 με άδεια,το ένα τρίτο δηλαδή κι ας πρόκειται για Νοέμβριο μήνα, μακριά από την κλασική περίοδο διακοπών.
Ωστόσο το τμήμα λειτουργούσε με άνεση και μάλιστα από τους εναπομείναντες 25.
Την ώρα της επίσκεψης των ανωτέρων βρέθηκαν στο πόστο τους μονάχα 4 εξ αυτών, μαζί και η προϊσταμένη τους.
Δηλαδή από τους 38 υπαλλήλους την ώρα των ελέγχων έλειπαν οι 33!
Η προϊσταμένη καταφέρνει να ανακαλύψει πληθώρα διαφορετικών δικαιολογιών, καλύπτοντας την απουσία των υφισταμένων, με έγγραφο που στάλθηκε αρμοδίως, με υπογραφή και σφραγίδα τρεις μέρες μετά την προαναφερθείσα αναπάντεχη επίσκεψη. Διαβάστε τις απίθανες δικαιολογίες.
«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι» αναφέρει στο μνημειώδες έγγραφο.
Και συνεχίζει επί λέξει: «Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35».
Το έγγραφο καταλήγει κορυφώνοντας «αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου…».
Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις», καταλήγει η υπογράφουσα.
Γνωρίζοντας καλύτερα από οιονδήποτε άλλον, η προϊσταμένη διαβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα των 38 υπαλλήλων μπορεί και λειτουργεί εύρυθμα ακόμη και με 5 εξ αυτών.
Το δικό μου συμπέρασμα για το ανωτέρω είναι.
Σε μια δημόσια υπηρεσία που χρειάζονται μόνο 5 άτομα για να δουλεύει άριστα, "δουλεύουν" 38. Τρανό παράδειγμα κλεψιάς του δημόσιου χρήματος μια και εμείς πληρώνουμε επιπλέον 33 άχρηστους υπαλλήλους. (σύμφωνα με την προισταμένη).
Αυτό είναι το δημόσιο που δουλεύει σε βάρος του ιδιωτικού τομέα και συνεχίζει ανενόχλητο ακόμα και μέσα στην κρίση.
Αν νομίζετε οτι αυτο είναι το μόνο, δείτε το επόμενο.
Όλη η οικογένεια κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ αμείβεται από το Δημόσιο. Η οικογένεια της κας Δούρου.
Είναι γνωστό, πως ο σύντροφος της κυρίας Δούρου διορίστηκε «νόμιμα» ως διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ από την κυβέρνηση.
Επίσης, ο αδερφός της κυρίας Δούρου διορίστηκε ως υπάλληλος του Ελληνικού Φεστιβάλ με σύμβαση αορίστου χρόνου από τον κύριο Ξυδάκη.
Παράλληλα, ο κ. Δούρος διορίστηκε και ως μετακλητός υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού για να παίρνει «νόμιμα» και πάλι δύο μισθούς.
Έχουμε και συνέχεια, όμως, καθώς ο κύριος Δούρος παρουσιαζόταν μέχρι σήμερα ως συνεργάτης, παράλληλα, του κυρίου Μπαλτά, διαδόχου του κ. Ξυδάκη, χωρίς όμως να έχουμε δει κάποια επίσημη ανάρτηση πρόσληψης στη Διαύγεια.
Με αυτά τα δεδομένα, κανονικά θα έπρεπε, βάσει νόμου, ο κ. Δούρος, ως μετακλητός υπάλληλος, να λύσει την εργασιακή του σχέση με το υπουργείο μετά την αποχώρηση του κυρίου Ξυδάκη.
Κατά παράβαση νόμου, λοιπόν, φαίνεται να εργάζεται ο κ. Δούρος και στο υπουργείο.
Τέλος, και η νύφη της έχει συνάψει συμβάσεις μαζί της ( κυρίας Δούρου ως περιφερειάρχη) στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής. και έχει λαμβάνειν.
Απλά πράγματα. Και το παιχνίδι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.