Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Δες την περιουσία της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ΚΛΑΨΕ!
728 αναγνώστες
Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015
20:25

Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;

Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους;

Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε;

Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα).

Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.

Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.

Το σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!

Πολύ πρόχειροι υπολογισμοί, φέρουν την περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α (15.000.000.000) ευρώ.

Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.

Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση, αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ.

Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα;

Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα.

Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας.

Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.

Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα.

Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.

Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους!

Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.

Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;

Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα».

http://www.axarnea.gr/news/adianoito-des-tin-periousia-tis-ekklisias-ke-klapse

Σχόλια

23/07 15:00  Albus Genius
Η Εκκλησία (τα μοναστήρια) προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όταν το κράτος προσπάθησε επί Τρίτση να δοθεί ένα μέρος της περιουσίας σε ακτήμονες κλπ.Κέρδισε τη δίκη και εκδόθηκε νόμος υπέρ των απόψεών της (ακυρώθηκε ουσιαστικά ο νόμος Τρίτση) αλλιώς το κράτος θα υποχρεωνόταν σε καταβολή αποζημίωσης.
23/07 15:32  zyzzx
Δηλαδή , θα τους βγάλεις όλους ξεφτίλες σώνει και καλά.
Και που πιστεύεις ΕΣΥ για να έχουμε καλό ερώτημα.
Εγώ λέω πως καλά κάνανε οι Ινδοί και δώρισαν κομμάτι της Ινδιας στους Μωαμεθανους . Το ζήτημα σε ένα αρχαίο πολιτισμό είναι πάντα η διακράτηση της καθαρότητας...
23/07 15:58  Καλογηρου Παναγιωτης
Πρός zyzzx

"Δηλαδή , θα τους βγάλεις όλους ξεφτίλες σώνει και καλά."

Εγώ δεν βγάζω κανένα. Μήπως όμως θα έπρεπε όμως να κάνουν κάτι, κάποιοι "ξεφτίλες" ?

Και που πιστεύεις ΕΣΥ για να έχουμε καλό ερώτημα.
Πιστεύω στην ανθρωπιά και στην συμπόνοια, ενώ αυτοί ακολουθούν το..Οσα βλέπει η πεθερά.
Δεν θα συζητήσω δε το θέμα πώς το κράτος δλδ εμείς ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ.
Ούτε το γεγονός οι η εκκλησία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ.

"Εγώ λέω πως καλά κάνανε οι Ινδοί και δώρισαν κομμάτι της Ινδιας στους Μωαμεθανους . Το ζήτημα σε ένα αρχαίο πολιτισμό είναι πάντα η διακράτηση της καθαρότητας...

Για να κρατάς την "καθαρότητα' πρέπει να είσαι πρώτα εσύ καθαρός.
23/07 21:42  PREMIUM
Αφήστε ήσυχη ΤΗ θρησκεία μας, τη μόνη ξεκάθα καπιταλιστική σ΄αυτόν τον τόπο ! Γι΄αυτό και ευημερεί !
Όσο για τον μουσουλμανισμό να έχετε ένα μότο στη ζωή σας :
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ για να κάνει μόνος του τη ... δουλειά του ! Δείτε το https://www.youtube.com/watch?v=eQdfBSkY1Mk και θα καταλάβετε πολλά :
24/07 12:54  Καλογηρου Παναγιωτης
PREMIUM

ΔΕΝ τα έχω με την θρησκεία σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Τα έχω όμως με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ απο την οποία ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ...
Από το γεγονός οτι πληρώνει ο Ελληνικός λαός τους μισθους τους...
Από το γεγονός οτι δίνουν ΜΗΔΑΜΙΝΑ πράγματα σε σχέση με τις δυνατότητες της...
Από το γεγονός είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Εμπορική και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους...κλπ κλπ κλπ
24/07 13:00  PREMIUM
Τάκη ! Έρχεσαι στα λόγια μου ! Thats capitalism !
Άριστα πάντως παίρνουν οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες !
24/07 13:45  Καλογηρου Παναγιωτης
Εδώ δεν ισχύει το " Ο έχων 2 χιτώνας δίνει τον ένα " αλλά ο έχων 10 χιτώνες πρέπει να πάρει από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ οτι έχουν και δεν έχουν.
24/07 13:51  PREMIUM
Κάνεις ΛΑΘΟΣ ! Σ΄αυτά ... valedictorians είναι οι ... Οβρίδες ! αχαχαχαχαχαχα !
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις