Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ- Φοβούνται γενικευμένο χρηματιστηριακό χάος.
1014 αναγνώστες
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015
00:55

Τον πλήρη αιφνιδιασμό των δανειστών κατάφερε να πετύχει η κυβέρνηση, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε τακτικό επίπεδο ενώ κατάφερε να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τη Γερμανία να σκέφτεται σοβαρά να αποσύρει την πρόταση των θεσμών, την πρόταση δηλαδή εξαθλίωσης και ταπείνωσης του ελληνικού λαού η οποία αποτελεί και το αντικείμενο του δημοψηφίσματος της ελληνικής κυβέρνησης.  

Ας δούμε τι αναφέρουν οι ξένοι σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Βερολίνου, καθώς και τι ήθελε να πετύχει η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

Όμως, γιατί κυβέρνηση αποφάσισε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για δημοψήφισμα;

Η πολιτική απόφαση για το δημοψήφισμα δείχνει βγαλμένη μέσα από τη θεωρία παιγνίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, όπου κυριάρχησε το ελληνικό ζήτημα άκουσε με αμηχανία και προβληματισμό τη Γερμανίδα Καγκελάριο από το βήμα να προειδοποιεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την ερχόμενη Δευτέρα και σε έντονο ύφος να δίνει το στίγμα το προθέσεων της όταν ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί «να την εκβιάσει» η Ελλάδα...

Η δήλωση αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί όμως και ως «τακτικό σφάλμα» της Γερμανίδας καγκελαρίου, αφού αποκαλύπτει την πεποίθησή της για την προοπτική σοβαρών αναταράξεων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η συμφωνία

Κατά συνέπεια, στόχος του κυβερνητικού επιτελείου θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτός:

Το να προκαλέσει αυτό που η Άγκελα Μέρκελ επιθυμεί να αποτρέψει, δηλαδή γενικευμένο χρηματιστηριακό χάος, το οποίο θα αποδείξει τον ελληνικό ισχυρισμό, ότι ενδεχόμενο ελληνικό Grexit θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Με την κίνηση αυτή, η ελληνική πλευρά κλιμακώνει κάθετα τη σύγκρουση, παραμένοντας σταθερά εντός του «chicken game» που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαβιβάζοντας στην πλευρά των δανειστών το μήνυμα, ότι παραμένει απολύτως έτοιμη για τη σύγκρουση..

Ποια θα είναι όμως τα αντίποινα μιας οργισμένης Γερμανίας;

Το μεγάλο «εργαλείο» είναι σαφώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο ELA, που κρατούν στη ζωή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Κλείνοντας τη «στρόφιγγα» της ρευστότητας, επιδίωξη των δανειστών θα είναι να αυξήσουν κάθετα την εσωτερική πίεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, καθώς πιστεύουν ότι θα έχει απώλειες στα ποσοστά αποδοχής στις δημοσκοπήσεις και σε επίπεδο κόμματος και προσωπικά.

Το πρόβλημα για τους δανειστές είναι η απουσία χρόνου. Την Κυριακή θα ληφθούν αποφάσεις και τη Δευτέρα θα μπορούσε να επικρατεί χάος στις διεθνείς αγορές

Γιατί όμως οι δανειστές είναι με τη πλάτη στο τοίχο μετά την προκύρηξη δημοψηφίσματος;

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που επικρατήσει το "ΟΧΙ" που είναι άλλωστε και το πιο πιθανό:

Οι δανειστές δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν κανένα πρόγραμμα λιτότητας εφόσον ο ίδιος ο λαός  το έχει απορρίψει, υπάρχει δηλαδή μια "αρνητικότητα" ανάληψης και αποδοχής "μεταρρυθμίσεων" (απορρυθμίσεων) όπως τις εννοούν οι θεσμοί.

Ταυτόχρονα, δημιουργείται ένα προηγούμενο για τους υπόλοιπους λαούς οι οποίοι βρίσκονται υπό καθεστώς τροϊκανής οικονομικής ασφυξίας ενώ αυξάνεται και η αξιοπιστία-δέσμευση του Α.Τσίπρα με ανανεωμένη εσωτερική λαϊκή νομιμοποίηση προς την κατεύθυνση της απόρριψης των αιτημάτων των δανειστών.

Για τους λόγους αυτούς, η Γερμανία σκέφτεται να αποσύρει την πρόταση εξαθλίωσης και ταπείνωσης των θεσμών.

Απλά δεν την συμφέρει γιατί αν γίνει θα πρέπει μετά να προχωρήσει σε μεγαλύτερο κόστος υποχώρησης, προκειμένου να κρατήσει την ευρωζώνη ακέραιη..

Αν υποστεί όμως την ήττα αυτή θα έχει αποδυναμωθεί σημαντικά και στις υπόλοιπες χώρες του Νότου ενώ θα δεχτεί και σφοδρές κριτικές από ΗΠΑ-Κίνα αφού θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα γενικευμένο χάος σε ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια ενώ η Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται δεν έχει να χάσει και πολλά
 

http://newsnea.gr/%CE%BD%CE%B5%CE%B1/%CE%B1%CE%B9%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%BF-o%CE%B9-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9

Σχόλια

28/06 01:31  PREMIUM
Τάκη ! Φούσκα είναι όλα τα χρηματιστήρια πλην του ελληνικού !
Και ξέρεις πώς ξεπουλάνε τις φούσκες ! Δεν είσαι δα χθεσινός !
28/06 01:35  PREMIUM
Επομένως ! Μονάστερο ! Αλλά έχεις αποκλείσει τη δυνατότητα αξιολόγησης του άρθρου ! χε !
28/06 02:27  ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ
Το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι ... φούσκα αλλά είναι ... μπορντέλο !
28/06 19:57  PREMIUM
Τάκη ! Και 70% να πέσουν τα ξένα χρηματιστήρια κάποιοι με κέρδος θάναι : http://www.capital.gr/forum/thread/5165146?order=desc !
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις