Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Υπάλληλοι της Βουλής έπαιρναν διπλάσια σύνταξη με το τρικ των επιδομάτων! Για να θυμόμαστε.
729 αναγνώστες
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015
14:49

Την ώρα που οι συνταξιούχοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έβλεπαν από το 2010 την μία περικοπή μετά την άλλη, το πολιτικό σύστημα προστάτευε τα «δικά του παιδιά», δηλαδή… τους υπαλλήλους της Βουλής.

Υπερδιπλασίαζαν τη σύνταξή τους με το τρικ των επιδομάτων τον τελευταίο μήνα, έπαιρναν μέχρι και 250.000 ευρώ από το ένα από τα δύο επικουρικά ταμεία εφάπαξ τους, ενώ το hard τρικ συμπληρώνεται από την απόφασή τους να διαλύσουν το ταμείο που χορηγούσε τα εφάπαξ τους και να μοιραστούν τα αποθεματικά του, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί μόνο από τις δικές τους μόνο εισφορές.

Για έναν εργαζόμενο η σύνταξη υπολογίζεται με βάση την καλύτερη 5ετία των 10 τελευταίων χρόνων. Για τους υπαλλήλους της Βουλής όμως, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013 και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι είχαν υποστεί…. 3 διαδοχικές μειώσεις,  η σύνταξη δινόταν ως εξής:  αύξαναν τον βασικό τους μισθό τον τελευταίο μήνα που σημαίνει αυτό ότι το έκαναν τεχνητά για να πάρουν μεγάλη σύνταξη, χωρίς να καταβάλλουν εισφορές.

Για παράδειγμα ένας ΔΕ που είχε βασικό μισθό 1765 ευρώ τον τελευταίο μήνα, με διάφορες προσαυξήσεις έφτανε στις 2.229 ευρώ και πάλι προβλεπόταν να δίδεται η σύνταξη στο 100% του τελευταίου μισθού  και όχι στο 80% ή το 70% που προβλέπεται για τους άλλους ασφαλισμένους πολίτες. Συνολικά δηλαδή ο βασικός μισθός κατά τον τελευταίο μήνα εκτοξευόταν στις 2229 ευρώ που ο ασφαλισμένος έπαιρνε στο 100% ως σύνταξη!

Αντίστοιχη σύνταξη υπαλλήλου του υπόλοιπου δημόσιου τομέα με τα ίδια έτη ήταν 1237 ευρώ!

Το προκλητικά ευνοϊκό καθεστώς ίσχυε μέχρι και τις 31/12/2012 και είναι ενδεικτικό των αδικιών με τις οποίες ήταν δομημένο για δεκαετίες το δημόσιο.

Το τελευταίο διάστημα άλλη μία υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα με την απόφαση των υπαλλήλων της Βουλής να διαλύσουν το ταμείο εφάπαξ τους. Πρόκειται για το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ) και η απόφαση για διάλυση πάρθηκε προκειμένου να μην υποστεί τις μειώσεις από τον συντελεστή βιωσιμότητας που προβλέπεται για όλα τα ταμεία και θα οδηγούσε σε μειωμένα εφάπαξ. Το ταμείο βρίσκεται σε εκκαθάριση και οι 1.105 υπάλληλοι θα πάρουν πίσω τις εισφορές, αλλά και την απόδοση που θα έχουν τα αποθεματικά του Ταμείου. Η  περιουσία όμως του συγκεκριμένου ταμείου προέρχεται κατά μεγάλο ποσοστό όχι μόνο από εισφορές εργαζομένων, αλλά από την επιχορήγηση που λάμβανε κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό της Βουλής, ακόμα και από ενοίκια που εισέπραττε η Βουλή!

Τα εφάπαξ που έδινε μέχρι και τη διάλυσή του πριν δυο μήνες έφταναν τις 250.000 ευρώ και αυτό ήταν μόνο το ένα εφάπαξ! Διότι οι υπάλληλοι ως εργαζόμενοι του δημοσίου λάμβαναν και δεύτερο εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων απ’ όπου παίρνουν το εφάπαξ του όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι.

Της Κατερίνας Παναγοπούλου

http://www.star.gr/Pages/Oikonomia.aspx?art=270048&artTitle=apokleistiko_ypalliloi_tis_voulis_epairnan_diplasia_syntaxi_me_to_trik_ton_epidomaton

Σχόλια

24/04 09:35  cornelsen
Καλά μην παίρνεις τοις μετρητοίς ότι γράφεται. Μπορεί να είναι "δικά μας παιδιά" και να τα προσέχουμε ιδιαιτέρως αλλά στο ρεπορτάζ γράφονται και χοντράδες.

Μιλά για εφάπαξ 250 χιλ ενώ πριν λίγο καιρό το Πρώτο Θέμα έγραφε για μάξιμουμ εφάπαξ 150 χιλ ("ένας υπάλληλος πτυχιούχος μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας θα πάρει σήμερα 40.000 από το ταμείο πρόνοιας και 150.000 ευρώ από το λογαριασμό της Βουλής").
Μιλά για προσαύξηση μισθού μέσω επιδομάτων τον τελευταίο μήνα αλλά τα επιδόματα δεν υπολογίζονται στον υπολογισμό τής σύνταξης (γι' αυτό και οι εφοριακοί παρότι έπαιρναν μεγάλα επιδόματα παίρνουν σύνταξη ίδια με την σύνταξη των άλλων ΔΥ).
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις