Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Με ένα ευρώ συστήνεται εταιρεία στη Βουλγαρία
882 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015
14:08

Βούτυρο στο ψωμί τους αποτελεί πια για πολλές επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος, η μετεγκατάστασή τους στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι σύντομες, ενώ και το κόστος σύστασης εταιρείας είναι πολύ μικρό.

Στη γενική κατάταξη των ξένων επενδυτών στην Βουλγαρία, η Ελλάδα το περυσινό ενδεκάμηνο διατήρησε την τρίτη θέση, μετά την Αυστρία και την Ολλανδία, με συνολικές επενδύσεις ύψους 2.779,3 εκατ. ευρώ (έναντι € 2.788,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2013). 
Όπως διαφημίζουν εταιρείες (βουλγάρικες αλλά και ελληνικές) που αναλαμβάνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες στην γείτονα χώρα τα πλεονεκτήματα ίδρυσης εταιρείας στην Βουλγαρία είναι πολλά:
Η σύσταση διαρκεί 2-3 εβδομάδες (στην Ελλάδα έως και 2 χρόνια).
Το ελάχιστο απαιτούμενο, από τον Νόμο, κεφάλαιο σύστασης είναι 2 λέβα (ευρώ 1). Μπορεί κάποιος να επιλέξει οποιοδήποτε όνομα-τίτλο για την επιχείρησή, εφόσον είναι ελεύθερο, στο σχετικό Εμπορικό Αρχείο. Σας προτείνουμε να καθορίσετε εναλλακτικά ονόματα-τίτλους για να εξοικονομήσετε χρόνο. (στην Ελλάδα δεν μπορεί να προσδιοριστεί λόγω των πολλών αδειών που απαιτούνται. Για παράδειγμα ένα σούπερ μάρκετ μπορεί να θέλει και πάνω από 20 άδειες)
Η βουλγαρική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης μπορεί να συσταθεί και με ένα μέτοχο, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας και ο διαχειριστής της (διευθυντής).
Η Εταιρεία μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε περιοχή της Βουλγαρίας. Στην Ελλάδα έχεις την επιλογή της μίσθωσης ή την μετεγκατάσταση σε βιομηχανική περιοχή, που όμως αρκετές από αυτές όπως λέγεται έχουν την εικόνα χωματερής.

Από το 2007, που η Βουλγαρία έγινε μέλος της Ευρωπαϊκή ένωσης προχώρησε σε φορολογική μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό, προκύψανε δελεαστικά οφέλη για τους υποψήφιους επενδυτές. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:
- Εταιρικός φόρος 10% 
- Φόρος μερισμάτων 5%
- ΦΠΑ 20% στις Εθνικές συναλλαγές και Μηδενικός (0%) για εξαγωγές και κοινοτικές προμήθειες.
- Ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο επένδυσης 2 Λέβα = 1 Ευρώ.
- Επιστροφή του φόρου μέσα σε 30 ημέρες.
- 0% Φόρος σε περιοχές με υψηλή ανεργία.
- 0% φόρος στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.
- Υπογραφή διεθνών συμβάσεων σε ισχύ περί αποφυγής διπλής φορολόγησης
- Χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές.
- Αναγνώριση Βουλγαρικών τιμολογίων σε όλη την Ευρώπη
- 2 έτη απαλλαγή από τον ΦΠΑ για εισαγωγές εξοπλισμού και εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια
- Φορολογικές αποσβέσεις για 2 χρόνια για αγορά υπολογιστών και νέου εξοπλισμού παραγωγής


Κι ενώ μεγαλώνει η μετακίνηση ελληνικών επιχειρήσεων στην γείτονα χώρα, αυξάνει γεωμετρικά και ο αριθμός των Ελλήνων καταναλωτών που αποφασίσουν να μεταβαίνουν στην Βουλγαρία για τις αγορές του μήνα σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Παράγοντας από τον χώρο του λιανεμπορίου μας ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν ο Νομός Σερρών αλλά και ο Νομός Φλώρινας. Συνολικά εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500.000 Ελληνες που βρίσκονται στην Βόρειο Ελλάδα πραγματοποιούν μονοήμερες εκδρομές στην γειτονική αγορά για να αποκτήσουν είδη βασικής ανάγκης.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

www.reporter.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις