Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2015
688 αναγνώστες
Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015
08:20

Οι ελληνικές κάλπες, στις οποίες έχει στρέψει την προσοχή ολόκληρος ο πλανήτης, είναι για την Ευρώπη μόνο η αρχή. Το 2015 είναι έτος εκλογών, κρίσιμων αποφάσεων και ενδεχομένως ανατροπών για τους πολίτες μίας κοινότητας, η οποία αδυνατεί να ξεπεράσει την κρίση.

Μία κρίση, που άρχισε ως χρηματοπιστωτική το 2008 για να μετατραπεί σε δημοσιονομική και τελικά να εξελιχθεί στην πλέον επώδυνη οικονομική και κοινωνική κρίση του 21ου αιώνα. Μία κρίση, που έδωσε ώθηση στον ευρωσκεπτικισμό, τις εθνικιστικές και αποσχιστικές τάσεις, τις ακραίες φωνές και  φοβικές ρητορείες. Έδωσε, όμως, και την ευκαιρία να ακουστεί το αίτημα για αλλαγή πλεύσης από τη γραμμή της άγονης λιτότητας, για μεταρρυθμίσεις προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και για μία Ευρώπη, που θα αφήσει πίσω της τον κατακερματισμό, οδεύοντας προς την ουσιαστική ενοποίηση.

Μετά τους Έλληνες, οι πολίτες τουλάχιστον οχτώ κρατών ακόμη θα κληθούν να αποφασίσουν με την ψήφο τους σε ποια κατεύθυνση θέλουν να κινηθεί το μέλλον τους. Οι εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να είναι εσωτερική διαδικασία της κάθε χώρας, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση τοπικής εμβέλειας υπόθεση. Η κάθε μία ξεχωριστά και όλες μαζί θα δείξουν το δρόμο, στον οποίο βαδίζει η ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι επομένως σημαντικό να έχουμε μία εικόνα του εκλογικού ημερολογίου.

Μάρτιος

1η Μαρτίου) θα ανοίξουν οι κάλπες στην Εσθονία, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μάχη ανάμεσα στο κεντροδεξιό Μεταρρυθμιστικό κόμμα και τους Σοσιαλδημοκράτες. Τα δύο ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της χώρας φαίνεται να περιορίζονται αθροιστικά στο 4%.

Στις 22 του ίδιου μήνα ακολουθούν οι περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, σε μία κρίσιμη δοκιμασία για τους Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ και τους Συντηρητικούς του Νικολά Σαρκοζί, που θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους έναντι του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ήταν πρώτη δύναμη στις τελευταίες Ευρωεκλογές και φιλοδοξεί να επαναλάβει αυτή την επιτυχία.
Απρίλιος

Στις 19 Απριλίου οδεύουν στις κάλπες οι Φινλανδοί. Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του Αλεξάντερ Στουμπ φαίνεται να χάνει έδαφος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις έναντι των Κεντρώων. Το υπερεθνικιστικό κόμμα «Φινλανδοί» (πρώην Αληθινοί Φινλανδοί), το οποίο είχε εκτιναχθεί στο 19% στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, σήμερα έχει υποχωρήσει δημοσκοπικά κοντά στο 13%.
Μάιος

Τη σκυτάλη λαμβάνουν στις 7 Μαΐου οι Βρετανοί σε μία εκλογική αναμέτρηση, την οποία θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερη αγωνία ολόκληρη η Γηραιά  Ήπειρος. Και τούτο γιατί το κυβερνών κόμμα των Τόρις έχει δεσμευθεί να διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον επανεκλεγεί. Τα σενάρια του brexit ήδη φοβίζουν πολλούς.

Το εκλογικό ημερολόγιο μένει κενό τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά θα μπορούσε να γεμίσει, καθώς η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι πιθανή σε χώρες, όπως η Ιταλία.

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος

Στις 14 Σεπτεμβρίου ψηφίζουν οι Δανοί. Σκληρή μάχη προβλέπεται ανάμεσα στο κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλδημοκράτες.
Οι Πορτογάλοι είναι οι επόμενοι. Δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία, αλλά είναι γνωστό ότι οι κάλπες θα ανοίξουν κάπου ανάμεσα στις 20 Σεπτεμβρίου και τις 11 Οκτωβρίου, για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά την υπογραφή του μνημονίου (από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της χώρας) τον Ιούνιο του 2011. Η χώρα έχει σπάσει τα δεσμά του μνημονίου, αλλά τα μέτρα λιτότητας και μία σειρά σκανδάλων διαφθοράς έχουν πλήξει τη δημοτικότητα τόσο του κυβερνώντος κεντροδεξιού PSD όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σοσιαλιστών.

Τον Οκτώβριο θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Πολωνία, όπου έως τα τέλη του έτους οι πολίτες θα ψηφίσουν και για πρόεδρο.

Νοέμβριος- Δεκέμβριος

Χειμωνιάτικες οι κάλπες στην Ισπανία, καθώς έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται η τελική ημερομηνία να είναι μέσα στο Νοέμβριο. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους Ποδέμος, το κίνημα των αγανακτισμένων, που έγινε κόμμα στις αρχές του 2014, και σήμερα προηγείται στις δημοσκοπήσεις σε ένα περιβάλλον εκρηκτικής ανεργίας και σκανδάλων διαφθοράς.

ΝΑΤΑΣΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ - nstas@naftemporiki.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις