Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ
946 αναγνώστες
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014
00:57

Σε κάθε σύστημα που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας που θα το καθιστούν βιώσιμο.

Ενα σύστημα επομένως που βασίζεται στην συστηματική απάτη και κλοπή θα πρέπει να θωρακίζεται πάρα πολύ καλά, ώστε να μην υπάρχουν "παρατράγουδα".

Ενα από τα καλύτερα συστήματα παγκοσμίως διαθέτει αυτή η χώρα.

Έχει αναγάγει την κλοπή, την κομπίνα, την απάτη, την μίζα, την δολοπλοκία, και οποιαδήποτε συναφή λέξη με τα προηγούμενα - είτε σε μορφή είτε σε έννοια - σε  επιστήμη.

Επίσης η "επιστημονική" αυτή προσέγγιση, περιλαμβάνει φυσικά τους τρόπους προστασίας από οποιονδήποτε έντιμο πολίτη ήθελε καταφερθεί εναντίον τους  και εν προκειμένω να θελήσει την καταδίκη αυτών που τον κλέβουν καθημερινά.

Το σύστημα "Ελλάδα" - ας το πούμε έτσι - περιλαμβάνει την προστασία των  ηγετών - κλεφτών - απατεώνων κ.λ.π με όλους τους δυνατούς και αδύνατους τρόπους.

Ο βασικός πυλώνας ενός τέτοιου συστήματος είναι η "συμμαχία" με την λεγόμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Αρα θα πρέπει να διασφαλιστεί  το γεγονός της εξάρτησης της δικαιοσύνης  από την εξουσία. Αυτό λύθηκε πολύ εύκολα με το εξής απλό πράγμα. 

Η εξουσία επιλέγει και τοποθετεί τους ανώτατους δικαστικούς.

Πως θα διασφαλιστεί όμως αν ξαφνικά κάποιος δικαστής θελήσει να εκβιάσει τους πολιτικούς?

Η επιλογή αυτή καταρρίπτεται με άλλο τρόπο.

Ο δικαστής ζητάει π.χ την παραπομπή κάποιου βουλευτή, αλλα με νομοθετική διάταξη ο βουλευτής προστατεύεται, μια και για την παραπομπή του χρειάζεται να αποφασίσει η βουλή.

Αρα έχουμε την βουλή στην θέση του δικαστή να κρίνει, αν ο χ βουλευτής θα παραπεμφθεί στα δικαστήρια.

Αν αναλογιστούμε το αυτονόητο οτι π.χ το ένα χέρι νίβει το άλλο, σαφώς το ¨σινάφι" δεν θα αφήσει τον βουλευτή να πέσει στα δύσκολα.

Αν σε αυτό προστεθεί οτι και η πλειοψηφία κανει χρήση των οφελημάτων του  "τσάμπα πίνουμε, τσάμπα τρώμε και βγάζουμε και χοντρό χρήμα " σύν του οτι απολαμβάνουμε και ασυλία, τότε σίγουρα δεν θα αφήσουν κανένα να πάει στην δικαιοσύνη.

Ετσι διασφαλίζεται καλύτερα το σύστημα.

Επειδή όμως και πάλι υπάρχει το ενδεχόμενο "οι αντίπαλοι" βουλευτές να θελήσουν να παραπέμψουν κάποιους που κλέβουν, το σύστημα θωρακίστηκε με την "αυξημένη πλειοψηφία" για την παραπομπή.

Στην συνέχεια τέθηκε το θέμα. Ωραία όσο είμαστε κυβέρνηση όλα καλά. Τι θα γίνει όμως αν φύγουμε και έρθουν οι άλλοι? Πως θα  εξασφαλίσουμε οτι δεν θα μας πάνε μέσα?

Το σύστημα "Ελλάδα" έδωσε και εδώ λύση.

α) Κάνουμε κάποια ρουσφέτια στην αντιπολίτευση, δίνουμε  κάποια "έξτρα", βολεύουμε κάποιους κλπ ώστε να μήν θελήσουν να κινηθούν εναντίων τους, χώρια οτι μετά θα έπεφταν και οι ανάλογοι εκβιασμοί αν αυτοί το τράβαγαν.

β) Φρόντισαν να υπάρχει προθεμία λήξης - παραγραφής των αδικημάτων ώστε σε καμμία περίπτωση να μην υπάρχει συνέχεια.

Ωραία όλα αυτά,δεν θα πάνε φυλακή. Τί γίνεται όμως αν ανακαλυφθεί οτι αυτοί έκλεβαν πράγμα εύκολο γι αυτούς που συνήθως είναι υπουργοί?

Ο "νομοθέτης - εργολάβος" λέει.

Ο νόμος 3126/2003 που αφορά στην ποινική ευθύνη των Υπουργών έχει εκδοθεί ως εκτελεστικός του άρθρου 86 του Συντάγματος, το οποίο και σε μεγάλο βαθμό προσδιορίζει το περιεχόμενό του.
Η ύπαρξη του “Νόμου περί ευθύνης Υπουργών” είναι η κυνική ομολογία της αυτοπροστασίας του πολιτικού συστήματος από τη δικαιοσύνη, ακόμη και όταν το αδίκημα δεν σχετίζεται με την εκτέλεση των καθηκόντων των μελών του.

Με τον ισχύοντα νόμο απαγορεύεται η βίαιη προσαγωγή, σύλληψη, προσωρινή κράτηση και επιβολή περιοριστικών όρων σε βάρος Υπουργών.

Η απαγόρευση επιβολής περιοριστικών όρων, όπως είναι λ.χ. η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, δε φαίνεται δικαιολογημένη, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη του ότι σε άλλες χώρες πολιτικά πρόσωπα διέφυγαν στο εξωτερικό.

Απαγορεύεται η δέσμευση κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος Υπουργού ή Υφυπουργού με απόφαση του ανακριτή, εφόσον η δίωξη αφορά κακουργηματική πράξη. 

Δέν υφίσταται στον παρόντα ισχύοντα Νόμο η υποχρεωτική κατάσχεση οικονομικού οφέλους των Υπουργών.

Βλέπουμε επομένως την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ από νόμους που ψήφισαν οι ίδιοι  και μάλιστα αντισυνταγματικά αν αναλογιστούμε τα περί ισονομίας.

Βέβαια αυτά είναι ένα πολύ μικρό μέρος από το το πραγματικό μέγεθος  του θέματος.

Δεν αναφερόμαστε καν στο "πόθεν έσχες", στο πόσα παίρνουν, στο πόσες συντάξεις παίρνουν, στο πόσα ¨δωρεάν" έχουν, στο πόσο αφορολόγητο έχουν, στο αν υπάρχουν νόμιμες μίζες, και ένα σωρό άλλα.

Τι έχει ο πολίτης σαν προστασία ?  ΤΙΠΟΤΑ.

Λέει οτι έχει ενα σύνταγμα, αλλα δεν εννοεί αυτό που μπορεί να τον προστατεύσει.

Εννοεί οτι έχει την πλατεία Συντάγματος......... για να αυτοκτονήσει.....

 

                                                    - - - - - - - - - - - -

 

Αλήθεια τι έγινε.... ( ενδεικτικά παραδείγματα)

...ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ 550.000.000€  ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ;

....Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος είπε, από το 2008 έως το 2011 54.000 άτομα έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό 54 δις ευρώ. Από αυτά μέχρι στιγμής τα 20 δις δεν καλύπτονται! 

 ...Ο κ. Μηταράκης συγγενής του Σαμαρά, δηλώνει ότι να κατέχει τίτλους αξίας άνω των 155.000 λιρών Αγγλίας, της εταιρείας Fil UK Pension Plan, θυγατρική του ομίλου Fidelity ο οποίος όμως έχει εξασφαλίσει -μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο «Eldorado Gold»- άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο. Το έτερο ζήτημα που γεννάται ειναι σχετικά με την αγορά ακινήτου αξίας άνω του 1,3 εκατ. ευρώ απο τον κ. Μηταράκη στο Λονδίνο. Το ερώτημα που τίθεται στη προκειμένη περίπτωση είναι το “πόθεν”, δηλαδή απο ποια πηγή ο υφυπουργός εξασφάλισε αυτό το τεράστιο ποσό για την αγορά του ακινήτου. Τίθεται λοιπόν για μια ακόμη το πολιτικό ερώτημα εάν η Βουλή εκτός απο το “έσχες” θα αναζητήσει και το “πόθεν” των πολιτικών της χώρας. 

...Ο ανεξάρτητος βουλευτής και γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙΚΕ) Νίκος Νικολόπουλος καταγγέλλει την ανάθεση ποσού 435.666 ευρω από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου σε δύο διαφημιστικές εταιρείες για την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στην «Πρόληψη της Πολυφαρμακίας». Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, η 1η διαφημιστική εταιρεία με την επωνυμία «MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS EΠΕ» φέρεται να αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο και να διοργανώνει συνέδρια και να αναλαμβάνει διαφημιστικές εκστρατείες. Σε αυτή την εταιρεία συμμετέχει ως Γενική Διευθύντρια η Σταυρούλα Νικολοπούλου (σύζυγος του υπουργού Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα!) και -σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού της- βασικοί εταίροι είναι και οι Μυρτώ Στουρνάρα και Νεφέλη Στουρνάρα, δηλαδή οι… θυγατέρες του ΥΠΟΙΚ! 

........“Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις” που κατατέθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στη Βουλή οι ελεγχόμενοι αποκτούν το δικαίωμα να γλιτώσουν το 80% των προστίμων και των προσαυξήσεων για εισόδημα που απεκρύβη έως και το οικονομικό έτος 2008, δηλαδή για τις χρήσεις έως και το 2007. Μια σύμπτωση: οι “καρτέλες” στη λίστα Lagarde αφορούν καταθέσεις που είχαν οι 2.059 Έλληνες καταθέτες κατά τα έτη 2005 έως και 2007. Η ακριβής προτεινόμενη διάταξη στο άρθρο 39 παράγραφος 2 του νομοσχεδίου είναι: “Στην περίπτωση αυτήν οι προβλεπόμενες κατά φορολογικό αντικείμενο προσαυξήσεις ή πρόστιμα μειώνονται στο 1/5 για υποθέσεις οικονομικού έτους 2008 και παλαιότερα”.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις