Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Παντού Βενιζέλος
1080 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012
18:51

Επειδή κάποιοι θεωρούν οτι ξεχνάμε....

 

Παντού Βενιζέλος. Ένα ακόμη σκάνδαλο «νομικής» ρύθμισης

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές 200 υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς το Δημόσιο διέγραψαν με την ψήφο τους μέσα σε μία νύχτα στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

Το σκάνδαλο μεγατόνων κρύβεται στην ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 39 του Νόμου 4024 που αφορά τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και το μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Είτε παγιδεύτηκαν είτε όχι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μια διάταξη που διέγραψε εκατομμύρια ευρώ που είχαν χαρακτηριστεί από τον Αύγουστο του 2011 ως αχρεωστήτως καταβληθέντα στους υπαλλήλους του ΟΣΚ και τα οποία με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών έπρεπε εντός 3 μηνών να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο, είτε επρόκειτο από τωρινούς υπαλλήλους του οργανισμού, αλλά ακόμη και από όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί.

 Πρόκειται για επιπλέον αποδοχές που λάμβαναν επί 11 χρόνια οι υπάλληλοι του Οργανισμού συνάπτοντας δικές τους ξεχωριστές συμβάσεις παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου.

Το «πραξικόπημα» έγινε καθώς ελάχιστοι ίσως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν ότι ψηφίζουν μια καραμπινάτη ρουσφετολογική διάταξη, ούτε ίσως γνώριζαν ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης με πόρισμά του, η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με γνωμοδότησή της, αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου να εισπραχθούν τα 30 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί ως επιπλέον αμοιβές με παράνομες συμβάσεις τα τελευταία 11 χρόνια στους υπαλλήλους του οργανισμού.

Η υπόθεση αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, καθώς οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων αποφάσεις διοικητικών και νομικών αρχών στις οποίες οφείλει το κράτος να συμμορφώνεται και με τη ρουσφετολογική διάταξη διέγραψαν εν μία νυκτί οφειλές 30 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο.

Η αμαρτωλή ιστορία ξεκινά τον Ιούνιο του 2009, όταν 3 επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης έπειτα από καταγγελίες για τα πεπραγμένα στον ΟΣΚ συντάσσουν πόρισμα-καταπέλτη με το οποίο ζητούν από το Λογιστήριο του Κράτους να επιστραφούν στο Δημόσιο τα παρανόμως αποκτηθέντα χρήματα μέσω των επιπλέον αμοιβών τους από τους υπαλλήλους.

Ο λόγος είναι ότι είχαν συνάψει συλλογικές συμβάσεις με αμοιβές μέχρι 80% πάνω από τις επιτρεπόμενες παρότι ο Νόμος 2703/1999 όριζε ρητά ότι το προσωπικό στον οργανισμό κατά την περίοδο που αυτός μετατράπηκε από ΝΠΔΔ σε Α.Ε. θα έπρεπε να διατηρεί το υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς όπως ισχύσει κάθε φορά σε οργανισμούς του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα διαπίστωναν ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι λάμβαναν γενναιόδωρες υπερωρίες εκτινάσσοντας τις αμοιβές τους στα ύψη.

Οι επιθεωρητές στέλνουν την έκθεσή τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και την Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας να επιστραφούν τα επιπλέον ποσά απολαβών που εισέπραξαν οι υπάλληλοι 11 χρόνια και φτάνουν τα 30 εκατ. ευρώ και να επιμεριστούν οι διαφορές αναλόγως στον καθένα!

Το γενικό λογιστήριο αποστέλλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους η ολομέλεια του οποίου γνωμοδοτεί στις 3 Φεβρουαρίου 2011 ότι οι 200 υπάλληλοι παρανόμως έλαβαν επιπλέον αποδοχές.

Στις 16 Αυγούστου 2011 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με έγγραφό του ζητεί από τον ΟΣΚ, την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και το υπουργείο Υποδομών μέσα σε 3 μήνες να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στο Δημόσιο.

Το απίστευτο είναι ότι στο ίδιο έγγραφο ο υπογράφων διευθυντής του Λογιστηρίου αναφέρει: «Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών» που την περίοδο εκείνη μέχρι και σήμερα ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα ζητούσε μέχρι το Νοέμβριο η διοίκηση του ΟΣΚ να κάνει ανακατάταξη του προσωπικού στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς που ισχύσει και στους άλλους οργανισμούς.

Το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το Νόμο 4024 που αφορά συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και το νέο μισθολόγιο με τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Δημήτρη Ρέππα και του Γιώργου Κουτρουμάνη.

Κι ενώ όλοι συζητούν για τα κρίσιμα άρθρα του σχεδίου νόμου που αφορούσαν συντάξεις και μισθολόγιο στο άρθρο 39, παράγραφος 12 προστίθεται η αμαρτωλή και σκανδαλώδης διάταξη με την οποία δίνεται άφεση αμαρτιών στις βεβαιωμένες οφειλές των υπαλλήλων του ΟΣΚ για τις οποίες μάλιστα είχε συναινέσει ώστε να επιστραφούν αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Αύγουστο ο υπουργός Οικονομικών.

Η επίμαχη διάταξη στο Νόμο 4024 αναφέρει επί λέξει: «Δαπάνες που δημιουργήθηκαν μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος Νόμου σε εκτέλεση όρων των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας ή αποφάσεων του Δ.Σ. της Α.Ε. ΟΣΚ για πληρωμές σε πρόσωπα απασχολούμενα στην άνω Α.Ε. και σε βάρος του προϋπολογισμού της και αφορούν τακτικές αποδοχές και αποζημιώσεις κάθε είδους, επιδόματα και εφάπαξ παροχές ένεκα συνταξιοδότησης, θεωρούνται ότι διενεργήθηκαν νόμιμα».

Το απίστευτο; Όταν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με την υπόθεση μη γνωρίζοντας την πονηρή διάταξη του νόμου, το Λογιστήριο ενημέρωσε ότι η αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών του προσωπικού του ΟΣΚ δεν υφίσταται, καθώς ρυθμίστηκαν με το νόμο!
Κράτος ρουσφετιού και αυθαιρεσίας

Το θέμα είναι μια ακόμα ισχυρή απόδειξη της πελατειακής αντίληψης αυτών που κυβερνούν τη χώρα 30 και πλέον χρόνια. Έδιναν μποναμά για να κρατούν ομήρους χιλιάδες εργαζομένους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τώρα φροντίζουν με κάθε τρόπο να καλύψουν τα νότα τους. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ έχουν δίκαιο να τους κυνηγάνε, διότι δεν τα κλέψανε τα χρήματα, τους τα χάριζαν. Και έρχεται το χρεοκοπημένο κράτος να τα ζητάει πίσω. Κι ενώ τρέχουν όλες οι διαδικασίες -φυσικά σε βάρος μόνο των εργαζομένων- για να καλυφθούν εμφάνισαν τελευταία στιγμή νόμο που ακυρώνει κάθε νόμιμη διαδικασία.
Το κράτος του ρουσφετιού και της αυθαιρεσίας στο μεγαλείο του.

του Θάνου Πασχάλη
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παρασκευή και 13

http://www.koutipandoras.gr/?p=13593

 

=========================

7/7/2012 - Ο Βενιζέλος που τελειώνει σε…. Άκης !

Αποκαλυπτικό άρθρο για τα υποβρύχια του βουλευτή της Ν.Δ Αργύρη Ντινόπουλου- μέλους της προανακριτικήςεπιτροπής που ερεύνησε το σκάνδαλο και παρέπεμψε τον Τσοχατζόπουλο.
‘Ε.. όχι και«αθώος» για τα υποβρύχια ο Βενιζέλος !
Τον Σεπτέμβριο του 2010 το σκάνδαλο ήταν γνωστό.
Τεκμηριωμένο από την γερμανική δικαιοσύνη.
Και τότε, ως ΥπουργόςΆμυνας , έφερε στην Βουλή την νέα σύμβαση με τους Γερμανούς (HDW) στους οποίους είχε προστεθεί ο Λιβανέζος Ισκαντάρ Σάφα.
Η σύμβαση του Βενιζέλου αποδείχθηκε χειρότερη από την αμαρτωλή σύμβαση του Άκη.
Να γιατί :
1.Έδωσε στους Γερμανούς (προφυλακισμένους ήδη στην χώρα τους) άλλο1,3 δις ευρώ.
2.Το έδωσε ενώ οι Γερμανοί είχαν ήδη εισπράξει2 ,033 δις ευρώ και δεν είχαν παραδώσει κανένα υποβρύχιο.
3.Toχειρότερο :Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι εισπράττουν το νέο αυτό 1, 3 δις σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ( μέχρι το 2018) ανεξαρτήτως προόδου εργασιών.
4.Δηλαδή :Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι πληρώνονται έστω και αν κάθονται !
Τι πέτυχε ο Βενιζέλος με την νέα σύμβαση ; Ποια είναι η κατάσταση σήμερα ;
1.Εκτός από τον «Παπανικολή» δεν έχουμε παραλάβει κανένα άλλο υποβρύχιο.
2.Οι Γερμανοί –Λιβανέζοι έχουν επιπλέον εισπράξει( μετά τον Σεπτέμβριο του 2010) άλλα 412 εκατομ. ευρώ χωρίς να έχουν κάνει καμία εργασία στα υποβρύχια !
3.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοι έχουν σταματήσει κάθε εργασία στα Ναυπηγεία και επέβαλαν εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα στους 1.000 εργαζόμενους.
4.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοιεκβιάζουν ζητώντας την εφαρμογή της σύμβασης Βενιζέλου , δηλαδή να πληρώνονται κατά τακτά διαστήματα έστω και αν δεν κάνουν τίποτα (φυσικά το αρνείται η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας)
5.Οι Γερμανοί-Λιβανέζοι έχουν εισπράξει με τις συμβάσεις Άκη-Βενιζέλου συνολικά 2,5 δις ευρώ , έχουν παραδώσει ένα μόνον υποβρύχιο και είναι έτοιμοι να φύγουν !
Να και κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες :

Η σύμβαση του Βενιζέλου ψηφίστηκε στην Βουλή με την μορφή νόμου ( του 3885/2010). Στην εισηγητική έκθεση προβλεπόταν η πληρωμή του 1, 3 δις
 

1.ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών. Αυτή η πρόβλεψη «κόπηκε» από τον Βενιζέλο.

2.Ένα μήνα μετά την ψήφιση του νόμου χαρίστηκαν στους Γερμανούς-Λιβανέζους φόροι 10 εκατομ. ευρώ με τροπολογία σε νομοσχέδιο για την.. ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

3.Έξι μήνες πριν από την ψήφιση του νόμου οι Γερμανοί-Λιβανέζοι πήραν δάνειο 20 εκατομ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
 
4.Την σύμβαση του Βενιζέλου ψήφισε στην Βουλή και ο Καρατζαφέρης.
Τώρα τι σχέση έχει ο Βενιζέλος με το Άκη ; Ο Άκης παραλίγο να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος τα κατάφερε..

http://www.dinopoulos.gr/default.asp?pid=35&la=1&art=129

 

======================================================================

 

......

Δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον μια από τις μεγάλες αιτίες της κρίσης ήταν η ασύλληπτη διαφθορά στις κρατικές προμήθειες, ιδίως των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των δικαίων  του Έθνους, όλα τα προηγούμενα χρόνια που ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ έκαναν μπίζνες με τα χρήματα του ελληνικού λαού;

Τα οποία κατασπατάλησαν σε δάνεια για τις αγορές άχρηστων οπλικών συστημάτων για να μην μπορεί τώρα το κράτος να πληρώσει ούτε τους μισθούς των στρατευμένων παιδιών του;

Θυμίζω μερικές μόνο από τις  δύσοσμες επιθέσεις εξοπλισμών  των τελευταίων ετών:

- Αγορά 170 γερμανικών αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» αντί 1,7 δισ. ευρώ στα οποία πριν από την παραλαβή τους καταγράφηκαν πολλά προβλήματα με σημαντικότερο τη θωράκιση του πύργου του άρματος (δεν πέρασε τα τεστ) και τη χρωμίωση του κανονιού.

Ενώ και για την περίπτωση της προμήθειας των βλημάτων, έγιναν στο παρελθόν καταγγελίες σε βάρος των Γερμανών.

- Εκσυγχρονισμός «Φάντομ»:

Περίπου 315 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στους Γερμανούς με τη σύμβαση αναβάθμισης των ηλεκτρονικών 40 «Φάντομ» που υπεγράφη το 1998.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να παραταθεί μόλις για μερικά χρόνια η επιχειρησιακή ζωή των αεροσκαφών

- Σύστημα «Ερμής»: Το πρόγραμμα τηλεπικοινωνιών «Ερμής» ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο του σκανδάλου Siemens.

Έχουν ασκηθεί μάλιστα ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς το πρόγραμμα έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2006 και ακόμη βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

Η σύμβαση υπεγράφη το 1999 και έχει κοστίσει 350 εκατομμύρια ευρώ.

- Οχήματα Μερσεντές:

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπήκε η προμήθεια διαφόρων τύπων οχημάτων της γερμανικής εταιρίας Μερσεντές (161 εκατομμύρια ευρώ) που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2001 ο κ. Τσοχατζόπουλος, καθώς υπήρξαν στοιχεία για μίζες.

- Πύραυλοι «Patriot»:

Μίζες, σύμφωνα με τα αρχεία της Siemens, εδόθησαν και για εξοπλιστικά προγράμματα, όπως, μεταξύ των άλλων, για τη σύμβαση το 2001 για τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα «Patriot».

- Υπόθεση εκσυγχρονισμού φρεγατών (400.000.000)

- Υπόθεση TOR-M1

- Υποβρύχια: Δώδεκα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας 3+1 υποβρυχίων τύπου U-214 αποδεικνύεται πώς οι Γερμανοί λάδωσαν για να κερδίσουν το συμβόλαιο.

Πρώην στελέχη της Ferrostaal ομολόγησαν μίζες 65 εκατομμυρίων ευρώ προς Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους.

Η Ελλάδα, ενώ έχει πληρώσει στους Γερμανούς περί τα 2,2 δισ. ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης των τεσσάρων καινούργιων και εκσυγχρονισμού άλλων τριών τύπου 209, τα οποία τελικώς μετατράπηκαν σε κατασκευή δύο ακόμη U-214 με επιπλέον κόστος 1,3 δισ. ευρώ, έχει παραλάβει μόνο ένα, το «Παπανικολής».

Κι αυτό μετά από σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα, τα οποία τώρα υποτίθεται ότι έχουν ξεπεραστεί.

Τι έκαναν για να αποτρέψουν τα προηγούμενα σκάνδαλα όλοι εκείνοι που σήμερα ρίχνουν στον καιάδα όποιον τολμά να αρθρώσει και της παραμικρή κριτική εναντίον  κάποιου αξιωματικού;

Πως προστάτεψαν και τον δημόσιο πλούτο και τον μόχθο του ελληνικού λαού όλοι εκείνοι που μας απειλούν σήμερα ότι θα μας αφήσουν στο έλεος των Τούρκων εξαιτίας του …εφάπαξ;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι δυστυχώς μία: ήταν βολεμένοι και «χορτάτοι» από το τότε σύστημα και δεν ένιωθαν την ανάγκη να «επιχειρηματολογήσουν» για τίποτα.

Σήμερα, τα ίδια πρόσωπα βγαίνουν ξεδιάντροπα σαν τιμητές των πάντων, προσπαθώντας να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είναι και να τους θεωρήσουμε νέους εθνοσωτήρες.......

http://national-pride.org/2012/11/28/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%ad%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b2%ce%b5-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc/#more-145910

===================================================================

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ: Βενιζέλος - Μεϊμαράκης εκτεθειμένοι... αλά Άκης

- Χρυσοπληρώσαμε ελικόπτερα - φέρετρα!
- Δείτε τα έγγραφα - φωτιά


Ο Γεν. Διευθυντής εξοπλισμών από το 2006-2010 κ. Ευ. Βασιλάκος σε νέα ένορκη κατάθεσή του (2/3/12) στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Νικ. Ορνεράκη κατηγορεί ιδιαίτερα τους τ. υπουργούς Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη και
Ευάγγελο Βενιζέλο για ατασθαλίες στην προμήθεια πολεμικών ελικοπτέρων....

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλάκος αποκαλύπτει στον εισαγγελέα ότι:

Η εισήγηση των ειδικών προς το ΚΥΣΕΑ ήταν να αγοράσουμε 42 πολεμικά ελικόπτερα, αξίας 765 εκ. ευρώ, δηλαδή 18 εκ. ευρώ το ένα. Τελικά έγινε προμήθεια 20 ελικοπτέρων του ίδιου τύπου συνολικού κόστους 658 εκ. ευρώ. Δηλαδή 33 εκ. ευρώ το ένα -διαφορά 15 εκ. ευρώ το ένα.

Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση για τα ελικόπτερα Απάτσι παρουσίαζε καθυστέρηση στην παράδοση, λόγω τεχνικών προβλημάτων ( όπως ακριβώς έγινε και με τα υποβρύχια) οι πληρωμές καταβάλλονταν κανονικά με την έγκριση του ΥΠΕΘΑ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ευαγ. Βενιζέλου στη συνέχεια.

Έτσι παρελήφθησαν ελαττωματικά ελικόπτερα, με αποτέλεσμα τις μετέπειτα τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, λόγω πτώσεων. Κι εμείς πληρώναμε...

Στις δικές μου εισηγήσεις, καταθέτει ο κ. Βασιλάκος ότι έπρεπε να μπλοκαριστούν οι χρηματικές καταβολές και να προχωρήσουμε σε ποινολόγηση της προμηθεύτριας εταιρείας, τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Βενιζέλος μου εδήλωσαν ότι «τους εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους οι ομόλογοί τους υπουργοί Γερμανίας και Γαλλίας».

Επιπλέον ο κ. Βασιλάκος, που υπήρξε επιλογή του κ. Μεϊμαράκη, λέει για τον σημερινό επικεφαλής εκλογικού αγώνα της ΝΔ.

«Ενδεικτικό είναι ότι ενώ ανέφερα στον κ. Μεϊμαράκη να εξετάσουμε την πιθανότητα να κηρυχθεί ο προμηθευτής έκπτωτος μου έλεγε διαρκώς ότι ζήτησε μεγάλη χρηματική αποζημίωση στις διαπραγματεύσεις.


Ακόμη, καταθέτει:


«... διότι το περιβάλλον του τότε υπουργού Μεϊμαράκη- και πιθανόν και ο ίδιος- τορπίλιζαν συστηματικά στο παρασκήνιο την οποιαδήποτε συμφωνία για άγνωστους αλλά πιθανολογούμενους λόγους, ιδίως αν συνυπολογιστεί η στάση του κ. Μεϊμαράκη στην αποτυχία της συμφωνίας για την παροχή δύο δωρεάν υποβρυχίων το 2008.

Άλλο: «Υπήρξε συγκεκριμένος επιχειρηματίας που διατεινόταν ότι συνομιλούσε τακτικά με τον τότε υπουργό Β. Μεϊμαράκη και μου διαμήνυσε μέσω δημοσιογράφου ότι θα με τελειώσει».

Και το «κλου» της κατάθεσης Βασιλάκου, που ασφαλώς ξέρει τι λέει, αφού γνωρίζει πολλά:

«Πρέπει να διερευνηθούν, από την εκκίνηση των διαδικασιών της προμήθειας μέχρι σήμερα, οι τυχόν ποινικές ευθύνες όλων των διατελεσάντων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στρατιωτικών και πολιτικού προσωπικού που ενεπλάκησαν καθ' οιονδήποτε τρόπο με την προμήθεια, καθώς και των διατελεσάντων υπουργών Οικονομικών, Γενικών Γραμματέων και Γενικών Διευθυντών του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι κυρίαρχες βλαπτικές προς το Δημόσιο συμφέρον ενέργειες αφορούν το συμβατικό κόστος της προμήθειας, το τελικό ύψος του οποίου προέκυψε με αυθαίρετο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις και ενέργειες που προβλέπονται από τη διαδικασία του νόμου, καθώς και την καταβολή των πληρωμών, για τις οποίες ήταν πάντα ενημερωμένοι οι εκάστοτε υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών».


Ολόκληρο το ντοκουμέντο:

enorki-exetasi

http://www.katohika.gr/2012/04/blog-post_9176.html

=====================================================================

Ανοιχτή επιστολή-χαστούκι σε Βενιζέλο

Για προσωπικές μεθοδεύσεις και παρανομίες στη διάσωση της Proton κατηγορεί τον Ευάγγ. Βενιζέλο ο Κ. Βαξεβάνης σε ανοιχτή επιστολή. Αιχμές για τους νόμους περί ευθύνης υπουργών, λειτουργίας καναλιών και ρύθμισης χρεών των ΠΑΕ.

«Κύριε Βενιζέλο,

Αυτά που σας γράφω τα ξέρετε και εσείς και εγώ. Τα υποψιάζεται, φαντάζομαι, πλέον και ο κόσμος. Θα περιοριζόμουν στην “αντιπαράθεσή” μας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αν δεν μου πατούσατε τον “κάλο” με αυτό το “είσαι δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και πληρώνεσαι από τον ελληνικό λαό”. Εύχομαι να μην εννοείτε αυτό που όλοι κατάλαβαν.

Είμαι λοιπόν δημοσιογράφος και αυτήν την εποχή τυγχάνει να εργάζομαι στη Δημόσια Tηλεόραση και όχι Κρατική, όπως την αποκαλείτε εσείς. Έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, γιατί αντικατοπτρίζει την αντίληψη που έχει ο καθένας για την ΕΡΤ. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου, άσχετα αν αυτό δεν σας αρέσει.

Το γεγονός επιπλέον πως “με πληρώνει ο ελληνικός λαός” είναι μια ακόμη ευθύνη για μένα, καθώς πρέπει να “αξίζω το μισθό μου”. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως και τους δυο μας πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εσάς από το 1989, εμένα για τα 2-3 χρόνια που είμαι στην ΕΡΤ.

Το δεύτερο που ακούστηκε ως απειλή σε αυτήν την εκπομπή είναι πως θα δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες των δημοσιογράφων. Αμήν! Προς το παρόν δημοσιοποιήστε στο ίντερνετ το πόθεν έσχες των βουλευτών, όπως ορίζει ο νόμος 3979 του 2011 (νόμος Ραγκούση), γιατί ως την ώρα που σας γράφω είσαστε παράνομοι. Θα πρότεινα επίσης να ελέγξετε το “πόθεν” και όχι το “έσχες” των εκατομμυριούχων βουλευτών και βεβαίως να το φορολογήσετε. Είναι πιο ηθικό και αποδοτικό από το να κόβετε συντάξεις των 300 ευρώ.

Δεν κατηγορώ κανέναν Έλληνα πολιτικό για κλέφτη. Αλλά ξέρετε τα περί της γυναικός του Καίσαρα. Αν και στην ελληνική Βουλή δίνεται η εντύπωση πως ο Καίσαρας είναι η γυναίκα του βουλευτή, που απλώς έτυχε να έχει προίκα.

Πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Κύριε Βενιζέλο, είσαστε μια πολύ σημαντική μονάδα αυτού που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα. Του συστήματος που ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, γι' αυτό που είναι η χώρα.

Μας αρέσει να μιλάμε αορίστως γι' αυτό, αλλά εγώ έχω μάθει να μιλώ συγκεκριμένα. Στα υπουργεία που υπηρετήσατε, τα νομοθετήματά σας (ναι, ξέρω, είναι της Βουλής, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ) τα συναντώ συνεχώς σε έρευνές μου, ως “ασπίδα προστασίας” του πολιτικού συστήματος και του ζωτικού του χώρου.

Ο νόμος “περί ευθύνης υπουργών”, περί μη ευθύνης δηλαδή, είναι δικό σας δημιούργημα. Αυτό το έκτρωμα που οδηγεί στην ατιμωρησία, που μετρά την παραγραφή όχι με χρόνια αλλά (άκουσον άκουσον) με θητείες στη Βουλή, που είναι μια πρόκληση για την κοινωνία.

Αυτόν τον νόμο χρησιμοποίησε ο κύριος Καραμανλής για να παραγράψει τα αδικήματα των υπουργών του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, και όχι μόνο.

Δικός σας νόμος είναι και αυτός που ορίζει τα περί λειτουργίας των καναλιών. Σε όλη τη χώρα, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε περίπτερο χωρίς άδεια.

Μπορούν όμως τα κανάλια. Αυτά τα κέντρα εξουσίας λειτουργούν με προσωρινές άδειες. Έτσι καναλάρχες και κυβερνήσεις μπορούν να αλληλοεκβιάζονται και να “αυτορρυθμίζονται”.

Δικός σας είναι ο νόμος που ρύθμισε τα χρέη των ΠΑΕ, δηλαδή Ανωνύμων Εταιριών, κάτω από τη 'λαϊκή απαίτηση' των οπαδών.

Οι ΠΑΕ αυτές χρεώθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους (μέχρι και πλαστά τιμολόγια έκοβαν) και εσείς χαρίσατε τα χρέη. Τα κλεμμένα.

Πήρατε δηλαδή τα δικά μου λεφτά και τα δώσατε στα λαμόγια και στις παράγκες.

Ας αφήσουμε το παλιό σας νομοθετικό έργο και ας πάμε στο δεύτερο. Δηλαδή στο Proton. Σημειώνω προκαταβολικά πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι μια προσωπική σας μεθόδευση και όχι μια κυβερνητική απόφαση. Αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική μου “επιθετική σχεδίαση”, αλλά με την πραγματικότητα. Στο υπουργικό συμβούλιο δεχθήκατε σφοδρή επίθεση για την υπόθεση Proton, αλλά προχωρήσατε.

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε πως τον Ιούλιο του 2011 πήρατε την απόφαση να δώσετε 100 εκατομμύρια από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην τράπεζα Proton του κυρίου Λαυρεντιάδη. Την εποχή εκείνη ο κύριος Λαυρεντιάδης και η τράπεζά του ήταν υπό έλεγχο για υπεξαιρέσεις.

Επίσης, ο νόμος 2362/95 (νόμος που έγινε ακριβώς για να μην υπάρχουν σκάνδαλα Κοσκωτά) δεν επέτρεπε αυτήν τη χρηματοδότηση. Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με επιστολή τους σας είχαν πει πως αυτό είναι παράνομο.

Εσείς όμως το κάνατε. Στην εκπομπή είπατε πως η απόφαση αυτή των στελεχών του Λογιστηρίου του Κράτους 'ήταν παράνομη γιατί δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα'

Πρωτοτυπία νομική. Κάτι είναι ή όχι παράνομο με βάση το αν συμπορεύεται με τον νόμο και όχι με την κυκλοφορία των εφημερίδων.

Πέρα βέβαια από το γεγονός πως όταν σας κοινοποιήθηκε η διαφωνία δεν είχε δημοσιευτεί σε καμιά εφημερίδα. Ο παράνομος ήσασταν εσείς, με βάση τον νόμο του 1995.

Αυτό το ξέρατε καλά. Γι αυτό προχωρήσατε σε ένα άλλο 'νομοθέτημα'. Σε άσχετο νόμο, τον 4002/2011, προσθέσατε άρθρο που σας αμνηστεύει προκαταβολικά. Νομοθετήσατε δηλαδή πως αν πρόκειται για θέματα συστημικής ευστάθειας των τραπεζών έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποφάσεις χρηματοδότησης των τραπεζών. Αυτό το 'συστημικής' είναι μια νέα εφεύρεση.

Μάλιστα, ο νόμος φροντίζει να αμνηστεύσει τους υπουργούς Οικονομίας (και εσάς βέβαια) από το 1997. Γιατί από το 1997; Είχαμε συστημική αστάθεια από τότε ή παρουσιάζει αστάθεια κάποιος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη;

Αφού δώσατε τα 100 εκατομμύρια, τώρα χρεώνετε το Δημόσιο με άλλα 800 για την κρατικοποίηση της τράπεζας. Η πτώση βεβαίως της τράπεζας Proton δεν έχει καμία σχέση με την κρίση.

Είναι αποτέλεσμα της διαχείρισής της από τα αφεντικά της.

Επιχορηγούσαν τον εαυτό τους. Αντί να ασκήστε έλεγχο (με την Τράπεζα της Ελλάδας (άλλη μεγάλη αμαρτία, μια ιδιωτική τράπεζα που εμφανίζεται ως θεσμικό όργανο του κράτους), τους χρηματοδοτήσατε και τελικώς μας τα φορτώσατε στην πλάτη.

Αλλά δεν σταματήσατε εκεί. Ο κύριος Λαυρεντιάδης, ο οποίος φέρεται να έχει καταχραστεί 51 εκατομμύρια, δεν θα πάει φυλακή.

Δεν θα υπάρξει καν ποινική δίωξη. Ο λόγος είναι ένας άλλος νόμος που έχετε ψηφίσει. Πάλι εδώ η υπογραφή σας. Με τον νόμο 3904/2010, θεσμοθετείτε το ακαταδίωκτο γι’ αυτούς που θα καταχραστούν χρήματα, αλλά θα τα επιστρέψουν πριν διωχθούν ποινικά.

Έτσι, ο κύριος Λαυρεντιάδης, επιστρέφοντας τα 51 εκατομμύρια (αφού τα επένδυσε, κέρδισε από αυτά ή οτιδήποτε άλλο), δεν διώκεται. Πρόκειται για μία ακόμη νομική 'επανάσταση', που γίνεται με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των φυλακών.

Ως πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, γνωρίζετε πως κατά καιρούς νόμοι για 'αποσυμφορήσεις' κρύβουν την απελευθέρωση ολίγων επωνύμων που καταδικάστηκαν. Έτσι, στο παρελθόν έχουν αποφυλακιστεί, 'για την αποσυμφόρηση του σωφρονιστικού συστήματος', ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας καναλάρχης και κάποιοι απατεώνες δικηγόροι εκ Θεσσαλονίκης…

Μπορώ να σας πω πολλά ακόμη. Πολλά τα οποία είναι η δουλειά μου να σας πω. Πώς τα λένε στα δικαστήρια, στις αγωγές κατά δημοσιογράφων (άλλος δικός σας νόμος); 'Γεγονότα και αξιολογικές κρίσεις'. Αυτό ακριβώς κάνω. Ένας λόγος παραπάνω γιατί πληρώνομαι 'από τα λεφτά του ελληνικού λαού', όντας εργαζόμενος στην πολύπαθη Δημόσια Τηλεόραση, που οι κυβερνήσεις θεωρούν τσιφλίκι τους.

Θα σας παρακαλούσα να το σεβαστείτε. Και να σπαταλήσετε λίγη από τη φημολογούμενη ευφυΐα και ρητορεία σας να μου απαντήσετε. Γιατί αυτή είναι η δικιά σας υποχρέωση. Εκτός αν προτιμάτε να με απολύσετε».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/662752/Article.aspx

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις