Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΣΚΑΝΔΑΛΑ : ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
939 αναγνώστες
Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012
18:42

Ας θυμηθούμε κάποια πράγματα που ξεχνάμε...ή έτσι νομίζουν κάποιοι....

 

Κάτω  από το βάρος των αποκαλύψεων , τελικά θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων.

 Όλα καλά και άγια.  Δεν είναι όμως υποκριτικό, όταν η ουρά αυτού του θέματος κυριαρχεί και στο σημερινό γίγνεσθαι , το πολιτικό μας σύστημα να ασχολείται μόνο με τα πεπραγμένα του τότε υπουργού Άμυνας κ. Τσοχατζόπουλου και όχι με τα πεπραγμένα του σημερινού υπουργού κ. Ε. Βενιζέλου;

Γιατί όσο πιο πολλά στοιχεία έρχονται στο φως για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, τόσο πιο πολλά ερωτήματα προκύπτουν για τις αποφάσεις που πήρε ο υπουργός Ευάγγ. Βενιζέλος.

Όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη των πραγμάτων ο κ. Βενιζέλος δεν είναι δυνατόν να μην ήξερε τα «κακώς κείμενα», όταν προωθούσε συμφωνία με τους Γερμανούς λεβέντες της Thyssenkroupp, για την πώληση του 75% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους Άραβες συνεταίρους τους.

Δεν μπορεί να μη γνώριζε , υπουργός ων, ότι την ίδια ώρα που έδινε στη συμφωνία την «προίκα» της απευθείας ανάθεση για την κατασκευή άλλων δύο υποβρυχίων τύπου 214, από την Γερμανική Δικαιοσύνη διέρρεαν τα όσα αφορούσαν τον σκανδαλώδη ρόλο της θυγατρικής εταιρείας της Thyssenkroupp, της περιβόητης Ferrostaal, για «στήσιμο» μηχανισμού μαύρου χρήματος το 2000 – 2002, για μίζες εκατομμυρίων, για χρηματισμό αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης Σημίτη.

Γιατί λοιπόν δεν πάγωσε , όπως θα έπρεπε , τα πάντα; Γιατί δεν κατήγγειλε τη σύμβαση και να περιμένει τα επίσημα πορίσματα της γερμανικής και της ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να αξιώσει επανορθώσεις από την εταιρεία;

Και όχι μόνο δεν κατήγγειλε τη σύμβαση, αλλά παρέλαβε το υποβρύχιο που «έγερνε» ( το οποίο δεν παραλάμβανε ο προηγούμενος υπουργός κ. Μεϊμαράκης) διαχειρίστηκε τα ΑΩ, τα οποία ως γνωστόν ενεργοποιούνται με την παραλαβή, και συγχρόνως αντί να εκμεταλλευτεί την παλαιότερη πρόταση των Γερμανών ( το έχει καταθέσει και ο κ. Βασιλάκος στη δικαιοσύνη) για κατασκευή ΔΩΡΕΑΝ δύο νέων υποβρυχίων τύπου 209, , προτίμησε την κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214, δίνοντας έτσι «προίκα» στους λεβέντες της Thyssenkroupp και στους Άραβες συνεταίρους τους ,επιπλέον 515 εκατομμύρια ευρώ… (και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας)

Για τα πεπραγμένα λοιπόν του Άκη Τσοχατζόπουλου θα ψάξουμε . Για τα πεπραγμένα του Ε. Βενιζέλου, αλήθεια πότε θα πρέπει να ψάξουμε;

 http://www.politis-gr.com/?p=14788

 

====================================================================

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΤΙΖΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ!!
!

Αρωμα» Μονής Βατοπαιδίου αναδύει η υπόθεση με τα οικόπεδα στην Ξάνθη που έχει στην κυριότητα του ο κ. Βασίλης Βενιζέλος, πατέρας του σημερινού υπουργού Εθνικής Αμυνας, καθώς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς χάνεται στην εποχή των κομιτατζήδων.
Το νΕΤΟ, με αφορμή την υπόθεση της ανταλλαγής δύο οικοπέδων του κ. Βενιζέλου με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου στην Ξάνθη, φέρνει στο προσκήνιο όλη τη διαδικασία απόκτησης των εκτάσεων αυτών που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 31 τίτλων ακίνητης περιουσίας (οικόπεδα και διαμερίσματα) που κα¬ταγράφονται στη μερίδα του στο υποθηκοφυλακείο Ξάνθης....

Σύμφωνα με έγγραφα (υποθηκοφυλακείο και επιστολές), ο κ. Βενιζέλος παρουσιάστηκε στην ΚΕΔ ως συνιδιοκτήτης -με το Ελληνικό Δημόσιο- επτά οικοπέδων στην Ξάνθη.
Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως και τα επτά οικόπεδα αυτά που είχε στην κατοχή του ο κ. Βασίλειος Βενιζέλος ήταν χαρακτηρισμένα «εχθρικά». Ετσι ονομάζονται τα οικόπεδα και οι εκτάσεις που κατείχαν διάφοροι κατακτητές της Ελλάδας όταν έφευγαν από τη χώρα.

Τέτοια οικόπεδα είναι οι περίφημες περιουσίες των Τσάμηδων στην Ηπειρο, καθώς και των Βουλγάρων που είχαν καταλάβει τη Μακεδονία και μεγάλο μέρος της Θράκης με τη βοήθεια των Γερμανών κατακτητών και οι οποίοι έφυγαν πριν από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου. Μάλιστα, οι Βούλγαροι κατακτητές της Μακεδονίας την περίοδο εκείνη είχαν θυμηθείτο «ένδοξο» παρελθόν των προγόνων τους κομιτατζήδων και είχαν διαπράξει διάφορα έκτροπα, όπως τη σφαγή στο Δοξάτο της Δράμας.

Τα «εχθρικά» οικόπεδα περιήλθαν όλα στην κυριότητα του Δημοσίου, όπως και αυτά που άφησαν οι Ελληνες που κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου μετανάστευσαν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Ο κ. Βασίλης Βενιζέλος παρουσιάστηκε με αποφάσεις δικαστηρίων ως συνιδιοκτήτης επτά τέτοιων οικοπέδων της Ξάνθης με το ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 2/7 έναντι 5/7 που είχε το κράτος. Από τη στιγμή που η ΚΕΔ είχε απέναντι της συνιδιοκτήτη με αμετάκλητες δικαστικές αποφά-σεις, ήρθε σε συμβιβασμό μαζί του, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το περιουσιακό κομμάτι της υπόθεσης, ώστε να μπορεί ο καθένας να αξιοποιήσει την περιουσία του.

Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Βασίλης Βενιζέλος να βρεθεί με δύο μεγάλα δικά του οικόπεδα στην πόλη της Ξάνθης, στα οποία σήμερα έχουν χτιστεί δύο πολυκατοικίες. Μάλιστα, στο οικόπεδο της οδού Ελλης, που βρίσκεται η πενταώροφη πολυκατοικία, πριν από περίπου πέντε χρόνια λειτουργούσε παιδική χαρά. Το άλλο οικόπεδο στην οδό Γεωργίου Κονδύλη ήταν απλά αδόμητο.

Αξιοπερίεργο βέβαια είναι το γεγονός ότι την υπόθεση της κυριότητας των οικοπέδων ο πατέρας Βενιζέλος την κέρδισε στο δεύτερο βαθμό. Δηλαδή το πρωτοδικείο Ξάνθης αποφάσισε, με λίγα λόγια, ότι δεν γίνεται να έχει αγοράσει αυτός οικόπεδα που ήταν ιδιοκτησίες Βούλγαρων κατακτητών, γιατί οι κατακτητές δεν τα είχαν ποτέ δικά τους, ούτε από την εποχή των κομιτατζήδων ούτε και την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα, στην απόφαση του το πρω-τοδικείο Ξάνθης, αφού τονίζει ότι δεν ισχύει ούτε το επιχείρημα της χρησικτησίας που επικαλέστηκαν σε κάποιες περιπτώσεις οι διεκδικητές των «εχθρικών» οικοπέδων, χρησιμοποιεί και σκληρές εκφράσεις ενα-ντίον τους, όπως «αναληθείς απόψεις».

Επιπροσθέτως, ο δικαστής χρησιμοποιώντας «κομψή» γλώσσα κάνει λόγο και για ψευδομάρτυρες από πλευρά του κ. Βενιζέλου, αφού οι υποτιθέμενοι καλοί φίλοι των δωρητών δεν γνώριζαν τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Το πρωτοδικείο της Ξάνθης, λοιπόν, το 1999, με τον υιό Βενιζέλο βουλευτή, δικαιώνει το ελληνικό Δημόσιο και δεν επιτρέπει στον πατέρα να χριστεί ιδιοκτήτης των επτά οικοπέδων.

Ωστόσο, όταν η υπόθεση δικάζεται το 2001 στο περίφημο εφετείο Κομοτηνής, γνωστό για τη δράση του στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου, δικαιώνει τον κ. Βασίλη Βενιζέλο και του αποδίδει, με αμετάκλητη απόφαση, στην κυριότητα του τις επίμαχες εκτάσεις.

Ολως τυχαία τότε ο υιός Βενιζέλος ήταν υπουργός Πολιτισμού, ενώ πριν είχε χρηματίσει και υπουργός Δικαιοσύνης.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή ξεκίνησε να δικάζεται στις ίδιες αίθουσες και η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Πάντως, ο κ. Βασίλης Βενιζέλος σε επιστολή του σε τοπική εφημερίδα της Ξάνθης, πέρυσι τον Δεκέμβριο, ουσιαστικά καυχιέται αφού, όπως αναφέρει, έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης κέρδισε την υπόθεση των οικοπέδων.
Αλλα έλεγε...

Υπενθυμίζεται ότι ο νυν υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος άλλα υποστήριζε στην εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριαντάφυλλοπουλου στις 19 Ιανουαρίου 2009 σχετικά με μια ανταλλαγή εκ των παραπάνω οικοπέδων που ετοιμαζόταν να κάνει ο πατέρας του στην Ξάνθη και άλλα έγιναν τελικά.

Ειδικότερα, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Βασίλης Βενιζέλος ετοιμαζόταν να ανταλλάξει με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου οικόπεδο του στην Ξάνθη με άλλο οικόπεδο στην ίδια πόλη, πετώντας έξω την επιχείρηση που λειτουργούσε εντός του κτιρίου επί 32 χρόνια ο νυν υπουργός Αμυνας, είχε ισχυριστεί δημοσίως ότι η ανταλλαγή δεν θα γίνει. Με το σωστό βέβαια επιχείρημα πως ό,τι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό.

Στο τέλος όμως η ανταλλαγή των δύο οικοπέδων έγινε. Επιπλέον, το κτίριο που βρισκόταν στο οικόπεδο που απέκτησε ο πατήρ Βενιζέλος κατεδαφίστηκε άρονάρον, ίσως και με ληξιπρόθεσμη άδεια κατεδάφισης, ενώ έλαβε και 45.000 ευρώ μετρητά ως διαφορά αξίας, καθώς οι εκτιμητές της ΚΕΔ και του κ. Βενιζέλου συνομολόγησαν ότι το οικόπεδο 310 τετραγωνικών μέτρων (που έδωσε ο πατήρ Βενιζέλος στην υποβαθμισμένη και γεμάτη σκουπίδια περιοχή των Καπνοαποθηκών της Ξάνθης, στο οποίο ήδη έχει δημιουργηθεί πάρκο) έχει μεγαλύτερη αξία από το άλλο οικόπεδο 410 τμ. επί της οδού Τσαλδάρη στο κέντρο της πόλης.

 

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VETO 8/11
 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις