Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων υπέγραψαν αποπληρωμή δανείων το 2013 -2014 ύψους 55,5 δισ. ευρώ!
1054 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012
19:49

Στοιχεία-σοκ για τις "επιταγές" που έχουν υπογράψει οι τρεις κυβερνήσεις του Μνημονίου (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) και οι οποίες έχουν δέσει την χώρα με πραγματικές αλυσίδες υπονομεύοντας καίρια την ασφάλειά της (στις ΕΔ η κατάσταση είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη σε όλα τα επίπεδα...) φέρνει το Γενικό Λογιστήριο του Kράτους για τις υποχρεώσεις του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, αναδεικνύοντας το δράμα στο οποιο έχουν οδηγήσει πολιτική και οικονομική ελιτ την Ελλάδα.


Από τα στοιχεία του ΓΛΚ προκύπτει οτι το ποσό που χρειαζόμαστε την ερχόμενη διετία για αποπληρωμή των χρεών που έχουν φορτώσει την Ελλάδα σε συνδυασμό - κυρίως - με την ύφεση και την υποανάπτυξη, απλά δεν μπορεί να πληρωθεί: Το ιλιγγιώδες ποσό των 55,5 δισ. ευρώ ή το περίπου 18,3% του συνολικού χρέους της χώρας, πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο τη διετία 2013- 2014 για τις λήξεις των ομολόγων και των δανείων του! Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ, εφέτος έληγαν ομόλογα και δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια 13,9 δισ. ευρώ "μόλις" και "την βγάλαμε" "με την ψυχή στο στόμα", με μηδενική αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου, και θάνατο της εσωτερικής αγοράς.

Το 2013 και το 2014 έρχεται ο πρώτος λογαριασμός των Μνημονίων του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς οι λήξεις ανέρχονται σε 30,4 δισ. ευρώ και σε 25,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα! Δηλαδη θα πληρώσουμε 250% περισσότερα δάνεια το 2013 από το 2012 και το 2014 195% περισσότερα δάνεια. Το 9μηνο εφέτος, το Δημόσιο δανείστηκε κατά 56% από τον μηχανισμό στήριξης EFSF, κατά 41,9% μέσω εντόκων γραμματίων και κατά 2,1% από το ΔΝΤ, με τη μέση «ωρίμανση» του συνολικού δανεισμού να ανέρχεται σε 9,47 χρόνια, δηλαδή χρονικό όριο εξαιρετικά σύντομο για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία.

Στον αντίποδα, τα δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου ήταν το 9μηνο εφέτος 19,7 δισ. ευρώ, έναντι 20 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ εξαμήνου.

Ακόμα, σε διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας λήγουν υποχρεώσεις του Δημοσίου ύψους 216,7 δισ. ευρώ (71,4% του συνόλου)! Όλα αυτά υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθούν ποτέ με ρυθμούς ανάπτυξης όπως αυτοί στους οποίους έχουν καταδικάσει την χώρα οι της τρόϊκα σε συνεργασία με την εγχώρια πολιτική και οικονομική ελίτ; Ποτέ, φυσικά! Απλά θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.

Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης παραμένει στο τέλος του 9μήνου στα 303,5 δισ. ευρώ, δείχνει πως οτιδήποτε, πέρα από "κούρεμα" κατά 35-50% (ανάλογα με την υπολογιζόμενη ύφεση) και με δεδομένη και αυτονόητη την ανάγκη επιστροφής σε ρυθμύς ανάπτυξης, απλά οδηγεί σε τελική πτώχευση την Ελλάδα και σε πιθανή κατάρρευση την ευρωζώνης.

Για τα ταμειακά διαθεσιμα, καλύτερα ας μην μιλάμε: Στην χώρα, όπου έχει τον μεγαλύτερο, ίσως ορυκτό πλούτο της Ευρώπης και τα πλεον υποσχόμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, η διαχείριση αυτού του πλούτου ή καλύτερα η η μη διαχείριση και η εγκατάλειψη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της έχει αφήσει στο ταμείο μόλις 3,53 δισ. ευρώ, στο τέλος του 9μήνου (από 3,49 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ 6μήνου).

 

http://www.like-spot.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις