Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ"
1028 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012
16:52

Πρίν λίγες ημέρες είδαμε μια "μάχη" ανάμεσα σε  βουλευτές κομμάτων σχετικά με το ανέβασμα μιάς θεατρικής παράστασης που διεκόπει απο συμπλοκές μεταξύ  ορθοδόξων και ανθρώπων της Χρυσής Αυγής με τους υπευθύνους του έργου και τους ηθοποιούς...

Να ξεκαθαρίσω ότι ποσώς με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας,αλλά δεν μπορώ την υποκρισία και το "δήθεν" κάποιων βουλευτών που πηγαίνουν βόλτα από την μια μεριά στην άλλη, ανάλογα με το τι τούς βολεύει. Και το "παίζουν " και θιγμένοι Δημοκράτες ενώ, όλοι όσοι είναι αντίθετοι, είναι φασίστες.

Εννοείτε πως η θέση μου αφορά ΚΑΘΑΡΑ  το σκέλος σωστό ή λάθος και οχι πολιτική θέση ( που σαφώς δεν με ενδιαφέρει) 

Ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα:

" Η ηθοποιός έχει κάνει τη μετάφραση του έργου του Τέρενς ΜακΝάλι. “Tο συγκεκριμένο έργο το έχει γράψει ένας πολυβραβευμένος αμερικανός συγγραφέας, αποτελεί θεατρικό κείμενο και δεν αναφέρεται στο ιστορικό πρόσωπο του Ιησού. Η λέξη Ιησούς δεν αναφέρεται σε αυτό το θεατρικό κείμενο. Το παιδί μιας προβληματικής οικογένειας, στην Αμερική, στην πόλη Corpus Christi, αφορά σε ένα παιδί σύγχρονο που λέγεται Joshua και όχι Ιησούς”, ξεκαθάρισε.

“Είμαστε ηθοποιοί. Δεν είμαστε εδώ για ν΄απολογηθούμε για το έργο του θεατρικού συγγραφέα. Οι ηθοποιοί είναι εκτελεστικά όργανα και όχι αυτούσιοι δημιουργοί!”, τόνισε η Βάσια Παναγοπούλου "    
Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πολύ έντονα, πως «δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να ονομάζεται περισσότερο Χριστιανός και περισσότερο Έλληνας από μένα. Ζητάμε από την Ιερά Σύνοδο να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το αν επικροτεί τα χθεσινά γεγονότα. Ζητάμε από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδας να πάρει επίσημη θέση. Αν αυτό που βλέπει η εκκλησία, την αντιπροσωπεύει. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=168098&catid=10

Η απάντηση της Ιεράς συνόδου:

Αποδοκιμασία και από την Ιερά Σύνοδο

Ιερά Σύνοδος θεωρεί το έργο «απαράδεκτο» διότι «ούτε επί ιστορικής βάσεως ερείδεται, ούτε επί των Ιερών Κειμένων μπορεί να πάρει κάποιος επιχειρήματα ως προς το περιεχόμενο του εν λόγω θεατρικού έργου και την παρουσίαση αυτού στο κοινό, αλλά και παράλληλα αντίκειται εις την μακρά παράδοση της Πατρίδος και της Εκκλησίας μας».
«Καλόν είναι και απαραίτητο, οι συγγραφείς του θεατρικού έργου να σέβονται τη μεγάλη Ορθόδοξη παράδοση του Λαού μας και τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας», επισημαίνει η Ιερά Σύνοδος και εκφράζει τη λύπη της «για τη νοσηρή φαντασία των συγγραφέων του θεατρικού έργου». «Προτρέπουμε τον Λαό μας να αποδοκιμάσει αυτό», καταλήγει.
http://www.newsnow.gr/article/235253/apodokimasia-kai-epeisodia-gia-tin-theatriki-parastasi-Corpus-Christi.html

 

Ποιά είναι η παράσταση «Corpus Christi» που προκάλεσε επεισόδια και αντιδράσεις

Ένα έργο αμφιλεγόμενο, μια παράσταση που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από παραθρησκευτικές οργανώσεις* αλλά και από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ επεισόδια διαδραματίστηκαν χθες έξω από το θέατρο Χυτήριο για την ακύρωση της, επεισόδια  που χρειάστηκαν την επέμβαση της αστυνομίας για την καταστολή τους. 

* Ποιές είναι οι παραθρησκευτικές: Μήπως εννοούν τούς ορθόδοξους  μια και αυτοί θίγονται:

Το star.gr σας παρουσιάζει το έργο «Corpus Christi» το αιρετικό έργο του Τέρενς Μαν Νάλι, που παρουσιάζει τον Ιούδα να τρέφει βαθύτερα συναισθήματα για τον Ιησού. Είναι η δεύτερη φορά που η πρεμιέρα του στο θέατρο Χυτήριο αναβλήθηκε εξαιτίας έντονων επεισοδίων και αντιδράσεων για προσβολή στα θεία. Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο, προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις που έμειναν όμως στο επίπεδο των ανακοινώσεων. Η πρεμιέρα τους στο θέατρο Χυτήριο ήταν να γίνει στις 4 Οκτωβρίου. Μάλιστα, στις 4 Οκτωβρίου οι συντελεστές ενημερώθηκαν για κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για ακύρωση της παράστασης, τα οποία απορρίφθηκαν, οπότε και η ημερομηνία μετατέθηκε για τις 11 Οκτωβρίου.

 Την παράσταση ανέβασε η  ιδιοκτήτρια του θεάτρου Χυτήριο και ηθοποιός, Βάσια Παναγοπούλου, η οποία υπογράφει και τη διασκευή του έργου μαζί με τον Λαέρτη Βασιλείου, σκηνοθέτη της παράστασης.
Στο Corpus Christi ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους. Συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της θυσίας. Στην παράσταση παίζουν μόνο άντρες σύμφωνα με την ιστορία του Ιησού και των Δώδεκα Αποστόλων, αφού αφορά κυρίως στην ιστορία μίας κοινωνίας ανδροκρατούμενης. Τους γυναικείους ρόλους, υποδύονται πάλι άνδρες  καθώς όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης της παράστασης : «Η ιστορία είναι τοποθετημένη σε μία κοινωνία ανδροκρατούμενη, οπότε όλες οι συμπεριφορές και τα ιδανικά φέρουν την ευθύνη αυτής της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.»*
 
Πρόκειται για μία σύγχρονη εκδοχή της γνωστής ιστορίας του Χριστού με τους 12 Αποστόλους, τοποθετημένη στο Σήμερα. Η ιστορία παραπέμπει στην ιστορία της κοινωνίας μας που αλλάζει, που βλέπει και νιώθει ότι τα πάντα καταρρέουν και που ψάχνει απεγνωσμένα έναν Ηγέτη διαφορετικό.
 
 
Ας δούμε τώρα κάποια πράγματα που οι "προδευτικοί" δημοκράτες δεν τα ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.....αν ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ας το έκαναν...
Μπορώ να  ανεβάσω  τουλάχιστον 50 λινκ σαν αυτά.
 
Που ήταν οι προοδευτικάντιδες βουλευτές όταν καταστρέφοντο δημοσιες και ιδιωτικές περιουσίες από τους διαδηλωτές;;;;;
 
Εκει απλα ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ.......
 
 
Αφήστε που το θέμα μπορεί να ξεκαθαριστεί άν η Κα  Βάσια Παναγοπούλου που  «δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να ονομάζεται περισσότερο Χριστιανός και περισσότερο Έλληνας από μένα. να μας δείξει έμπρακτα αυτά που ισχυρίζεται ανεβάζοντας  σαν ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ το θεμα της ταινίας που μιλά για τον Μωάμεθ....και ας βάλει και διαφορετικά ονόματα. Ας κάνει και παραφράσεις...Ας ειναι...  «Η ιστορία είναι τοποθετημένη σε μία κοινωνία ανδροκρατούμενη, οπότε όλες οι συμπεριφορές και τα ιδανικά φέρουν την ευθύνη αυτής της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.»
 
Εκεί θα ήθελα να την δώ τι θα κάνει και φυσικά θα ήθελα να δώ και τι θα πούν (αν πούν) αυτοι ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
 

Κα Παναγοπούλου....ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ....

 
 
Ας δούμε τώρα τι λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σύμφωνα με το νόμο (Ποινικό Κώδικα): Άρθρο 198:
ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
 1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος....
δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.
 «2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.»

 Άρθρο 199: ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΚΑΘΥΒΡΙΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις