Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ?
1131 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012
22:29

...... Οι εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εποπτεύονται επίσης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως προς τη τήρηση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας αναφορικά με τα θέματα νομιμότητας των πράξεων που συνδέονται με την προστασία των επενδυτών. Τα μέλη διοικητικών συμβουλίων και τα διευθυντικά στελέχη όλων των προαναφερόμενων φορέων υπόκεινται σε εποπτικές υποχρεώσεις προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Στους εποπτευόμενους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φορείς περιλαμβάνονται επίσης οι οργανωμένες αγορές και οι φορείς εκκαθάρισης, όπως η Αγορά Αξιών Χ.Α., η Αγορά Παραγώγων Χ.Α., και η ΕΧΑΕ ως φορέας εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών επί κινητών αξιών και επί παραγώγων αλλά και τα συστήματα αποζημίωσης επενδυτών και διασφάλισης συναλλαγών, όπως το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο και το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αρμόδια για την έγκριση ενημερωτικών δελτίων όσον αφορά τις ανάγκες πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού κατά τη διενέργεια δημοσίων προσφορών και την εισαγωγή κινητών αξιών σε οργανωμένη αγορά.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει την αρμοδιότητα να επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις (επίπληξη, χρηματικό πρόστιμο, αναστολή λειτουργίας, αφαίρεση άδειας) σε εποπτευόμενα νομικά και φυσικά πρόσωπα που παραβαίνουν τη νομοθεσία για την κεφαλαιαγορά......

http://www.hcmc.gr/pages/category.asp?catID=3

 

Αυτό είνα ένα απόσπασμα από την επίσημη σελίδα της  Κεφαλαιαγοράς που βέβαια οι υπεύθυνοι εκεί ερμηνεύουν οτι γίνεται στο ΧΑΑ ανάλογα με το τί τους βολεύει....ή κάτι άλλο συμβαίνει?

Τα παραδείγματα  είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αλλά ας δούμε τα τελευταία.

 

 18/2/11  Το X.A. κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2011 ενόψει ανακοίνωσης για σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 καθώς και των Δεικτών FTSE/Χ.Α. 20 και FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικός Δείκτης

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/627744/Article.aspx

=================================================================== 

Από 29/8/2011, το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των Τραπεζών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. & ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. στο Χ.Α.

 http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/35031.html

=================================================================== 

"  Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών Alpha και Eurobank

30/01/2012 | 18:04   kathimerini Τελευταία Ενημέρωση: 18/08/2012 | 00:07

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Alpha Bank προς το Χ.Α στην οποία γνωστοποιούσε ότι δεν μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση με τη Eurobank λόγω του PSI και τοποθετούσε τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης με Eurobank, μετά την ολοκλήρωση του PSI. Σε διαφορετικό μήκος κύματος ήταν η ανακοίνωση της Eurobank και σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι είναι σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρώσει τη διαδικασία συγχώνευσης το συντομότερο δυνατόν, και εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της. Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε., καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

====================================================

30/7/12  Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» (ΑΤΕ), από Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Τραπέζης της Ελλάδος να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ, τη θέση της σε ειδική εκκαθάριση και τον διορισμό ειδικού εκκαθαριστή.

Αναστέλλεται ακόμη και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της ΑΤΕ.

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/716482/Article.aspx

 ====================================================================

30/8/12  " Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που καθόλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου ήταν στο limit down, αποφάσισε το ΔΣ του ΧΑ, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από την ανακοίνωση της τράπεζας ότι δεν είναι δυνατή η δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 2011 εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δηλαδή στις 31 Αυγούστου, λόγω «εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών». Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται πως «κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εξ αφορμής δημοσιευμάτων  στον έντυπο τύπο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο γνωρίζει προς τους μετόχους, το επενδυτικό κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η δημοσίευση της "Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Τράπεζας και του Ομίλου για τη χρήση του έτους 2011", εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν είναι δυνατή, λόγω εξαιρετικώς δυσμενών συνθηκών.»


Η μετοχή πριν την αναστολή κατέγραφε απώλειες 29,71%, στα 0,1680 ευρώ, πιεζόμενη από τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο. 

Στη σημερινή συνεδρίαση διακινήθηκαν 1.240.669 μετοχές και ο τζίρος ανήλθε σε 208.365 ευρώ. Καθώς η προσφορά ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση, ανεκτέλεστες παρέμειναν οι εντολές πώλησης για 2,3 εκατ. κομμάτια περίπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr οι εποπτικές αρχές δεν προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του ΤΤ πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς έκριναν ότι υπήρχε «έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση» του επενδυτικού κοινού για τα τεκταινόμενα στην τράπεζα.

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4748467

================================================================= 

5/10/12  "  Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των τραπεζών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» σήμερα 5 Οκτωβρίου 2012 και έως ότου ενημερώσουν επαρκώς το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα δημοσιεύματα περί συγχώνευσής τους.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο των εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» και «EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.» , καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30. "
http://www.express.gr/news/business/647065oz_20121005647065.php3

Ας δούμε τι ερωτήματα υπάρχουν.

Οταν η επιτροπή  έκανε σε κάποια μετοχή αναστολή διαπραγμάτευσης, αμέσως σχεδόν ακολουθούσε κατάρρευση.

Τυχαία....αυτό άλλαξε,  οταν κάποιες τράπεζες έβγαιναν εκτός ταμπλό, και ο ΓΔ συνέχιζε...

Γιατί αφού ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ  γιατί δεν έβγαζε πιο πρίν ενημέρωση, οτι η X εταιρία κατέθεσε αυτό, ώστε ο επενδυτής να προλάβει να αντιδράσει?

Από πού ως πού αυτό δεν  θεωρείται παρέμβαση.

"Η μετοχή πριν την αναστολή κατέγραφε απώλειες 29,71%, στα 0,1680 ευρώ, πιεζόμενη από τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο. "  ή  το άλλο που μας είπαν..."οι εποπτικές αρχές δεν προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του ΤΤ πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς έκριναν ότι υπήρχε «έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση» του επενδυτικού κοινού για τα τεκταινόμενα στην τράπεζα."  ότι η 1 ημέρα ήταν αρκετή ώστε να προστατευθεί ο μικροεπενδυτής?

Από πού προκύπτει ότι ο υπουργός δίνει το στίγμα των εταιριών και οχι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς?

Αυτή δεν δίνει αναφορά στον υπουργό?

Πως προστατεύεται ο μικροεπενδυτής από ένα φορέα που  ενώ έχει σαν σκοπό την προστασία του, αυτός τον αφήνει ξεκρέμαστο στις ορέξεις κάποιων "ειδικών " ?

Γιατί αφήνει να παίζονται παιχνίδια της μορφής "γίνεται συζήτηση" και δεν κόβει πρόστιμα ως οφείλει για παραπλάνηση?

Ποια είναι η θέση του όταν σε ΟΛΑ τα προηγούμενα σταματούσε την διαπραγμάτευση,  δεν το έκανε και στην περιπτωση της ΕΕΕΚ? Εκεί που βοούσε ο τόπος,αυτοί έπαθαν κώφωση?

Ποιές οι αντιδράσεις της, μετά  που πέρασε η κώφωση της?

Ποιον προστατεύει τελικά τον επενδυτή, ή αυτούς που παίζουν παιχνίδια εις βάρος του?

Γιατί αντιδρά διαφορετικά από μετοχή σε μετοχή? Αλλες τις σταματά σε λίγα λεπτά και άλλες μετά από κάτι ώρες?

Μήπως δεν γνωρίζει τι γίνεται?  Γιατί αν συμβαίνει αυτό υπάρχει πρόβημα λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής.

Γιατί σταμάτησε αφενός την διαπραγμάτευση εταιριών και δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους επενδυτές για το τι συμβαίνει, και εκ των υστέρων μάλιστα, τις βγάζει και από το ταμπλό?

Το " Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι αρμόδια για την έγκριση ενημερωτικών δελτίων όσον αφορά τις ανάγκες πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού κατά τη διενέργεια δημοσίων προσφορών και την εισαγωγή κινητών αξιών σε οργανωμένη αγορά " ποιούς αφορά? Επενδυτές άλλης κατηγορίας?

Στο διάστημα 8/11 και 1/12 για τις μετοχές ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ που τις σταμάτησε  2  φορές, έλαβε κάποιο μέτρο?

Θα περιμένουμε επίσης να δούμε τι θα κάνει - μιά και όταν έπρεπε δεν έκανε - με την μετοχή της ΕΕΕΚ

Ας δούμε τώρα τι έγινε όταν έβγαιναν αυτού του τύπου οι ανακοινώσεις.

Κοιτάξτε συμπτώσεις.

¨Οταν έβγαινε κάποιο "deal" έπεφτε στή συνέχεια πολύ "ξύλο".

Οταν ο ΓΔ πήγαινε πρός τα πάνω, δεν έγιναν deal αλλά διάλυση τραπεζών πού είχε μάλιστα αποτέλεσμα την συνέχεια της ανόδου.

Τώρα φτάσαμε σε κάποια άλλη "μαιμουδιά", πάλι με μεγάλες τράπεζες.

Μήπως θα δούμε ξανά το ίδιο έργο αλλά με ολίγη καθυστέρηση?

Προσέχετε κάποια πράγματα.

Δεν μπορεί να συγχωνευτεί κατά την άποψη μου, ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ  και να μείνει στο ταμπλό μια ΠΕΙΡ.

Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν πετάξουν ΟΛΕΣ τις μικρές τράπεζες έξω.

Αυτός είναι ο κανόνας. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις