Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ Μ.Κ.Ο.
1101 αναγνώστες
Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012
21:58

Προϋποθέσεις ίδρυσης Αστικής Εταιρίας

Κατά την ίδρυση αστικής εταιρίας πρέπει να συμπράξουν τουλάχιστον δύο μέρη, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να επιδιώκουν αμοιβαία και με κοινές εισφορές, κοινό σκοπό και ιδίως οικονομικό (άρθρο 741, ΑΚ).

Τα ιδρυτικά μέλη της αστικής εταιρίας μπορεί να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας τους σύμφωνα με το άρθρο 127 του ΑΚ. Συμμετοχή ανηλίκου στην ίδρυση αστικής εταιρίας επιτρέπεται μόνο κατόπιν δικαστικής άδειας.

Βασικά χαρακτηριστικά

Οι εισφορές των εταίρων μπορούν να συνίστανται στην εργασία τους, σε χρήματα, άλλα αντικείμενα ή σε κάθε άλλη παροχή.

Η διοίκηση της εταιρίας ανήκει σε όλους μαζί τους εταίρους, εκτός αν συμφωνήθηκε κάτι διαφορετικό. Αν η διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων ανατέθηκε σε έναν ή σε μερικούς εταίρους, οι υπόλοιποι αποκλείονται από τη διαχείριση.

Κάθε εταίρος ευθύνεται μόνο για την επιμέλεια που δείχνει στις δικές του υποθέσεις.

Η αστική εταιρία δεν έχει νομική προσωπικότητα, αν όμως επιδιώκει οικονομικό σκοπό μπορεί να αποκτήσει νομική προσωπικότητα, αν τηρηθούν οι όροι δημοσιότητας που ο νόμος τάσσει για το σκοπό αυτό στις ομόρρυθμες εμπορικές εταιρίες.

Νομική διαδικασία για την ίδρυση Αστικής Εταιρίας

 

Σύνταξη καταστατικού – Ιδιωτικού Συμφωνητικού : Το καταστατικό αποτελεί το έγγραφο σύστασης της εταιρίας και προδιαγράφει όλα τα βασικά θέματα που αφορούν στην έδρα, στις σχέσεις των εταίρων, στον ορισμό του διαχειριστή στη διάρκεια ζωής της εταιρίας και στη διάλυσή της. Το καταστατικό υπογράφεται από όλους τους εταίρους στο πίσω φύλλο κάθε σελίδας. Δε χρειάζεται να συνταχθεί από συμβολαιογράφο ή να υπογραφεί από αυτόν. Προσοχή : Κρατάμε τόσα πρωτότυπα αντίτυπα, όσος και ο αριθμός των εταίρων, καθώς και τέσσερα αντίτυπα για άλλες χρήσεις.

Δ.Ο.Υ. έδρας : α) Επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. της περιοχής της έδρας στο τμήμα ΦΠΑ.

Δίνουμε τα δύο αντίτυπα, η Δ.Ο.Υ. κρατά το ένα και μας επιστρέφει το άλλο σφραγισμένο, το οποίο χάριν συνεννόησης, καλούμε «προς δημοσίευση» β) Συμπληρώνουμε το έντυπο για τον Φόρο Συγκέντρωσης Κεφαλαίου (ΦΣΚ), που υπολογίζεται στο 1 % του εταιρικού κεφαλαίου, το οποίο πληρώνουμε και παίρνουμε το διπλότυπο.

Ταμείο Νομικών και Προνοίας Δικηγόρων :

α) Παίρνουμε το «προς δημοσίευση» καταστατικό και πηγαίνουμε στο Ταμείο Νομικών και Προνοίας Δικηγόρων

β) Στο Ταμείο Νομικών σφραγίζουν το «προς δημοσίευση» και καταβάλλουμε ποσό 0.5% επί του κεφαλαίου

γ) Μόνο για την Αθήνα, πηγαίνουμε στο Ταμείο Προνοίας και σφραγίζουμε το «προς δημοσίευση», καταβάλλοντας το 1% επί του κεφαλαίου.

Πρωτοδικείο έδρας : Το θεωρημένο καταστατικό από τη Δ.Ο.Υ., το Ταμείο Νομικών και το Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων, κατατίθενται στο Πρωτοδικείο Έδρας για δημοσίευση. Η πράξη αυτή αποτελεί την πράξη ίδρυσης – σύστασης της Αστικής Εταιρίας.

Δ.Ο.Υ. έδρας : Το επόμενο βήμα στη διαδικασία σύστασης της αστικής εταιρίας είναι η έναρξη εργασιών στη Δ.Ο.Υ. έδρας.

Στη συνέχεια πρέπει να προχωρήσετε στις απαραίτητες διαδικασίες για τη θεώρηση βιβλίων και στοιχείων.

Σχόλια

09/10 09:50  Καλογηρου Παναγιωτης
Στο http://analytakis.blogspot.gr/ ανέβηκε ενημέρωση για ΓΔ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις