Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Τους βόλεψε όλους...
825 αναγνώστες
Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012
00:43

........Στις 29 Ιουνίου 2012 ο βουλευτής της Ν.Δ. στη Β’ Πειραιά κ. Τραγάκης εξελέγη α’ αντιπρόεδρος της Βουλής.

Εναν μήνα μετά, στις 31 Ιουλίου, διόρισε στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων την κυρία Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του.

Οπως αποκαλύφθηκε, είχε προηγηθεί ο διορισμός του γαμπρού του, της κόρης του και του γιου του, δηλαδή είχε τακτοποιήσει σχεδόν όλο του το σόι.

Δύο εβδομάδες μετά και το τελευταίο ρουσφέτι του και έχοντας λύσει το επαγγελματικό πρόβλημα ενός ακόμη μέλους της ευρύτερης οικογένειάς του, ο κ. Τραγάκης αναχώρησε για τη Μύκονο μετά της συζύγου του κυρίας Σμαράγδας Καλοβελώνη.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=218900

 

Διορισμούς δεν κάνουν μόνον οι βουλευτές και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής αλλά και οι αρχηγοί κομμάτων. Παράδειγμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που διόρισε στη Βουλή τον πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου του.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής στις 30 Ιουλίου 2012, με το ΦΕΚ 363 (εικόνα) διορίστηκε στο γραφείο του πέμπτου αντιπροέδρου της Βουλής, Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο κ. Κωνσταντίνος Γουβάλας του Νικολάου.

Ο κ. Γουβάλας ήταν επί σειρά ετών διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του κ. Βενιζέλου, θέση από την οποία αποχώρησε αφότου έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος.


ΦΕΚ Διορισμού Γουβάλα στο γραφείο του Βενιζέλου


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως φαίνεται στην εικόνα, ο κ. Γρηγοράκος που δικαιούται πέντε υπαλλήλους διορίζει δύο υπαλλήλους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δύο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το καλύτερο: έναν υπάλληλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Δηλαδή, ο κ. Γρηγοράκος διόρισε στη Βουλή έναν άνθρωπο που δεν έχει τελειώσει καν Λύκειο...


Πηγή: RAMNOUSIA

 

Μπορεί ένας αντιπρόεδρος της Βουλής να έχει διορίσει, με τον προκλητικότερο τρόπο, όλο του το σόι στη Βουλή και να παραμένει στη θέση του; Κι όμως αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Γιάννη Τραγάκη, πρώτου αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.

Το ίδιο είχε πράξει λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος έμεινε μόνο μια μέρα Πρόεδρος της Βουλής και όμως του έφτασε για να διορίσει την κόρη του.

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του πατέρα της διορίστηκε η κόρη του κ. Πολύδωρα. Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Επιπλέον, ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Καραμανλή. Είχε μάλιστα υπερασπιστεί την απόφασή του να προσλάβει και τις δύο κόρες του στο υπουργείο και είχε αρνηθεί ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας σε συνέντευξη που παραχώρησε τότε στο περιοδικό Ταχυδρόμος: «Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός».

Ακόμη προκλητικότερη του διορισμού της κόρης του κ. Πολύδωρα στη Βουλή είναι η σιωπή που περιβάλλει την υπόθεση. Ο ίδιος ο βουλευτής δεν αισθάνθηκε υποχρεωμένος να αναφερθεί στο ζήτημα, απέφυγε να το σχολιάσει ελπίζοντας ότι θα ξεχαστεί, ενώ από το γραφείο του Πρωθυπουργού δεν θεώρησαν πρέπον να λάβουν μέτρα ή να βάλουν τέλος σε αυτή την προκλητική πρακτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τραγάκης ανέλαβε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του κ. Πολύδωρα όταν η υπόθεση του διορισμού της κόρης του αποκαλύφθηκε στον Τύπο !

Αφού όλοι διορίζουν «ατιμωρητί» την οικογένειά τους και η πρακτική δεν επισείει καμία συνέπεια -έστω ηθική- το ίδιο σκέφθηκε να κάνει και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, τοποθετώντας την μνηστή του ανιψιού του ως «μετακλητή» στο γραφείο του στην Βουλή.

Ο κ. Πετσάλνικος προωθεί διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.

Αλλοι πολιτικοί δεν διστάζουν να διορίζουν στα γραφεία τους ως συνεργάτες δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι λαμβάνουν πρακτικά δύο μισθούς ενώ εργάζονται σε μία θέση. Τελευταίο παράδειγμα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αλλά και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Λυκουρέντζος στις 2 Ιουλίου 2012 διόρισε ως μετακλητό υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του έναν γιατρό του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Ο εν λόγω υπάλληλος σύμφωνα με την απόφαση, θα λαμβάνει εκτός του κανονικού μισθού του από τον ΕΟΦ και έναν ακόμα μισθό ίσο με «το 50% των αποδοχών της κύριας θέσης του» ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού, όπου θα είναι διευθυντής.

Η υπόθεση αυτή, που είναι συνήθης πρακτική των υπουργών, προκαλεί βέβαια το ερώτημα του πως μπορεί ο εν λόγω γιατρός να εκτελεί χρέη διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού, και ταυτόχρονα να εργάζεται κανονικά στον ΕΟΦ σε ώρες γραφείου, όπου θα διατηρήσει τη θέση του και φυσικά θα συνεχίσει να λαμβάνει τον πλήρη μισθό του...

Αντίστοιχη περίπτωση υπάρχει και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης τοποθέτησε ως μετακλητή υπάλληλο στο Πολιτικό Γραφείο του «με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της» μια υπάλληλο που εργάζεται στην Διεύθυνση Προσωπικού του υπουργείου του. Δηλαδή, η υπάλληλος θα παραμείνει εντός του υπουργείου -το οποίο είναι αρμόδιο υποτίθεται για την αξιοκρατική αναμόρφωση του δημοσίου τομέα- για να κάνει την δουλειά που της ανατέθηκε εισπράττοντας τον μισθό της αλλά και έξτρα 30% για την «παράλληλη εργασία».

http://www.iefimerida.gr/
ΠΡΕΖΑ TV

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις