Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η WALL STREET ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ
1707 αναγνώστες
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012
22:38

Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εκεί και ο χρόνος εξαντλείται.

Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τι πρόκειται να συμβεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το μονό που έχεις να κάνεις ,είναι να παρακολουθήσεις προσεκτικά τις ενέργειες που κάνουν αυτοί που βρίσκονται μέσα στα πράγματα.

Αυτούς, που είναι συνδεδεμένοι και έχουν καλύτερη πρόσβαση απο τους υπολοίπους εμάς...και εαν ακουσουν οτι κατι μεγαλο προκειται να συμβει ,συχνα , κανουν πολυ σημαντικες κινησεις με τα χρηματα τους, υποδεικνυοντας τι προκειται να συμβει.


Ακριβώς αυτή τη στιγμή , όσοι έχουν εσωτερική πληροφόρηση απο τη Wall Street και τις παγκόσμιες τράπεζες κάνουν μερικές πολύ ασυνήθιστες κινήσεις.

Στην πραγματικότητα , εμφανίζονται να προετοιμάζονται για κάτι εξαιρετικά μεγάλο.

Ποιές είναι όμως αυτές οι κινήσεις τους?

Από ότι φαίνεται , μπορεί να προετοιμάζονται για μια οικονομική κατάρρευση κάποιου είδους!!!

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών , περισσότερα από 600 διευθυντικά στελέχη παραιτήθηκαν απο τις θέσεις τους, ενώ ενας σημαντικός αριθμός τραπεζιτών της Wall Street έδειξε να ψάχνεται για επενδύσεις διαφορετικές απο τις συνηθισμένες.

Αλλά τώρα, ακόμη περισσότερες αποδείξεις κάνουν σαφές πια οτι γίνονται συνεχείς προετοιμασίες για την επικείμενη οικονομική κατάρρευση.Αυτό δεν εγγυάται ότι κάτι θα συμβεί ή δεν θα συμβεί.
Όπως κάθε καλός ντετέκτιβ, μαζεύουμε στοιχεία και προσπαθούμε να καταλάβουμε που αυτά μας οδηγούν.

ΓΙΑΤΙ Ο GEORGE SOROS ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ?

Δεν είμαστε θαυμαστές του Soros, o οποίος είναι ενα άτομο που εχει επενδύσει τεράστια ποσά σε οργανισμούς, που ο μοναδικός στόχος τους ειναι να οδηγήσουν την Αμερική σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.
Ομως πρέπει να αναγνωρίσουμε οτι είναι πάρα πολύ δικτυωμένος στον οικονομικό κόσμο. Ο George Soros είναι πάντα μπροστά σε οτι αφορά τα οικονομικά θέματα και αν κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί τότε κατά πάσα πιθανότητα θα εχει ήδη την απαραίτητη πληροφόρηση.

Γι 'αυτό είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι εχει αρχίσει να ξεφορτώνεται τις τραπεζικές μετοχές του και να συσσωρεύει χρυσό.

Το παρακάτω είναι απο shtfplan.com....

Προάγγελος του τι πρόκειται να επακολουθήσει το φθινόπωρο του 2012, ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έχει πουλήσει όλες τις θέσεις του μετοχικού κεφαλαίου σε μεγάλες χρηματοοικονομικές μετοχές ,
σύμφωνα με μια εκθεση
13-F report filed που υπέβαλε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 του Ιουνίου 2012 .

Ο Σόρος, ο οποίος διαχειρίζεται κεφάλαια με διάφορους λογαριασμούς στις ΗΠΑ και τα Cayman Islands, φέρεται να έχει ξεφορτωθεί πάνω από ένα εκατομμύριο μετοχές του αποθέματος σε χρηματοοικονομικές εταιρείες και τράπεζες που περιλαμβάνουν Citigroup (420.000 μετοχές), JP Morgan (701.400 μετοχές) και Goldman Sachs (120.000 μετοχές ). Η συνολική αξία των πωλήσεων των μετοχών ανέρχεται σε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Το ιδιο ενδιαφέρον με την πώληση όλων αυτών των μετοχών , εχει και η επένδυση όλων αυτών των χρημάτων απο τον δισσεκατομμυριουχο.Την ίδια στιγμή που πουλούσε τον τεράστιο αυτό αριθμό μετοχών,αποκτούσε χρυσό αξιας 130 εκατ. δολλαρίων μέσω της Trust SPDR Gold.
ΕΔΩ

Λοιπόν, θα ήταν απολύτως λογικό, αν πίστευε ότι μια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν έτοιμη να συμβεί.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε τα ακόλουθα στο Newsweek .... «Δεν είμαι εδώ για να σας φτιάξω το κέφι. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και δύσκολη, όπως έχω βιώσει στην καριέρα μου », λέει ο Σόρος στο Newsweek. "Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, συγκρίσιμη με πολλούς τρόπους με τη δεκαετία του 1930, την Μεγάλη Ύφεση. Αντιμετωπίζουμε τώρα μια γενική περικοπή στον ανεπτυγμένο κόσμο, η οποία απειλεί να μας βάλει σε μια δεκαετία περισσότερο στασιμότητας, ή χειρότερα. Το καλύτερο σενάριο είναι ένα περιβάλλον αποπληθωρισμού. Το χειρότερο σενάριο είναι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. "

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΤΣΙ??


Ίσως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το τι πιστεύει πως έρχεται μετά την οικονομική κατάρρευση ....
Καθώς αυξάνεται ο θυμός, οι ταραχές στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων είναι αναπόφευκτες.

"Ναι, ναι, ναι," λέει, σχεδόν ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ.

Η απάντηση στην αναταραχή θα μπορούσε να είναι περισσότερο επιβλαβής από ό, τι η ίδια η βία. "Θα είναι μια δικαιολογία για την πάταξη και την χρήση εκφοβιστικών πρακτικών για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης, η οποία, μεταφερομενη στα άκρα, θα μπορούσε να επιφέρει ένα καταπιεστικό πολιτικό σύστημα, μια κοινωνία όπου οι ατομικες ελευθερία είναι πολύ πιο περιορισμένες, η οποία θα είναι σε ρήξη με την παράδοση των Ηνωμένων Πολιτειών. "

Αυτό ,πραγματικα,δεν ακούγεται καλό.

Ο George Soros μας είπε τι πιστεύει πως πρόκειται να συμβεί, και τώρα κάνει κινήσεις με τα χρήματα του, που δείχνουν ότι είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται πραγματικά να αρχίσει να συμβαίνει.

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει αρχίσει την συσσώρευση χρυσού.

Ο Δισεκατομμυριούχος John Paulson (αυτός που οικονόμησε 20 δισεκατομμύρια δολάρια απο την κατάρρευση των subprime στεγαστικών δανείων) έχει αγοράσει χρυσό σαν τρελός και η εταιρεία του τώρα κατεχει "το 44 τοις εκατό των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ταμείου μέσα απο το οποίο εκτίθενται προς πώληση τα αποθέματα χρυσού και αργύρου."Δειτε εδω και
εδω

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο SOROS ΚΑΙ Ο PAULSON ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ?

Οι κεντρικές τράπεζες επίσης έχουν αρχίσει τη συσσώρευση χρυσού !!!!


Σύμφωνα με το
παγκόσμιο συμβούλιο χρυσού
ΕΔΩ, η ποσότητα του χρυσού που αγοράστηκε από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου,κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012,αποτελει ρεκορ!

Οι 157,5 μετρικοί τόνοι χρυσού
που αγοράστηκαν από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου το τελευταίο τρίμηνο επέφεραν μια αύξηση 62,9 τοις εκατό από το πρώτο τρίμηνο του 2012 και 137,9 τοις εκατό αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Πριν από το 2009, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου ήταν καθαροί πωλητές χρυσού για περίπου δύο δεκαετίες. Αλλά αυτο τωρα έχει αλλάξει εντελώς, και το τελευταίο τρίμηνο κεντρικές τράπεζες εφοδιαζονται σε χρυσό σε ποσότητες που δεν έχουμε ξαναδεί.Δειτε εδω

Γιατί λοιπόν οι κεντρικές τράπεζες συσσωρεύουν τόσο χρυσό?

Υπάρχει κάτι πού δεν μας το λένε?

Στην Wall Street τωρα..

Τα κερδη πρωτου τριμηνου ηταν αξιοπρεπη, αν οχι θεαματικα.. Και πολλά εταιρικά στελέχη εκδίδουν οδηγίες για συγκρατημένη αισιοδοξια για το υπόλοιπο του έτους.

Αλλά ενώ τα χείλη τους λένε ένα πράγμα, τα πορτοφόλια τους λένε ένα άλλο.

Το επίπεδο των πωλήσεων μεταξύ των S&P 500 (SPX) εταιρειών είναι το υψηλότερο εδώ και 10 χρονια.

Αυτο δεν ειναι καλο.

Πολλοί απο αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει, εμφανίζονται να αποσύρονται από την αγορά, ενώ αυτή (η αγορά) κυμαίνεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Αλλοι γνώστες φαίνεται να προσπαθούν να διασωθούν πρίν πέσει και τους πλακώσει.
Απλά δείτε τι έχει συμβεί με την μετοχή του facebook. Χτυπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Το παρακατω ειναι ενα αρθρο απο το CNN.Δειτε εδω

Η ζωή του facebook σαν δημόσια εταιρεία, έχει εναν εφιάλτη από την πρώτη ημέρα και ο πόνος συνεχίστηκε καθώς πολλοί γνώστες , στην τελευταία συνεδρίαση, ειχαν την ευκαιρία να διώξουν τα αποθεματικά τους.
Και ο κατήφορος του facebook συνεχίζεται...Εχει ήδη χάσει το μισό της αξίας του.

Θα σημάνει το facebook*** το τέλος της παράλογης χρηματιστηριακής φούσκας που γίναμε μάρτυρες τα τελευταία δύο χρόνια?

*** Θυμίζω εδώ τι έγινε με τις αντίστοιχες εταιρίες που μπήκαν στο  τέλος της ανοδικής φούσκας του 99. ΟΛΕΣ άνοιγαν στα ύψη και από εκεί και πέρα μέχρι σήμερα γράφουν νέα χαμηλά. Κάποιες σήμερα είναι και εκτός ταμπλό!!!

Συνολικά οι ιδιώτες επενδυτές ειναι απασχολημένοι να τραβάνε συνέχεια χρήματα απο τα αποθεματικά, κατα τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι ακόλουθες είναι οι καθαρές εισροές σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε εβδομάδων (σε εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το ICI ....Δειτε
εδω

7/11/2012: -537

7/18/2012: 637

7/25/2012: -2,999

8/1/2012: -6,866

8/8/2012: -3,684

Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολλάρια έχουν τραβηχτεί έξω από τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες μόνο.
Μήπως αυτό σημαίνει κάτι?
Ισως.
Ισως οχι.
Αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον να το παρακολουθείτε.


------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ;
-------------------------------------------------------------------------------------


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να κάνει προετοιμασίες για κάτι πραγματικά μεγάλο.
Αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης σχεδιάζει να αγοράσει 174.000 κοίλες σφαίρες(hollow point bullets) , εμπόρευμα το οποίο θα παραδοθεί σε 41 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Αμερική.Δειτε
εδω

Τώρα, γιατί στον κόσμο , η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης χρειάζεται 174.000 σφαίρες;

Και γιατί χρειάζονται κοίλες σφαίρες ; Αυτές οι σφαίρες έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη στα εσωτερικά όργανα.

Αλλά φυσικά αυτή είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά από πολύ μεγάλες αγορές πυρομαχικών από τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τον περασμένο Μάρτιο, το Εσωτερικής Ασφάλειας αγόρασε 450 εκατομμύρια γύρους, διαμετρήματος 0.40-κοίλες σφαίρες, που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στα όργανα, προκαλώντας ερωτήματα ως προς το γιατί το DHS χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο ποσό τοσο ισχυρών σφαιρων,μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς .Δειτε
εδω

Αυτό ακολουθήθηκε από μια άλλη πρόσκληση αγοράς απο το ίδιο υπουργείο ( DHS) με την οποία ζητά επιπλέον 750 εκατομμύρια γύρους ανάμικτες σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων 357 mag κύκλους που είναι σε θέση να διαπεράσουν τοίχους.Δειτε
εδω

Τώρα, γιατί στον κόσμο, θα χρειαστει η κυβέρνηση πάνω από ένα δισεκατομμύριο πυρομαχικών;

Αν ήταν για τον στρατό των ΗΠΑ θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε αυτό. Μπορείτε να κάψετε μέσα από ένα σωρό πολέμους καταπολέμηση των πυρομαχικών.Μπορεί να τα ξοδέψει μέσα από έναν σωρό πολέμους.

Αλλά αυτό δεν έχει νόημα - εκτός και αν πιστεύουν ότι καποιο μεγάλο πρόβλημα έρχεται.

Ισως όμως δεν θα έπρεπε να τους κατηγορήσουμε.
Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να καταρρέει και παντού γύρω υπάρχουν σημάδια κοινωνικής αποσύνθεσης.

Ο αμερικανικός λαός είναι περισσότερο απογοητευμένος και οργισμένος από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία. Οι επερχόμενες εκλογές θα προκαλέσουν στους Αμερικανούς ακόμη περισσότερο θυμό και επίσης θα επιφέρουν ακόμη περισσότερο διχασμό.

Το μόνο που χρειάζεται αυτή η χώρα για να εκραγεί είναι απλά μια σπιθα.

Και αυτή η σπίθα θα μπορούσε να είναι οι επερχόμενες εκλογές.
ή θα μπορούσε να είναι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ή θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.

Αλλά οι συνθήκες είναι σίγουρα εκεί για να συμβεί η εκρηξη.
Δυστυχώς, η αμερικανική κοινή γνώμη ποτέ δεν ειδοποιήθηκε να προετοιμαστεί, επειδή ποτέ οι αρχές δέν θέλουν να "πανικοβαλλουν" το γενικό πληθυσμό.

Ο λαός είναι πάντα αυτός που το μαθαίνει τελευταίος, και αυτό βρωμάει.

Γι 'αυτό μην περιμένετε να έρθει κάποιος στην τηλεόραση και να ανακοινώσει σχετικα με την κρίση που συμβαίνει.

Αν περιμένουν τόσο πολύ, θα είναι πολύ αργά.

Αντ 'αυτού, ανοίξτε τα μάτια σας και σκεφτείτε για τον εαυτό σας.

Θα πρέπει όλοι μας να εργαστούμε σκληρά και να προετοιμαστουμε για την επερχόμενη κρίση, οσο ακόμα μπορούμε.

Όπως μπορείτε να δείτε, Wall Street, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου είναι απασχολημένοι με τις δικές τους προετοιμασίες.

Μην βάζετε το κεφάλι σας στην άμμο.
Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εκεί και ο χρόνος εξαντλείται.

http://www.apocalypsejohn.com/2012/08/wall-street.html#.UDkuAaC5zhU

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις