Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Σουρωτήρι το Γενικό Λογιστήριο - Συνέλαβαν τμηματάρχη για διαρροή απόρρητου non paper στον Τύπο
955 αναγνώστες
Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012
13:13

Η σύλληψη τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για διαρροή στο διαδίκτυο απόρρητου non paper, το οποίο θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σε αστυνομικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση όταν την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα, αφού συνελήφθη ο τμηματάρχης της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Λάμπρος Λιόσης, ο οποίος κατηγορείται, σε βαθμό κακουργήματος όπως προβλέπεται εξάλλου, για παράβαση του νόμου περί παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αλλά και για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε διερεύνηση της υπόθεσης και παρέπεμψε τον κ.Λιόση στην 8η Ειδική Ανακρίτρια.

Ο τμηματάρχης που απολογείται σήμερα, κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή στο διαδίκτυο ενός διαβαθμισμένου εγγράφου – non paper -, το οποίο ο κ.Σταϊκούρας θα χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Μάλιστα μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση. Μέχρι και στα γραφεία του ειδησεογραφικού site βρέθηκαν οι αστυνομικοί προκειμένου να μάθουν το όνομα του αποστολέα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο είχε συντάξει υψηλόβαθμη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε blog στο διαδίκτυο είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες στον κ.Σταϊκούρα, στον κ.Λιόση και σε ακόμα δύο υπαλλήλους. Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο κ.Λιόσης στο επίμαχο email, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε από τις 11 Ιουλίου όταν και είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά για συνεχείς διαρροές απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Οικονομικών σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και blogs. Μάλιστα υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είχε πέσει και θύμα ληστείας μέσα στο Λογιστήριο του Κράτους, όταν άγνωστοι είχαν διαρρήξει το γραφείο του και είχαν πάρει έγγραφα, αλλά και το διαβατήριο του.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας τμηματάρχης Λάμπρος Λιόσης υποστηρίζει πως είχε εκτυπώσει το έγγραφο και το είχε αφήσει πάνω στο γραφείο του. Προφανώς όπως λέει ο ίδιος κάποιος υπάλληλος του Λογιστηρίου του Κράτους το διέρρευσε στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα τονίζει πως το άτομο που το έκανε δεν υπεξαίρεσε το έγγραφο, αλλά το φωτοτύπησε ή το φωτογράφισε, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του ισχυρίζονται από την πλευρά τους πως αν ήταν ο πελάτης του αυτός που διέρρευσε το επίμαχο έγγραφο, θα είχε φροντίσει να «εξαφανίσει» τα προσωπικά του στοιχεία.

* Το περίεργο όμως είναι, πως ένα τόσο σοβαρό έγγραφο, έμεινε "εκτεθειμένο" για ολους όσους μπορούσαν να είναι ή να μπούν, στο γραφείο του.

http://skandalistis.blogspot.gr/2012/08/non-paper.html

 

==============================================

ΟΡΓΙΟ ΚΛΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΖΑΜΠΛΟΥΤΟ ΜΙΣΘΩΤΟ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 41 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ «ΤΣΙΜΠΗΣΕ» ΤΟ ΣΔΟΕ

Δείτε φοβερές περιπτώσεις να φρίξετε...

Κρυμμένους «θησαυρούς» που προέρχονται από εγκλήματα φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών, επιχειρηματιών. Κάθε φορά που οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ανοίγουν τους λογαριασμούς «ύποπτων» για φοροδιαφυγή μένουν έκπληκτοι αφού φέρνουν στο φως απίστευτες και προκλητικές λεπτομέρειες.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Ημερησία", μισθωτοί του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα βρέθηκαν με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και, όπως διαπιστώθηκε, τα ποσά αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.

Δικηγόροι, γιατροί και εταιρείες διαπιστώθηκε ότι έκλεβαν επί χρόνια το Δημόσιο με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων γλιτώνοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρων εισοδήματος ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός μισθωτού ο οποίος διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους 41,5 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα δήλωνε στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ιατροί του ΕΣΥ εισέπρατταν επί χρόνια «φακελάκια» συγκεντρώνοντας ποσά εκατοντάδων χιλιάδων έως και εκατομμυρίων ευρώ στους λογαριασμούς τους, ενώ ένας «σεκιουριτάς» έκρυψε από την εφορία εισοδήματα 22,7 εκατ. ευρώ μόνο σε μια διετία!

Στη λίστα του ΣΔΟΕ ξεχωρίζουν οι εξής υποθέσεις:

Μισθωτός ενώ δήλωνε στην εφορία πολύ χαμηλά εισοδήματα βρέθηκε με ποσά συνολικού ύψους 41,5 εκατ. ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του. Τα χρήματα αυτά «συσσωρεύτηκαν» στο λογαριασμό του συγκεκριμένου μισθωτού μέσα σε τρία χρόνια, από το 2007 έως το 2009. Το 2007 υπήρχαν στο λογαριασμό του 2,8 εκατ., το 2008 προστέθηκαν άλλα 17,47 εκατ. ευρώ και το 2009 άλλα 20,94 εκατ. ευρώ.
Ολα αυτά τα χρήματα προήλθαν από.. δραστηριότητες αδήλωτες στην Εφορία.

Ιατρός του ΕΣΥ βρέθηκε να έχει καταθέσεις πάνω από 1,4 εκατ. ευρώ οι οποίες προέρχονται από αδήλωτα εισοδήματα που αποκτήθηκαν σε διάστημα 7 ετών, από το 2003 έως το 2010. Τα ποσά αυτά δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του ως μισθωτού και προέρχονται από «φακελάκια».

Άλλος ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε από το 2003 μέχρι το 2008 ποσά συνολικού ύψους 681.500 ευρώ, τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του ως μισθωτού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είναι βέβαιοι ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από «φακελάκια», καθώς ο ελεγχόμενος εκλήθη να εξηγήσει από πού προέρχονται τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του και δεν απάντησε.

Δικηγόρος εισέπραξε κατά την περίοδο 2000-2010 ποσά συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ τα οποία δεν δήλωσε ποτέ στην εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν να έχουν μπει στον τραπεζικό λογαριασμό του δικηγόρου ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους με νόμιμα παραστατικά.

Ιατρός του ΕΣΥ εισέπραξε τη δεκαετία 2000 - 2009 εισοδήματα συνολικού ύψους 983.364 ευρώ τα οποία φρόντισε να κρύψει από την εφορία. Τα ποσά αυτά βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του και δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα αποκτηθέντα και δηλωθέντα εισοδήματά του ως μισθωτού. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι τα ποσά αυτά προέρχονται από «φακελάκια».

*ΕΣΥ  πόσες φορές τα ακούμπησες για να σε εξυπηρετήσουν??

*ΕΣΕΙΣ.....τώρα το μάθατε τί έκαναν ?  Δέν το ξέρατε ???

http://kostasedessa.blogspot.gr 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις