Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ ΤΗΣ FΙΤCH ΣΕ 5 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
1756 αναγνώστες
Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011
02:35

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας πέντε ελληνικών τραπεζών σε «ΒΒ+» από «ΒΒΒ-» και της βραχυπρόθεσμης σε «Β» από «F3» προχώρησε η Fitch Ratings, σε συνέχεια της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για τις Εθνική Τράπεζα, Αlpha Βank, ΕFG Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς και ΑΤΕbank.

Το outlook της βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης των τραπεζών αυτών είναι αρνητικό, ενώ αίρεται το καθεστώς επιτήρησής τους. Επιπλέον, ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε το Support Rating και των πέντε τραπεζών σε «3» από «2», ενώ αναθεώρησε το Support Rating Floor σε «ΒΒ+» από «ΒΒΒ-».

Οπως όμως επισημαίνουν έμπειροι τραπεζικοί, ακόμη και η υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Fitch δεν πρόκειται να επηρεάσει το χρηματοδοτικό κανάλι από την ΕΚΤ. Σε αυτή την περίπτωση θα αποκλειστούν από τη λίστα των ενεχύρων που δέχεται η Ευρωτράπεζα μόνο τα τραπεζικά ομόλογα, τα οποία ωστόσο αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό της τάξεως του 2%- 2,5% επί των συνολικών εγγυήσεων που είναι κατατεθειμένες.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν στην ΕΚΤ 95 δισ. ευρώ, για τα οποία έχουν δεσμεύσει τίτλους αξίας 135 δισ. ευρώ. Δηλαδή έχουν περιθώριο άντλησης επιπλέον κεφαλαίων τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη δεν έχουν κάνει χρήση των νέων κρατικών εγγυήσεων ύψους 25 δισ. ευρώ που επίσης δεν επηρεάζονται από τις τελευταίες υποβαθμίσεις.

Από το πακέτο αυτό μπορούν να αντλήσουν περί τα 20 δισ. ευρώ, λόγω της επιβολής «κουρέματος» (haircut) της τάξεως του 15% επί της εμπορικής αξίας των ομολόγων που θα εκδοθούν και θα φέρουν την εγγύηση του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για μια ενίσχυση που μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως τις διαρροές καταθέσεων που αναμένεται να καταγραφούν το 2011
.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=124&artId=378752&dt=18/01/2011
 

* Τεχνική ανάλυση για ΓΔ και ΑΛΦΑ στο  http://analytakis.blogspot.com/ καθώς και  chat με συζήτηση για το ΧΑΑ

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΑΤΕ ΓΔ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΠΕΙΡ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις