Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
1246 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011
10:38

Στα 653.552 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Δεκέμβριο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

 Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 277.904 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά71.125 άτομα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο.

 Η αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων προέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από τον κλάδο των εποχικών τουριστικών επαγγελμάτων (+51.236 άτομα).

Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 49.673, μειωμένες κατά –11,42% σχετικά με τον Δεκέμβριο του 2009. 

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 29.703 (μειωμένες κατά 5,92% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 30.773 (μειωμένες κατά 48,79% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 22.652.

Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 60.476, το 50,88% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 

Το μέγεθος αυτό είναι μειωμένο κατά -3,78% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009 (62.852) και μειωμένο κατά –34,03% από τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο (91.669).

Οι καθαρές ροές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε –33.455 έναντι –29.826 τον Δεκέμβριο του 2009 και -52.530 τον προηγούμενο μήνα Νοέμβριο, ακολουθώντας μια τάση που χαρακτηρίζει τον συγκεκριμένο μήνα σε όλη την προηγούμενη 5ετία.  

Η κομπινα του  ΟΑΕΔ

Φαίνεται ότι ο ΟΑΕΔ θεωρεί όλους όσους αναγκάζονται να εργάζονται με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών προνομιούχους και με σίγουρη δουλειά. Είναι γνωστό σε όλους ότι με αυτή την επαίσχυντη μέθοδο, αναγκάζονται να δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι (συμβασιούχοι του δημοσίου,σε επιχειρήσεις,“εξωτερικοί” συνεργάτες κλπ).

Ως γνωστό αυτή η μορφή απασχόλησης στερεί όλα τα δικαιώματα ενός εργαζομένου, αφού πλέον αντιμετωπίζεται ως “εργολάβος”!

Εάν απολυθεί από οπουδήποτε, δημόσιο και ιδιωτικό, δεν λαμβάνει καμία αποζημίωση, δεν δικαιούται επιδόματος ανεργίας και το πλέον παράλογο, ο ΟΑΕΔ δεν δέχεται καν να τον εγγράψει σαν άνεργο, εάν δεν κάνει διακοπή στην εφορία και τον ΟΑΕΕ, που σημαίνει ότι χάνει κάθε ασφαλιστική κάλυψη που ήδη έχει πληρώσει.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα ενός εργαζομένου με μπλοκάκι, του οποίου λήγει η σύμβαση του σε μια δημόσια υπηρεσία (υπολογίζεται ότι πάνω από 50.000 άνθρωποι δούλευαν έτσι σύμφωνα με την απογραφή), ή που σταματάει τη συνεργασία μαζί του μια εταιρεία που τον απασχολούσε σταθερά και μόνιμα σαν “εξωτερικό συνεργάτη”.

Δεν μπορεί καν να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ για να καταχωρηθεί σαν άνεργος και να μπορέσει να ψάξει για δουλειά, εάν πρώτα δεν “κλείσει” εφορία και ΟΑΕΕ. Που σημαίνει ελέγχους, εκκαθαρίσεις, κόστος και φυσικά λήξη της ασφάλισής του. Όλα αυτά μόνο και μόνο για να εγγραφεί απλώς στον ΟΑΕΔ, χωρίς να απολαμβάνει κανένα δικαίωμα!

Αν αυτός ο άνθρωπος –και λεω άνθρωπος γιατί περί αυτού πρόκειται, και όχι για μια “μονάδα εργασίας”- ας πούμε ότι κάνει όλα τα προηγούμενα και επιτέλους τον … δεχτεί ο ΟΑΕΔ, αν είναι τυχερός και βρει μια νέα δουλειά σε λίγο καιρό, με σύμβαση ή χωρίς, που όμως και αυτή κατά τα σύγχρονα πρότυπα, θέτει ως προϋπόθεση να αμείβεται με μπλοκάκι, θα πρέπει να ξανακάνει πάλι έναρξη στην εφορία και τον ΟΑΕΕ, να ξανακαταβάλει όλα τα έξοδα, να ξαναυποστεί όλη την ταλαιπωρία και να του πάει ο “κούκος αηδόνι” που λέμε.

Εσείς τι θα κάνατε, θα γραφόσασταν στον ΟΑΕΔ χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, ή θα είχατε ανοικτό το μπλοκάκι σας και θα ψάχνατε;

Όλοι φυσικά κάνουν το δεύτερο, γι αυτό και πολλές δεκάδες χιλιάδες, που δεν έχουν εργασία εμφανίζονται σαν εργαζόμενοι και μάλιστα Ελεύθεροι Επαγγελματίες που τους κυνηγά η εφορία γιατί φοροδιαφεύγουν! Και κερατάς και δαρμένος ε;

Εάν ο ΟΑΕΔ λειτουργεί σαν φορέας κουκουλώματος της ανεργίας και όχι σαν φορέας διευκόλυνσης όσων αναζητούν εργασία, τότε είναι σίγουρο ότι τα νούμερα που μας παρουσιάζει είναι σκοπίμως και σχεδιασμένα πλαστά. Όσο περισσότερες δυσκολίες δημιουργεί στην εγγραφή ανέργων τόσο μικρότερη εμφανίζει την ανεργία και τόσο καλύτερα φαίνεται ότι περνάμε όλοι!

Τα πολιτικά παιχνίδια των στατιστικών σε βάρος των ανθρώπων

http://peramatozoa.blogspot.com

 

Στο http://www.analytakis.blogspot.com/  λειτουργεί chat με σχόλια για  το ΧΑΑ.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις