Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΜΗΝΥΣΕΙΣ... ..ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
1353 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011
15:15

Δυσκολία πρόσβασης στη Δικαιοσύνη από τους οικονομικά αδύναμους
Σε αναβρασμό βρίσκεται ο χώρος της Δικαιοσύνης, με τους δικηγόρους να αντιδρούν όχι μόνο στο σχεδιαζόμενο άνοιγμα του επαγγέλματός τους, αλλά και στην κατακόρυφη αύξηση των δικαστικών παραβόλων, που δυσχεραίνει, αν δεν καθιστά σχεδόν αδύνατη, την πρόσβαση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων στην ποινική δικαιοσύνη, σε μια περίοδο όπου η μικροεγκληματικότητα καλπάζει.

Η δραματική αύξηση δυσχεραίνει, επίσης, την πρόσβαση χιλιάδων εργαζομένων στα διοικητικά δικαστήρια, καθώς πολλές μηνύσεις και αγωγές κατατίθενται ετησίως για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, αδειών και δώρων από υπαλλήλους ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από τις 23 Ιανουαρίου όσοι πολίτες υποβάλλουν μηνύσεις θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το σχετικό παράβολο αυξάνεται κατά 1.000%, δηλαδή, από 10 ευρώ που στοιχίζει σήμερα φθάνει τα 100 ευρώ. Αυξάνονται όμως και τα δικαστικά έξοδα, τουλάχιστον κατά 500%, με το παράβολο δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής να κοστίζει πλέον 50 ευρώ από 10 που κόστιζε πριν.

Έτσι, σε περιπτώσεις κλοπής, απάτης, καταστροφής περιουσιακών στοιχείων, βανδαλισμών κ. λπ., ο μηνυτής υποχρεώνεται να πληρώσει συνολικά 150 ευρώ μόνο για να καταγγείλει την κλοπή στην αστυνομία ή στην Εισαγγελία και να ξεκινήσει η διαδικασία δικαστικής διερεύνησης και ποινικής δίωξης του δράστη. Παρέμβαση για το θέμα έκανε και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, ζητώντας το μέτρο αυτό είτε να αποσυρθεί και να αναζητηθούν πόροι για την κάλυψη των εσόδων εκεί όπου δεν θα πλήττονται βασικά δικαιώματα των πολιτών είτε να επανεξετασθεί και να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείονται από την αύξηση οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη των απλών εργαζομένων.

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης και αυξημένης εγκληματικότητας, η ρύθμιση αυτή εμποδίζει την άσκηση συνταγματικών δικαιωμάτων του πολίτη, εκτιμά ο σύμβουλος του ΔΣΑ κ. Θεόδ. Σχινάς, χαρακτηρίζοντας αιφνιδιαστική τη σχετική απόφαση. Στον βαθμό δε, που δεν συνοδεύεται από μέτρα βελτίωσης των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, έχουν περισσότερο εισπρακτικό χαρακτήρα, παρά μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο να μην υποβάλλονται αβάσιμες εγκλήσεις, τονίζει ο κ. Σχινάς στο ρεπορτάζ της εφημερίδας
«Η Καθημερινή».
www.newsbeast.gr

Σχόλια

17/01 21:45  Καλογηρου Παναγιωτης
Συζητηση για ΧΑΑ στο http://www.analytakis.blogspot.com/
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις