Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Εξεταστική Επιτροπή δομημένων ομολόγων
939 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010
12:15

Ελαβα το παρακάτω  e-mail

Επειδή θεωρώ πως χρειάζονται να ακούγονται ολα και να γράφονται ολα, σας το μεταφέρω.

 

Σας αποστέλλω την παρακάτω επιστολή με την προσωπική μου εκτίμηση πάνω στο θέμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα. Διαβάζοντας το πόρισμα της επιτροπής και έχοντας παρακολουθήσει την πορεία αυτής της υπόθεσης από την αρχή της, διαπιστώνω με μεγάλη λύπη ότι οι θεσμοί και οι διαδικασίες σε αυτή τη χώρα είναι …για τα πανηγύρια – συγχωρήστε με για την έκφραση, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Τι εννοώ?

Όλοι όσοι παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα αυτής της χώρας θα θυμάστε με πόση επιμονή τα ΜΜΕ μας βομβάρδιζαν καθημερινά και για 5 ολόκληρους μήνες σχετικά με την υπόθεση αυτή. Θα θυμάστε επίσης πως η τότε αντιπολίτευση, και τωρινή κυβέρνηση, με «σημαία» το υποτιθέμενο αυτό σκάνδαλο ζητούσε επίμονα εκλογές. Τι συνέβη λοιπόν σε αυτήν την υπόθεση? Πως ξεκίνησε και από ποιους ξεσκεπάστηκε αυτό το υποτιθέμενο σκάνδαλο? Θα σας πω… 

Ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (κος Πιλάβιος) κατέθεσε εισήγηση στον τότε υπουργό Εθνικής Οικονομίας (κο Αλογοσκούφη), η οποία συνοδευόταν από μηνυτήρια αναφορά, όπου χαρακτηριστικά ανέφερε ότι συγκεκριμένες ξένες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου δραστηριοποιούνται παράτυπα στην αγορά ομολόγων. Η αναφορά διαβιβάστηκε στη Δικαιοσύνη, η οποία με βάση τα τότε γραφόμενα στον τύπο, άσκησε δίωξη για σωρεία κακουργημάτων in rem όσον αφορά τα δομημένα ομόλογα. Με την αναφορά του αυτή ο κ. Πιλάβιος αποσκοπούσε στο να βγάλει από τη μέση τις ξένες εταιρείες – δηλαδή την JP Morgan και την North Asset Management - διότι αυτές οι εταιρείες δρούσαν ανταγωνιστικά προς τις εγχώριες τράπεζες, οι οποίες μέχρι τότε είχαν αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τις εκδόσεις τέτοιου τύπου ομολόγων. Με την πράξη του αυτή, ο κος Πιλάβιος συνέβαλλε αποφασιστικά στην φθορά της τότε άπειρης και φοβικής κυβέρνησης, καθώς και στη γελοιοποίηση της χώρας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με τις μετέπειτα αστείες προσφυγές της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην βρετανική FSA για την δήθεν διερεύνηση του σκανδάλου.  

Η αναφορά αυτή επίσης διαβιβάστηκε και στην Εθνική Αρχή για την Καταπολέμηση Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα. Εκεί είχε «μεταταχθεί», χωρίς τη θέλησή του φυσικά, από το υπουργείο Αμύνης, ο γνωστός σε όλους ανακριτής κος Ζορμπάς, ο οποίος και ανέλαβε να διεξάγει την έρευνα. Η έρευνα αυτή έγινε, φυσικά, κατά παραγγελία και επιλεκτικά με συνεχείς διαρροές στοιχείων στον αντιπολιτευόμενο τύπο και την τηλεόραση, ώστε να καλλιεργηθεί το έδαφος στην κοινή γνώμη για να επακολουθήσει η δημοσιοποίηση του πορίσματος του. Ενός πορίσματος, το οποίο αποτελεί «μνημείο» παρατυπίας και συγγραφής προσωπικών απόψεων του κου Ζορμπά – μιας και ποτέ δεν ακολουθήθηκαν οι ορθές διαδικασίες συγγραφής του και ποτέ δεν έτυχε της εγκρίσεως των υπολοίπων μελών της Αρχής.

Έτσι λοιπόν, το «βαφτισμένο» κατά τον κ Ζορμπά και τα ΜΜΕ πόρισμα, θεωρήθηκε και χαρακτηρίστηκε μη σύννομο από την Ελληνική Δικαιοσύνη – δηλαδή παράνομο. Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της, αντί να τιμωρήσει τον τότε πρόεδρο της Εθνικής Αρχής, υπό την λυσσαλέα πίεση των αντιπολιτευόμενων ΜΜΕ, άρχισε να καλεί σε απολογία πολίτες επικαλουμένη τις παράνομες προσωπικές απόψεις του κου Ζορμπά. Με άλλα λόγια, με βάση μια μη σύννομη έκθεση ασκήθηκαν διώξεις, απαγγέλθηκαν κατηγορίες, σπιλωθήκαν ξένες επιχειρήσεις και υπολήψεις ανθρώπων οι οποίοι το μόνο «αδίκημα» που έκαναν ήταν να τολμήσουν να ανταγωνιστούν το εγχώριο τραπεζικό κατεστημένο με σκοπό να αποσπάσουν μερίδιο από την έκδοση των συγκεκριμένων δομημένων ομολόγων!

Έτσι ξεκίνησε αυτή η υπόθεση και σήμερα φτάσαμε στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της βουλής, το οποίο αναφέρει πως τα ταμεία ζημιώθηκαν κατά δεκάδες εκατ ευρώ, ενώ ήταν γνωστό στο πανελλήνιο από το καλοκαίρι του 2007 πως από το συγκεκριμένο ομόλογο δεν ζημιώθηκε κανένα ταμείο, μιας και το ομόλογο επαναγοράστηκε εξ’ ολοκλήρου από την JP Morgan και την North Asset Management. Να φανταστείτε πως τα μέλη της επιτροπής, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να φωνάξουν έναν αναγνωρισμένο εμπειρογνώμονα για να κάνει μια πραγματογνωμοσύνη για την αποτίμηση του ομολόγου….Ούτε το αυτονόητο δεν έπραξαν … 

Έτσι, λοιπόν, απλά γίνονται οι αυτές «δουλειές» στην Ελλάδα. Κάποιοι δημιουργούν ένα σκάνδαλο, το οποίο με τη καθοριστική συνδρομή των φιλικά προκείμενων και κατευθυνόμενων ΜΜΕ διογκώνεται και διαιωνίζεται, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών στρατηγικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Στο τέλος, έρχεται και μια εξεταστική επιτροπή, η οποία βάζει το «κερασάκι στη τούρτα» βγάζοντας ένα πόρισμα με ένα σωρό ανακρίβειες και αναληθή στοιχεία βασισμένα σε μια μη σύννομη έκθεση…..Έτσι απλά…και ενώ η δικαιοσύνη δεν έχει καταλήξει ακόμη για την υπόθεση αυτή…Έτσι απλά…

Υ.Γ. For the record…σήμερα ο κος Πιλάβιος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε Ελληνικό Τραπεζικό Όμιλο, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στις εκδόσεις δομημένων ομολόγων πριν έρθει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση αυτή……Τυχαίο?....Δεν νομίζω….


Θα  ήμουν ευγνώμον αν θα μπορούσατε να αναφερθείτε στο θέμα αυτό στα δικα σας άρθρα,
με τιμή,
Γιώργος Παπαθεοδώρου

Σχόλια

13/12 17:39  Καλογηρου Παναγιωτης
Απάντηση στο 3ο ερώτημα (χθές)

Το κορίτσι έβαλε το χέρι και πήρε το ένα απο τα δύο βότσαλα.
Χωρίς να το κοιτάξει, έκανε πως σκόνταψε και έπεσε πετώντας το βότσαλο ανάμεσα στά άλλα βότσαλα που ήταν στο μονοπάτι.
Δεν πειράζει λέει το κορίτσι. Ειναι εύκολο να μάθουμε τι πήρα κοιτώντας τι έχει μέσα το πουγκί
13/12 18:07  Καλογηρου Παναγιωτης
Απάντηση στο 4ο ερώτημα.

Έλιωσε όλα τα χάπια μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακάτεψε πολύ καλά τη σκόνη και τη ζύγισε στη ζυγαριά ακριβείας. Στη συνέχεια διαίρεσε τη σκόνη σε 10 ίσες δόσεις με τη βοήθεια της ζυγαριάς. Έτσι το μόνο που έμενε να κάνει είναι να παίρνει κάθε βράδυ από μία δόση της σκόνης
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις