Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΠΩΣ ΜΑΣ " ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ " ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
1401 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010
20:03

" Φοβάμαι ότι δεν θα άρεσε στον μέσο πολίτη αν του έλεγαν ότι οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα - και την εξασκούν - να δημιουργήσουν χρήματα"  ....και ..."Αυτοί που ελέγχουν την πίστωση ενός έθνους, καθοδηγούν την πολιτική των κυβερνήσεων και κρατούν στην χούφτα τους την μοίρα των ανθρώπων"

-AEGINALE McKENMA Πρώην πρόεδρος του Δ.Σ της τράπεζας MIDIANS της Αγγλίας.

Οι τράπεζες μπορούν να εφαρμόζουν αυτό το χρηματικό σύστημα ΜΟΝΟ με την ΕΝΕΡΓΗ συνεργασία της κυβέρνησης .

 1ον   Οι κυβερνήσεις περνούν νομοσχέδια νόμιμης προσφοράς για να μας αναγκάσουν να χρησιμοποιούμε το επίσημο κρατικό νόμισμα .

2ον  Οι κυβερνήσεις επιτρέπουν στην ιδιωτική τραπεζική πίστωση να παρέχεται στην μορφή αυτού του κρατικού νομίσματος .

3ον  Τα κρατικά δικαστήρια επιβάλλουν την εξόφληση των τραπεζικών χρεών . 

 Τέλος οι κυβερνήσεις εγκρίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις για να προστατεύσουν την λειτουργία και την εμπιστοσύνη του κόσμου στο χρηματικό σύστημα , ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα για να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με την πραγματική καταγωγή του χρήματος .

 Η απλή αλήθεια είναι ότι όταν υπογράφουμε στην διακεκομένη γραμμή για ένα υποτιθέμενο δάνειο ή μια υποθήκη, ειναι η υπογεγραμμένη δέσμευσή μας για εξόφληση υποστηριζόμενοι από τα περιουσιακά στοιχεία που δεσμευόμαστε να παραδώσουμε ως ρήτρα αν δεν καταφέρουμε να εξοφλήσουμε είναι το ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ αληθινής αξίας που εμπλέκετε στην συναλλαγή.

  Αυτό το συμβόλαιο του δανείου ή της υποθήκης είναι πλέον ένα φορητό , δυνητικά συναλλασόμενο , και εμπορεύσιμο κομμάτι χαρτιού.

  Είναι ένα "σου χρωστάω".

  Αναπαριστά ΑΞΙΑ και συνεπώς είναι μια μορφή χρήματος.

  Αυτό είναι το χρήμα που ο δανειολήπτης λαμβάνει και χρησιμοποιεί από το υποτιθέμενο δάνειο της τράπεζας.

  Τώρα, ένα πραγματικό δάνειο στον φυσικό κόσμο, σημαίνει ότι αυτός που δανείζει, πρέπει να έχει κάτι για να δανείσει.

   Αν χρειάζεται ένα σφυρί, το να σας δανείσω μια υπόσχεση παροχής ενός σφυριού που δεν έχω , δεν θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, αλλά στον τεχνητό κόσμο του χρήματος η υπόσχεση μιας τράπεζας να πληρώσει χρήματα που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ επιτρέπεται και θεωρείτε νομικά ως χρήμα και εμείς το δεχόμαστε ως τέτοιο.

  Έτσι το εθνικό μας μέσο συναλλαγών βρίσκεται πλεον στο έλεος των δανειοδοτικών συναλλαγών των τραπεζών , οι οποίες ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ  ΟΧΙ  ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ παροχής χρημάτων που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.

 - IRDING FISHER Οικονομολόγος - συγράφεας.

   Εφόσον ο δανειολήπτης υπογράψει την χρεωστική δέσμευση η τράπεζα εξισορροπεί την συναλλαγή δημιουργώντας με το πάτημα μερικών πλήκτρων σε ένα υπολογιστή ένα ισόποσο χρέος της τράπεζας προς τον δανειολήπτη.

   Από την πλευρά του δανειολήπτη αυτό μετατρέπεται σε χρήματα δανείου στον λογαριασμό του, και εφόσον η κυβέρνηση επιτρέπει αυτό το χρέος της τράπεζας προς τον δανειολήπτη να μετατρέπεται σε επίσημο κρατικό νόμισμα όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να το δέχονται ως χρήμα.

   Η βασική αλήθεια είναι απλή . Χωρίς το έγγραφο που υπέγραψε ο δανειολήπτης ο τραπεζίτης δεν θα είχε τίποτα να δανείσει.

    Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι δυνατόν όλοι ... κυβερνήσεις , οργανισμοί , εταιρείες , οικογένειες να έχουν όλοι ταυτόχρονα χρέη και μάλιστα για τέτοια αστρονομικά ποσά ?

     Αναρωτηθήκατε ποτέ πως μπορεί να υπάρχουν τόσα πολλά χρήματα εκεί έξω , ώστε να δανείζονται ?

Τώρα γνωρίζετε .  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

   Οι τράπεζες δεν δανείζουν χρήματα . Απλά τα δημιουργούν μέσω του χρέους . Και καθώς το χρέος είναι δυνητικά απεριόριστο, το ίδιο είναι και η παροχή χρημάτων και όπως φαίνεται τελικά η αντίθετη πρόταση είναι επίσης αληθής.

   Χωρίς χρέος δεν υπάρχουν χρήματα .

   Δεν είναι απίστευτο ότι παρά τον αφάνταστο πλούτο των φυσικών πόρων της τεχνολογικής καινοτομίας και της παραγωγικότητας που μας περιβάλλει περίπου όλοι μας από κυβερνήσεις και εταιρείες μέχρι το κάθε ξεχωριστό άτομο είμαστε βαριά χρεωμένοι στους τραπεζίτες ?

   Εαν απλά οι άνθρωποι μπορούσαν να σταματήσουν ένα λεπτό και να ΣΚΕΦΤΟΥΝ.

- ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ?

    Πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι που ουσιαστικά παράγουν όλο τον πραγματικό πλούτο του κόσμου να χρωστούν σε αυτούς που απλά δανείζουν τα χρήματα που αναπαριστούν τον πλούτο ?

   Ακόμα πιο απίστευτο είναι το ότι αφού συνειδητοποιήσουμε ότι το χρήμα στην πραγματικότητα είναι χρέος συνειδητοποιούμε επίσης ότι αν δεν υπήρχε χρέος δεν θα υπήρχε χρήμα.

    Αν αυτά είναι νέα για σας δεν είστε οι μόνοι . Οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται ότι αν όλα τα δάνεια εξοφλούνταν η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνονταν.

   Σίγουρα αυτό ισχύει σε ατομικό επίπεδο. Ακριβώς όπως έχουμε περισσότερα χρήματα για να ξοδέψουμε όταν οι δόσεις του δανείου μας τελειώσουν νομίζουμε ότι αν όλοι μας εξοφλούσαμε τα χρέη μας θα υπήρχαν περισσότερα χρήματα για όλους .

   Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο ΔΕΝ θα υπήρχαν καθόλου ΧΡΗΜΑΤΑ.

   Είμαστε λοιπόν εξαρτημένοι ολοκληρωτικά από την συνεχώς ανανεώσιμη τραπεζική πίστωση ώστε να υπάρχουν χρήματα .

  Χωρίς δάνεια δεν υπάρχουν χρήματα .

   Αυτό ακριβώς συνέβει κατά την παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 . Η παροχή χρημάτων μειώθηκε δραματικά καθώς η παροχή δανείων στέρεψε.

Αυτή είναι μια τρομακτική σκέψη.

Είμαστε εντελώς εξαρτημένοι από τις εμπορικές τράπεζες .

Κάποιος πρέπει να δανειστεί κάθε δολάριο που υπάρχει στη κυκλοφορία μετρητό ή πιστωτικό .

  Όσο οι τράπεζες δημιουργούν άφθονα συνθετικά χρήματα ευημερούμε . Αν όχι λημοκτονούμε.

Χωρίς καμιά αμφιβολία το χρηματικό μας σύστημα δεν μπορεί να έχει διάρκεια.

   Όταν κάποιος αντιληφθεί πλήρως την εικόνα ο τραγικός παραλογισμός της ανέλπιδης κατάστασής μας είναι σχεδόν απίστευτος αλλά νατος. Και αυτό δεν είναι όλο .

    Οι τράπεζες δημιουργούν μόνο το ποσό του κεφαλαίου δεν δημιουργούν τα χρήματα που θα πληρώσουν τους τόκους .

ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ? 

    Το μόνο μέρος το οποίο μπορούν οι δανειζόμενοι να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τους τόκους, είναι η συνολική διαθέσιμη ποσότητα χρημάτων της γενικής οικονομίας.

Αλλά το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής διαθέσιμης ποσότητας χρημάτων έχει δημιουργηθεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο - ως τραπεζική πίστωση η οποία πρέπει να εξοφληθεί με περισσότερα χρήματα από όσα δανείστηκαν.

Συνεπώς παντού υπάρχουν άλλοι δανειολήπτες στην ίδια κατάσταση προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρουν τα χρήματα που χρειάζονται για να εξοφλήσουν το κεφάλαιο και τους τόκους .

   Από μια συνολική πηγή χρημάτων που περιέχει μόνο το κεφάλαιο. 

Είναι φανερά αδύνατον να εξοφλήσουν όλοι το κεφάλαιο πλεον τόκων αφού τα χρήματα που αντιστοιχούν στους τόκους απλά δεν υπάρχουν .

Αυτό μπορεί να εκφραστεί με μια απλή μαθηματική εξίσωση .

   Το μεγάλο πρόβλημα εδώ είναι ότι για μακροπρόθεσμα δάνεια , όπως υποθήκες και κυβερνητικά χρέη οι συνολικοί τόκοι ξεπερνούν κατα πολύ το κεφάλαιο . Εκτός και αν δημιουργηθούν πολλά περισσότερα χρήματα για να πληρωθούν οι τόκοι .

   Αυτό σημαίνει ένα μεγάλο ποσοστό κατασχέσεων των υποθηκευμένων περιουσιών και μια μη λειτουργική οικονομία.

 Για να διατηρηθεί μια λειτουργική οικονομία ο ρυθμός κατασχέσεων πρέπει να είναι χαμηλός και έτσι για να γίνει αυτό όλο και περισσότερα χρήματα θα πρέπει να δημιουργούνται από το χρέος για να καλύπτουν της σημερινές ανάγκες εξόφλησης παλαιοτέρων χρεών .

   Αυτό φυσικά αυξάνει το συνολικό χρέος και αυτό σημαίνει ότι τελικά περισσότεροι τόκοι πρέπει να εξοφληθούν με αποτέλεσμα να έχουμε μια συνεχώς αυξανόμενη και αναπόφευκτη ακολουθία χρεών.

  Είναι απλά η χρονική καθυστέρηση μεταξύ της δημιουργίας χρημάτων ως νέων δανείων και της εξόφλησης αυτών που εμποδίζει την ανεπάρκεια χρήματος να προλάβει να χρεωκοπήσει ολόκληρο το σύστημα .

   Ωστόσο καθώς το αχόρταγο πιστωτικό τέρας των τραπεζών μεγαλώνει συνεχώς η ανάγκη δημιουργίας όλο και περισσότερων χρημάτων από το χρέος για να ταιστεί γίνεται ακόμια πιο επείγουσα .

  Γιατί είναι τα επιτόκια τόσο χαμηλά ?

  Γιατί δεχόμαστε πιστωτικές κάρτες στα γραματοκιβώτια μας αυτόκλητα ?

  Γιατί η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει πιο γρήγορα από ποτέ ? 

  Μήπως για να αποφύγει την κατάρρευση ολόκληρου του χρηματικού συστήματος ?

  Ένας λογικό άνθρωπος πρέπει να αναρωτηθεί , μπορεί αυτό να συνεχίζεται για πάντα ? Δεν είναι αναπόφευκτη η κατάρρευση ?

  Τα χρήματα διευκολύνουν την παραγωγή και το εμπόριο.

  Καθώς το απόθεμα χρημάτων αυξάνεται τα χρήματα χάνουν ολοένα την αξία τους εκτός και αν το μέγεθος της παραγωγής και του εμπορίου στο πραγματικό κόσμο αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό.

  Επιπλέον όταν ακούμε ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό 3% νομίζουμε ότι πρόκειται για ένα σταθερό ρυθμό αλλά δεν είναι . Το φετινό 3% αναπαριστά περισσότερα πραγματικά αγαθά και υπηρεσίες από το περσινό 3% επειδή είναι 3% πάνω στο νέο σύνολο.

   Αντί για μια ευθεία γραμμή όπως ίσως το φαντάζεστε από τις λέξεις ουσιαστικά είναι μια εκθετική καμπύλη που γίνεται όλο και πιο απότομη.

  ''Όποιος πιστεύει ότι η εκθετική ανάπτυξη μπορεί να συνεχίζεται για πάντα σε ένα πεπερασμένο κόσμο είναι είτε τρελός είτε οικονομολόγος''.

KENNETH BOULDING Οικονομολόγος.

 

Το παρόν είναι μετάφραση απο το βίντεο που υπάρχει στο you tube  Το χρήμα ως χρέος

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις