Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
2139 αναγνώστες
Κυριακή, 11 Απριλίου 2010
22:33

 

Δικαιούμαστε να μην πληρώνουμε Νομική προσέγγιση: Με τον νόμο 3555/2007 κυρώθηκε η αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» με το ελληνικό Δημόσιο. Για τους χρήστες της ΠΑΘΕ ισχύει ο νόμος αυτός, αλλά φυσικά ισχύει και το Σύνταγμα της Ελλάδας.Με τον παραπάνω νόμο προβλέπεται ότι η «παραχωρησιούχος» εταιρεία μπορεί να απαιτήσει απ’ τον χρήστη που δεν πλήρωσε την καταβολή του 20πλάσιου του αντιτίμου σαν ΑΣΤΙΚΗ ποινή, με κάποιες προϋποθέσεις και διαδικασίες, ζητώντας εντέλει την έκδοση διαταγής πληρωμής.

Η διάταξη όμως αυτή είναι αντισυνταγματική, αφενός γιατί δεν παρέχει στον πολίτη το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης και αφετέρου γιατί παρέχει στο προσωπικό της «παραχωρησιούχου» ιδιωτικής εταιρείας αρμοδιότητες δημοσίου υπαλλήλου (παράβαση άρθρων 20 και 103 αντίστοιχα του Συντάγματος).Συγχρόνως ο ίδιος ο νόμος (3555/07) ορίζει ότι το Δημόσιο (Αστυνομία, Τροχαία, Δ.Ο.Υ.) δεν έχει καμιά ανάμειξη στη διαδικασία επιδίωξης είσπραξης του αντιτίμου και της αστικής ποινής.


Πρόκειται δηλαδή για μια ιδιωτική οικονομική διαφορά μεταξύ χρήστη και του ιδιώτη ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εάν ο «Παραχωρησιούχος» προσπαθήσει μέσω διαταγής πληρωμής να εισπράξει πρόστιμα απ’ τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια, τα Δικαστήρια, που θα προσφύγουν αυτοί, θα τους δικαιώσουν και η εταιρεία θα έχει γενικότερα προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητα της Σύμβασής της (που μπάζει από παντού).

Σε κάθε περίπτωση η άρνησή μας να πληρώνουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε δεν συνιστά κανένα ποινικό αδίκημα. Ούτε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουμε. Γι’ αυτό και η Τροχαία δεν επεμβαίνει.Η μπάρα των ιδιωτικών εταιρειών στα διόδια αντιστρατεύεται και παραβιάζει την ελευθερία και δη την ελευθερία μετακίνησής μας στους εθνικούς δρόμους, που προστατεύεται απόλυτα για όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

Το δικαίωμα αυτό, ως μερικότερο δικαίωμα του δικαιώματος για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, αφορά Έλληνες πολίτες και αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας και προστατεύεται «απόλυτα» από το άρθρο 7 του Συντάγματος.- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, και- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!(Ούτε δίνουμε το ονοματεπώνυμό μας ή παραλαμβάνουμε οποιοδήποτε χαρτί απ’ τους ανθρώπους των ιδιωτικών εταιρειών).

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ανέρχεται στις 70+ χιλιαδες.
Βοηθήστε όλοι μαζι να τους διόξουμε.

Μεχρι το 2008 τα διοδια ανηκαν στο δημοσιο. ΠΛΕΟΝ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Προσεγγίστε τα διόδια και πείτε. Δηλωνω πως δεν πληρώνω για τα παράνομα διόδια. Μην πειτε τιποτα αλλο.ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. δωστε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΑΣ και ζητηστε ευγενικα να σας την ανοιξουν. Αν αργουν πειτε τους οτι κανουν παρακολληση συγκοινωνιών και κατεβείτε σηκωστε την μπαρα για να περάσετε και ΦΥΓΕΤΕ.

Ασκουνε απιστευτη ψυχολογικη πίεση με καθε μέσο. μπορει ακομα και με την αστυνομία. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΙΣ...

Χρήστου Σταμόπουλου, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ


ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΙΔΙΩΤΗΣ

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=103101&sid=7df2b6592ca6ae76ec9353390c065950

Σχόλια

11/04 23:21  jerri
Εντάξει αλλά όταν ζητάμε ιδιωτικοποίηση των πάντων γιατί διαμαρτυρόμαστε; Τράπεζες, λιμάνια, νερά, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, τουρισμός...ιδιωτικοποιήθηκαν
Ε, ιδιωτικοποιήθηκαν και οι δρόμοι και με τα φράγκα από τα διόδια οι άξιοι ιδιώτες που βοηθούν τα μέγιστα στην ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα δημιουργούν δρόμους χαλί όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο...
17/04 02:28  oberon
Και εγώ καταστράφηκα Παναγιώτη και - νομίζω ότι - έμαθα.

Πρότεινα το εξής :

"Και σκεφθείτε και κάτι άμεσο :

Τί θα γινόταν αν στο θέμα των αποσβέσεων που θέτω έβγαινε τ-ώ-ρ-α μία διάταξη που να λέει : όποιος αγοράζει τώρα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου δαπανώντας νόμιμο εισόδημα φορολογείται Χ% φέτος και το υπόλοιπο όταν το ρευστοποιήσει. Και οι τόκοι να τρέχουν και να φορολογούνται.

Ας βρουμε το Χ τ-ώ-ρ-α και να δούμε που θα είναι τα spreads τη Δευτέρα."

Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σου. Να βοηθήσουμε τους οικονομολόγους "εμείς οι μηχανικοί".

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις