Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ (συνεχεια)
1476 αναγνώστες
Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010
17:29

Επαναφερω το ιδιο θεμα διοτι πιστευω πως εχει ενδιαφερον.

Συμφωνα με την τεχνικη αναλυση το κυμα 1 διορθωνει συνηθως σε ποσοστο 61%. Σε πιο μεγαλες διορθωσεις, φτανει το 77%, και κατα αλλους 78,6%.

Ας θεωρησουμε οτι το χρηματιστηριο ξεκινα  απο το 0, μια και δεν μπορει να ειναι μειον.

Το κυμα 1 (υπερκυκλου)  κατα πολλους  ειναι οι 6.484 μοναδες ( 1999).

Βαζουμε λοιπον Φιμπονατσι απο το 0 - 6484 και βλεπουμε η διορθωση η πρωτη να σταματα στα επιπεδα 77 η 78,6%.

Στην συνεχεια ανοδικη κινηση σε ποσοστο 77% (κοκκινα φιμπονατσι) του καθοδικου κυματος 6484 μεχρι 5346.

Κατοπιν και παλι διορθωση που μας δινει εκ νεου τα χαμηλα του υπερκυκλου.

Αντιδραση και παλι απο εκει.

Ερωτηματα.

"Ειδαμε" 2 φορες τα χαμηλα, με σημαντικοτατες διορθωσεις. Γιατι ξεφυγαμε και παλι ανοδικα;

Γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ στα χαμηλα (2η), εγινε και παλι αντιδραση;

Σε ποιο βαθμο εντασσεται η αντιδραση για 2η φορα στα χαμηλα;

Τι θα δικαιολογει νεο χαμηλο στον ΓΔ;

Θα ηθελα να ακουσω αποψεις.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

01/02 17:54  Καλογηρου Παναγιωτης
" 08:42 salvano
Φιλοι μου οπως σα εχω πει ειμαι λιγακι ασχετοσ.
παρολα αυτα οταν την πεμπτη αν δεν κανω λαθοσ
ο δεικτης εγραψε 1930 μοναδες χτυπησε τηλεφωνο απο την χρηματιστηριακη και με παροτρυναν να αγορασω.
το εκανα τωρα που θα βγω δεν ξερω.
μπορει να βοηθησει καποιοσ?? "

Φιλε salvano
Εχω καποιες αποριες.
Α)Αν σε πηραν απο την χρηματιστηριακη σου την Πεμπτη και σου ειπαν αγορασε, σημαινει δυο πραγματα. Η εχεις πολυ μεγαλο κεφαλαιο,ή αυτοι θελουν ολοι οι πελατες τους να αγοραζουν στα χαμηλα, μια και το μεγιστο χαμηλο ηταν 1933,52.
Β) Αν λοιπον γνωριζουν τοσο καλα ποια ειναι τα χαμηλα, γιατι δεν σου ειπαν και που θα βγεις;
Γ) Αγορασες δεικτη, η μετοχες, και με ποια κριτηρια. Δικα τους; Αν ναι νομιζω οτι θα ειναι και οι πιο καταλληλοι να σου απαντησουν.
Δ) Αγορασες με ποια προοπτκη.Βραχυπροθεσμη η μεσοπροθεσμη.
01/02 18:30  Καλογηρου Παναγιωτης
" 13:02 belistheo
Καλημέρα
Το πρόβλημα έτσι όπως τέθηκε , είναι κατά την γνώμη μου σε λάθος βάση .
Ξεκινάς την ανάλυση με μία υπόθεση . Οτι δηλαδή το χρηματιστήριο ξεκινάει από το μηδέν και ορίζεις αυτό το μηδέν σύμφωνα με τα ιστορικά αρχεία τιμών που έχεις στην διάθεση σου . Ομως χρηματιστήριο είχαμε και το 1950 .
Κατόπιν ορίζεις τα υψηλά του 1999 σαν το 1ο κύμα κλπ. Σου μοιάζει γιά impulse σχηματισμός αυτό το πράγμα ?
Η ΕΝΑΠ τώρα , ξεκινάει την ανάλυση της "δογματικά" θα έλεγα . Λέει ...ενώ διόρθωση επάνω απο 76,4% δίνει ΜΗΔΕΝ πιθανότητες επαναφοράς ... άρα κλπ κλπ .
Η λέξη πιθανότητα είναι στατιστικό . Ο κανόνας όμως του Elliott για το 1ο κύμα λέει ότι μπορεί το 100% άρα , το άρα είναι αυθαίρετο . Ας μην αναφερθώ το τι λέει ο κανόνας γιά το 3ο , ωστε να μην γίνομαι και κουραστικός .
Του mylobos τώρα η προσέγγιση , είναι πολύ ενδιαφέρουσα και χρησιμοποιώντας κάποια στατιστικά με αριθμούς fibonacci καταλήγει ο άνθρωπος σε κάποια συμπεράσματα , τα οποία όμως δεν απαντούν στο βασικό ερώτημα του Καλογήρου, γιατί η προσέγγισή του δεν είναι Elliott .
Ποιά είναι η γνώμη μου ?
Δεν υπάρχει σχηματισμός Elliott σε αυτό το διάγραμμα . Οι λόγοι είναι πολλοί . Σταχυολογώντας μερικούς θα έλεγα ότι καταρχάς τα data είναι λίγα γιά βαθμολόγηση υπερκύκλου . Επίσης η έλλειψη του liquidity και σε μεγάλο βαθμό έλεγχος του Ελληνικού χρηματιστηρίου από λίγα κέντρα , καθιστά σε ένα βαθμό δύσκολη την απεικόνηση ορθών σχηματισμών .
Λύσεις υπάρχουν ?
Βεβαίως .
Δεν ειναι όμως της παρούσης .- "

Φιλε belistheo
όταν σε έναν δείκτη κάνουμε ανάλυση ξεκινάμε με υπόθεση, εκτός εαν εσύ μπορείς να καθορίζεις απόλυτα τα νούμερα.
Ο ELLIOT καθόρισε κάποιους σχηματισμούς από τους άπειρους που υπάρχουν που κατα πληοψειφία πραγματοποιούνται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε πολύ περιορισμένο αριθμό πιθανοτήτων , άρα υποθέσεων. Ένα χρηματιστήριο δεν ξεκινάει ποτέ από το 0 (υποτίθεται ότι ορίζει κάποιο πρώτο νούμερο ανάλογα με το που πιστεύει ότι βρίσκεται η οικονομία του σε σχέσ
01/02 18:33  Καλογηρου Παναγιωτης
Ένα χρηματιστήριο δεν ξεκινάει ποτέ από το 0 (υποτίθεται ότι ορίζει κάποιο πρώτο νούμερο ανάλογα με το που πιστεύει ότι βρίσκεται η οικονομία του σε σχέση με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια). Ο ορισμός 0 είναι το απόλυτο χαμηλό άρα θεωρωντας ότι δεν υπάρχει νούμερο κάτω από αυτό το ορίζω σαν βάση. Εγώ δεν όρισα τα ψηλά του 1999 σαν πρώτο κύμα απλά έβαλα παραμέτρους με ποσοστά fibonacci. Για κάποιον που γνωρίζει είναι ξεκάθαρα . Το ζητούμενο από όσους ασχολούνται ήταν να προσδιορίσουν τι είναι αυτό που βλέπουν.
Εαν δεν γνωρίζεις ο ELLIOT όρισε σχηματισμούς κυμάτων, η δε γραμμές fibonacci είναι ουσιαστικά η μαθηματική εφαρμογή του ELLIOT.
Από ότι όμως καταλαβαίνω εσύ δεν ασχολήσαι καθόλου με κυματική. Εαν είσαι τόσο σίγουρος ότι η δική σου μέθοδος είναι σωστή μπορώ να την ακούσω.
" Δεν υπάρχει σχηματισμός Elliott σε αυτό το διάγραμμα . Οι λόγοι είναι πολλοί . Σταχυολογώντας μερικούς θα έλεγα ότι καταρχάς τα data είναι λίγα γιά βαθμολόγηση υπερκύκλου ."
Περιέγραψέ μου τα δικά σου στοιχεία που καθορίζουν έναν υπέρκυκλο καθώς επίσης εξήγησε μου και πόσα data χρειάζεσαι.
Πιο κάτω αναφέρεις <λύσεις υπάρχουν ? βεβαίως . Δεν είναι της παρούσης>
Ποιά είναι τότε η απάντηση σου στο θέμα
1ον Δεν μου όρισες τίποτα από ELLIOT
2ον Η ανάλυση σου αφορούσε την λέξη <πιθανότητα> αν είναι στατιστικό και το <άρα> οτι είναι αυθαίρετο
3ον Απο πού προκύπτει ότι η προσέγγιση μου δεν είναι ELLIOT ?
4ον Δώσε μας κάποια στοιχεία να καταλάβουμε τι θες να πεις άν ξέρεις να μας πεις διότι για μας οι πιθανότητες είναι μετρημένες , για σένα πόσες είναι?
01/02 22:11  belistheo
Καλησπέρα .
Εχω την αίσθηση ότι η απάντησή σου είναι θυμωμένη .Ειλικρινά δεν ήταν στις προθέσεις μου να θίξω κανέναν . Απλά είπα την γνώμη μου .
Στην απάντησή σου ανακάτεψες πολλά πράγματα ταυτόχρονα και με μπέρδεψες .
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Διάβασε ξανά το κείμενό μου προσεκτικά , και θα δεις ότι .
1) Πουθενά δεν ισχυρίστηκα ότι ηπροσέγγισή σου δεν είναι Elliott (σαφέστατα και είναι), αναφερόμουν στην απάντηση του mylobos .
2) Οι λέξεις " πιθανότητα - άρα αυθαίρετο - στατιστικό κλπ " , αφορούσαν στην απάντηση της ΕΝΑΠ .
Τώρα σε ότι αφορά τα υπόλοιπα .
Μου λες ..." Εάν δεν γνωρίζεις ο ΕΛΛΙΟΤ όρισε σχηματισμούς κυμάτων η δε γραμμές fibonacci είναι ουσιαστικά η μαθηματική εφαρμογή του ΕΛΛΙΟΤ " .
Απάντηση . Αυτό που εγώ γνωρίζω ως προς την ουσία αυτης της θεωρίας είναι , ότι η αναγνώριση ενός ημιτελούς σχηματισμού μπορεί να προσφέρει ένα πλεονέκτημα στον αυστηρό ως προς την τήρηση των κανονων επενδυτή .
Αυτοί οι σχηματισμοί για να δημιουργηθούν και να πάρουν κάποιο όνομα , πρέπει να υπακούουν σε ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες .
Τέλος ότι κάποιοι από αυτούς τους Elliott σχηματισμούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη των χρηματιστηριακών αγορών ενώ κάποιοι άλλοι σαν προειδοποίηση αοριστίας και αβεβαιότητας και άρα αποχής .
Μου λες ..." περιέγραψε μου τα δικά σου στοιχεία που καθορίζουν ένα υπερκύκλο - πόσα data χρειάζεσαι - δώσε μας κάποια στοιχεία να καταλάβουμε τι θέλεις να ποεις - δεν είναι της παρούσης κλπ " .
Απάντηση . Στο κομάτι αυτό έχεις δίκιο . Είπα ότι δεν είναι της παρούσης γιατί θεώρησα ότι αυτό είναι άλλο θέμα που αφορά μόνον εμένα και τον τρόπο που προσεγγίζω την αγορά .
Πολύ σύντομα θα πώ τα εξής . Δεν ασχολούμαι με κανέναν υπερκύκλο γιά την ανάλυσή μου . Τα μεγέθη αυτά έχουν "φιλολογικό" και μόνον ενδιαφέρον και δεν μου χρησιμεύουν για τον σκοπό μου . Να βγάζω λεφτά παίζοντας στο χρηματιστήριο .Τα data που χρειάζομαι είναι το πολύ 2 ετών .
Τα υπόλοιπα δεν είναι της παρούσης ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ .
Κάποια άλλη φορά
01/02 22:15  belistheo
Κάποια άλλη φορά μπορεί να τα ξαναπούμε .
Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία στο Block σου .-
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις