Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
1591 αναγνώστες
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010
17:45
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
Εντολή για πρόσθετα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μείωση των μισθών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την κατάργηση- και όχι απλώς τη μείωση- επιδομάτων, το ψαλίδισμα των μεγαλύτερων συντάξεων και το ολοκληρωτικό πάγωμα των προσλήψεων, δίνει η Κομισιόν στην ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα- και ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ευρωπαϊκή βοήθεια προς τη χώρα μας σε περίπτωση ακόμα χειρότερων εξελίξεων στις αγορές- παρέχει διορία μόλις ενός μήνα για την κοινοποίησή τους στις Βρυξέλλες και δύο μηνών για την εφαρμογή τους. Οι εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ανακοινωθούν επισήμως την Τετάρτη (3 Φεβρουαρίου) και πρόκειται να υιοθετηθούν από το ΕCΟFΙΝ που θα πραγματοποιηθεί στις 15 του ερχόμενου μήνα, στο πλαίσιο της υπαγωγής της Ελλάδας στο τρίτο στάδιο της επιτήρησης.

Οι Βρυξέλλες με την απόφασή τους απορρίπτουν ουσιαστικά το Πρόγραμμα Σταθερότητας που υπέβαλε το οικονομικό επιτελείο ως ανεπαρκές για τη μείωση του ελλείμματος, έστω και κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες το 2010, αλλά και την επίτευξη του τελικού στόχου για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται ευθεία αναφορά στα προβλήματα που δημιουργεί η δημοσιονομική αδυναμία της Ελλάδας στην ευρωζώνη: γι΄ αυτόν τον λόγο- και καθώς στις Βρυξέλλες υπάρχει πλέον ο φόβος ότι η περίπτωση της χώρας μας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ντόμινο- τίθεται και χαμηλό πλαφόν στον δανεισμό, στον οποίο επιτρέπεται να προβεί η χώρα για κάθε έτος (2010, 2011 και 2012).

Η Επιτροπή, όπως αναμενόταν άλλωστε μετά και τις σχετικές δηλώσεις τόσο του πρόεδρου της κ. Μπαρόζο όσο και του προέδρου του Γιουρογκρούπ κ. Γιούνκερ, έχει σαφέστατα ξεφύγει με το κείμενό της από τη μορφή των συνήθων συστάσεων όπως ήταν η περίπτωση στα προηγούμενα στάδια της επιτήρησης για το υπερβολικό έλλειμμα.

Έχει πλέον περάσει στο στάδιο των εντολών, χωρίς να αφήνει περιθώρια παρεκτροπής από το ενδιαφερόμενο κράτος-μέλος (στη συγκεκριμένη περίπτωση την Ελλάδα). Δεν γίνεται ωστόσο καμιά αναφορά στο τι θα συμβεί στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί- προφανώς, όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, επειδή οι κυρώσεις δεν προβλέπονται ούτε από τη Συνθήκη της Λισαβώνας. Παρ΄ όλα αυτά, γίνονται υπαινιγμοί για τον ρόλο που μπορεί να παίξουν οι διεθνείς αγορές, κάτι που παραπέμπει ευθέως σε τιμωρία της Ελλάδας...

Οι παρενέργειες. Οι εντολές των Βρυξελλών θα έχουν προφανείς πολιτικές συνέπειες. Κατ΄ αρχάς, σε άμεσο χρόνο θα φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος- όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές- θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου περίπου ως ηγέτης υπό επιτροπεία. Δεύτερον, το οικονομικό επιτελείο θα χρεωθεί, εντός κι εκτός κυβέρνησης, την ουσιαστική απόρριψη του Προγράμματος Σταθερότητας, το οποίο υποτίθεται ότι έγινε με τη στενή συνεργασία και καθοδήγηση τεχνοκρατών της Κομισιόν.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα αδυσώπητο δίλημμα και έχοντας ελάχιστο χρόνο να αποφασίσει: ή θα υπακούσει στις εντολές για άνευ προηγουμένου λιτότητα- που ούτε καν η Ιρλανδία δεν έχει εφαρμόσει- και θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής ή θα αρνηθεί να εφαρμόσει τις εντολές- ή κάποιες από αυτές- και θα τιμωρηθεί από τις αγορές.

«Αιματηρές» περικοπές μέσα σε 60 ημέρες

Μέχρι τις 15 Μαΐου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει εφαρμόσει μια σειρά πρόσθετων μέτρων κυρίως στον τομέα των δαπανών, αλλά και των εσόδων. Μεταξύ αυτών:

ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ
Δημιουργία αποθεματικού από τις περικοπές των δαπανών του προϋπολογισμού κατά 10%

ΜΙΣΘΟΙ
Μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω της μείωσης των μέσων μισθών στο Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση και εφαρμογή περικοπών στην απασχόληση. Ζητούν να μη γίνει καμιά νέα πρόσληψη το 2010, αλλά και κατάργηση των κενών θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιλαμβανομένων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Τονίζεται δε, ότι δεν πρέπει να αντικατασταθούν οι μόνιμοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Περικοπή των ειδικών επιδομάτων που καταβάλλονται στους υπαλλήλους (περιλαμβανομένων εκείνων που προέρχονται από λογαριασμούς εκτός προϋπολογισμού) του δημόσιου τομέα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Υιοθέτηση περικοπών του ανώτατου ορίου των συντάξεων. Επίσης, μέτρα περιορισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως και άλλων πρόσθετων παροχών για τους ασφαλισμένους.

ΦΟΡΟΙ
Εφαρμογή προοδευτικής φορολογικής κλίμακας για όλες τις πηγές εισοδήματος και οριζόντια, ενιαία αντιμετώπιση του εισοδήματος, είτε προέρχεται από εργασία είτε από κεφάλαια- όπως έχει ήδη προαναγγείλει η κυβέρνηση.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στη διάρκεια του 2010, η Ελλάδα οφείλει επίσης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει την προοδευτική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες και τη μεταβολή του ποσοστού αναπλήρωσης «ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις εισφορές που έχουν καταβληθεί στη διάρκεια του συνόλου της επαγγελματικής ζωής και να βελτιώνει τη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών»- πράγμα που σημαίνει μείωση των συντάξεων. Επίσης, ζητείται η «εκλογίκευση» του συστήματος ειδικών επιδομάτων των χαμηλοσυνταξιούχων (όπως το ΕΚΑΣ).

ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ
Εισαγωγή προείσπραξης φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΟΤΑ- ΤΣΙΓΑΡΑ
Αύξηση της φορολογίας στα αλκοολούχα ποτά και τα τσιγάρα σε σύγκριση με τον φόρο που ίσχυε στις 31 Δεκεμβρίου 2009- έχει ήδη υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.

ΑΚΙΝΗΤΑ
Επιβολή μόνιμων προστίμων και τελών σε όλα τα ακίνητα με πολεοδομικές παραβάσεις και αύξηση της φορολογίας επί του συνόλου των ακινήτων.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Λεπτομερή ανακοίνωση και εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

ΚΑΥΣΙΜΑ- Ι.Χ.
Εφόσον το κρίνει απαραίτητο η Ελλάδα, μπορεί να επιβάλει πρόσθετη φορολογία σε αγαθά πολυτελείας, όπως τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και να προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα.

ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ
Κατάργηση όλων των εξαιρέσεων και αυτοτελούς φορολόγησης στο φορολογικό σύστημα- σε αντίθεση με τα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα με τους στρατιωτικούς.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Η αρχή «προσλαμβάνεται ένας για κάθε πέντε που φεύγουν» θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη από το 2010, μετά την περίοδο του πλήρους παγώματος των προσλήψεων.

Ασφυκτικές προθεσμίες...

Όπως αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής, «η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλει μέχρι τις 16 Μαρτίου μια έκθεση που θα ανακοινώνει τα πρόσθετα μέτρα για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων του 2010». Από εκεί και πέρα, θα υποβάλλονται λεπτομερείς εκθέσεις από τις 15 Μαΐου και μετά, και θα δημοσιοποιούνται. Σε αυτές θα αναφέρεται η πορεία εφαρμογής των μέτρων, αλλά και επακριβώς οι εξελίξεις ακόμη και στα οικονομικά των δημοσίων επιχειρήσεων και την απασχόληση του δημόσιου τομέα.

Ανά τρίμηνο η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα εκδίδει την «ετυμηγορία» του, για το κατά πόσον η Ελλάδα συμμορφώνεται στις εντολές.

... για άγρια λιτότητα

Oι στόχοι που, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση είναι:

1. Η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος το αργότερο μέχρι τη λήξη του 2012.

2. Η προσαρμογή θα γίνει μέσω της μείωσης τουλάχιστον κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ το 2010 και το 2011 και τουλάχιστον 2,5% το 2012. 3. Η προσαρμογή για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος θα περιλαμβάνει ετήσια διαρθρωτική προσαρμογή που οδηγεί σε ονομαστικό έλλειμμα που δεν ξεπερνά τα 21,270 δισ. ευρώ το 2010, τα 14,170 δισ. ευρώ το 2011 και τα 7,360 δισ. το 2012.

4. Η προσαρμογή για τη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος θα περιλαμβάνει διαρθρωτική προσαρμογή που θα οδηγεί σε ετήσια μεταβολή στο συνολικό χρέος που δεν θα υπερβαίνει τα 22,240 δισ. ευρώ το 2010, τα 11,320 δισ. το 2011 και τα 4,510 δισ. το 2012.

πηγη: http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/567089/Article.aspx

Μετα απο αυτα σας παραθετω και τα ωραια.

Η πλέον περιζήτητη δημόσια υπηρεσία είναι η Βουλή. Και μπορεί σ’ αυτήν να μην μπαίνει όποιος κι όποιος, αλλά τουλάχιστον άμα μπει, απολαμβάνει μια σειρά από προνόμια που ελάχιστοι υπάλληλοι έχουν στη διάθεσή τους, ακόμη και αν εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Οι περίπου 1.500 υπάλληλοι της Βουλής είναι οι μοναδικοί δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι που εισπράττουν 16 και όχι 14 μισθούς ετησίως. Προβλέπεται, δηλαδή, ένας μισθός ως μπόνους με το κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας τον Ιούνιο και άλλος ένας με το άνοιγμα τον Οκτώβριο. Λόγω και των ειδικών επιδομάτων, ο μέσος μισθός τους υπολογίζεται σε 2.000-2.500 ευρώ, έναντι 1.200-1.500 στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, κατά την παροιμία «κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα», οι υπάλληλοι της Βουλής απολαμβάνουν ορισμένα από τα προνόμια που δικαιούνται οι βουλευτές. Π.χ. έχουν ελευθέρας για το υπόγειο πάρκινγκ κάτω από το Μέγαρο του Κοινοβουλίου στην πλατεία Συντάγματος ή για το γυμναστήριο της Βουλής.

Μπορούν επίσης να αναθέτουν τη φύλαξη των παιδιών τους στον υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής. Να έχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στο ιατρείο του Κοινοβουλίου. Να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστύλιο. Να απολαμβάνουν φθηνό καφέ και φαγητό στο καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής.

Ο σύλλογός τους, πάντως, είναι ιδιαίτερα δραστήριος και παίρνει συχνά πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα. Πρόσφατα ίδρυσε π.χ. τράπεζα αίματος.

«Κρυφές» προσλήψεις και διακομματικά ρουσφέτια
Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, γίνονται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και δίχως να δημοσιεύονται στο ΦΕΚ. Αρκεί, δηλαδή, μόνο η υπογραφή του προέδρου της Βουλής, όπως ορίζει ο Κανονισμός της. Πράγμα που σημαίνει ότι -όπως στον Στρατό- όποιος έχει το καλύτερο «βύσμα», περνάει το κατώφλι.

Τα ρουσφέτια (διότι περί αυτού πρόκειται) είναι κοινό μυστικό πως είναι διακομματικά και κανένας δεν έχει μείνει παραπονεμένος. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι πόρτες της Βουλής άνοιξαν διάπλατα επί προεδρίας του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, αν και τότε έγιναν θαρραλέα βήματα για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών.

Γιοι και κόρες πολιτικών, δικαστικών, ανώτερων κρατικών αξιωματούχων και άλλων πιο… ταπεινών ανήκουν στους ευνοημένους όλων των πολιτικών αποχρώσεων και σε όλα τα επίπεδα: από επιστήμονες, αστυνομικούς και υπαλλήλους γραφείου έως καθαρίστριες! Η συνήθης πρακτική είναι να υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου (τρίμηνες, εξάμηνες ή δεκάμηνες), οι οποίες, όμως, μετατρέπονται σε αορίστου με μια υπογραφή του προέδρου.

Πρόθεση, πάντως, του κ. Σιούφα είναι να σταματήσει η συνεχής εισροή υπαλλήλων στη Βουλή με τη δημιουργία νέου οργανογράμματος και την τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής. Στα σχέδιά του συμπεριλαμβάνεται και η φιλοδοξία του για μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου σε ένα νέο, σύγχρονο μέγαρο, καθώς σήμερα αυτές διασκορπίζονται σε πέντε διαφορετικά κτίρια εκτός από το κεντρικό

πηγη http://www.40blog.com/blog.php?user=oust&note=499

Το πιο ωραιο ειναι εδω.

  " Με απεργιακές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες αφήνουν ανοιχτό να απαντήσουν οι υπάλληλοι της Βουλής,σε περίπτωση που υπάρξουν αλλαγές στο μισθολογικό τους καθεστώς." - "Θα βγούμε στους δρόμους αν μας κόψετε τους 16 μισθούς"
 

Κατα τ  αλλα αυτοι που δεν πατανε  (οι περισσοτεροι) ουτε καν και πληρωνονται, εχουν και το θρασος να μιλανε για απεργιες.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ. Εμεις ειμαστε αφεντικα.

Το κερασακι στην τουρτα.

ΠΟΥΘΕΝΑ στα μετρα,ΔΕΝ αναφερονται οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Να τους χαιρομαστε.

 * Το μαγαζι για κατω το εχουν. Ριξτε τους μια χρεωκοπια να τελειωνουμε.

** Μια ακομα ερωτηση. Στην βουλη εχουμε 300  "αντιπροσωπους" μας. Οι 300 αυτοι ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ να ειναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ. Εγω βλεπω αδεια εδρανα. Για ποιο λογο τοτε τους πληρωνουμε; 

*** Θα ασχοληθουμε με αυτα στην συνεχεια.

Για να μην σας εχω σε αγωνια.......

ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΟΛΕΣ δαπανών που επιχείρησε να κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2010
«σκόνταψαν», μεταξύ άλλων, στο κονδύλι για την προμήθεια επίπλων, το οποίο δεν μπόρεσε να το μειώσει και παρέμεινε αμετάβλητο σε 240.000 ευρώ, όπως ήταν και τον προηγούμενο χρόνο. «Είναι ανελαστική δαπάνη, διότι χρειαζόμαστε καρέκλες...» φέρεται ότι του είπαν οι αρμόδιοι
υπηρεσιακοί παράγοντες που είχαν γνώση του... «συνωστισμού» που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σε αρκετές από τις υπηρεσίες της Βουλής, στις οποίες παρατηρείται... έλλειψη καρεκλών για να καθήσουν οι υπάλληλοι που είναι «χρεωμένοι» σε αυτές.

Την τελευταία πενταετία ο πληθυσμός των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο έχει διπλασιαστεί, ενώ σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1990 το κάθε είδους προσωπικό που συνδέεται μισθολογικά με τη Βουλή είναι υπερτριπλάσιο. «Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες, αλλά και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί... μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα φθάνει ως την Ομόνοια...» σχολιάζει συνδικαλιστής που δηλώνει έκπληκτος από την πληθώρα των συναδέλφων του που εμφανίστηκε μετά τις εκλογές. «Δεν είναι μόνον οι παλαιοί που είχαμε χρόνια να τους δούμε,είτε επειδή ήταν αποσπασμένοι ή εμφανίζονταν ως αποσπασμένοι, αλλά και πολλοί νέοι που δεν τους έχουμε ξαναδεί, επειδή όμως δηλώθηκαν ως μετακλητοί σε κόμματα ή γραφεία κοινοβουλευτικών αξιωματούχων προσέρχονται τώρα για να γίνουν μόνιμοι υπάλληλοι» εξηγεί ο ίδιος.
Πηγη  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=298070&dt=08/11/2009

Σχόλια

30/01 18:19  cell
"ΠΟΥΘΕΝΑ στα μετρα,ΔΕΝ αναφερονται οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ"...

"Μέτρον άριστον" και...σεβασμός
στην έννοια του μέτρου λοιπόν,
από τους λαμβάνοντες τα μέτρα...διαχρονικά.
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας:
http://analytakis.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=22287&blid=54

Την καλησπέρα μου αγαπητέ!


31/01 17:38  ΕΝΑΠ
Οι εντολές για πρόσθετα σκληρά μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ και όχι απλώς τη μείωση επιδομάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και των Ο.Τ.Α..
Με την από 25/01/2010 απόφαση αριθ. πρωτ. 2/4431 του ΥΠΟΙΚ, τα επιδόματα περικόπτονται μόνο κατά 10%, πλην οικογενειακού και παιδιών.
Πως νομίζεις ότι θα κρίνουν οι αγορές την Δευτέρα το παραπάνω ημίμετρο δια μέσου των ομολογιακών spreads;
Και αν τελικά η κυβέρνηση (ούσα υπό κοινοτική επιτροπεία) εξαναγκασθεί να προβεί σε πραγματική κατάργηση ΟΛΩΝ των επιδομάτων λόγω αδιεξόδου και μέσα σε ΠΟΛΥ σύντομο χρονικό διάστημα ενός μηνός, πως νομίζεις ότι θα αντιμετωπίσει την ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί;


31/01 18:01  Καλογηρου Παναγιωτης
Θα συμφωνουσα ΑΠΟΛΥΤΑ στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, πλην οικογενειακου και παιδιων.
Οσο αφορα τα ημιμετρα της κυβερνησης, σου θυμιζω - μεταφεροντας τα γεγονοτα στο ταμπλο - οτι προκειμενου να ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ απολυτα τον δεικτη (ΓΔ), θα τον "προσαρμοζουν" αναλογα με το τι θελουν.
Οπως επισης, ΑΝ θελουν και η κυβερνηση παρει τα μετρα που λενε, να ανεβασουν το χρηματιστηριο, με την δικαιολογια οτι μπορουμε να τα καταφερουμε.
Σε συνδυασμο δε, με καποια πιθανως καλα αποτελεσματα των τραπεζων, να η προεξοφληση για ανοδο.
Μην ξεχναμε. ΧΑΑ = προεξοφληση γεγονοτων.
31/01 20:11  ΕΝΑΠ
Ωραία. Να το θέσω αλλιώς.
Πως νομίζεις ότι θα προεξοφλήσουν οι αγορές από την Δευτέρα δια μέσου της κίνησης των ομολογιακών spreads, την ΑΠΟΡΡΙΨΗ του Ελληνικού Προγράμματος σταθερότητας από την κομισιόν και αντ' αυτού την υιοθέτηση της απαίτησης νέων πολύ σκληρότερων μέτρων που πρέπει να παρθούν από την Ελληνική κυβέρνηση τα οποία θα προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναταραχή, όπως αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ;31/01 22:41  Καλογηρου Παναγιωτης
Καθοδικα.
Εχουν ακομα καποια περιθωρια, οπως και περιθωρια να ανασκευασει τα λεγομενα η κυβερνηση.
Νομιζω οτι ολα "παιζονται" με το ποσο θα ακολουθησουμε τα μετρα που προτεινουν (ΕΟΚ)για να υπαρξει κατι.
Να πω επισης οτι τα πραγματα ειναι ρευστα και σε καμμια περιπτωση καλα.
Αρα ρευστα τα πραγματα και με το ΧΑΑ.
Γι αυτο αλλωστε αξιολογουμε τα νεα δεδομενα και τα προσαρμοζουμε.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις