Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
1933 αναγνώστες
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010
14:28

370 € το μεροκάματο του βουλευτή
Για όσους το χάσατε:

"Και περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ για τα τηλεφωνήματα τους.
Μεροκάματο 370 ευρώ - όσο δηλαδή ο μισός βασικός μισθός ενός εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα - παίρνει κάθε Έλληνας βουλευτής όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2008, ο οποίος δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Στο βουλευτικό μεροκάματο περιλαμβάνονται, εκτός από τον μισθό, η συμμετοχή των εκπροσώπων του έθνους στα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου, τα διάφορα επιδόματα για την οργάνωση των γραφείων τους, τα έξοδα κίνησης τους, οι οικογενειακές παροχές, καθώς και οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Οι αποδοχές των βουλευτών είναι πολύ πιθανό μάλιστα να αυξηθούν, μετά το μπόνους των 900 εκατ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση για τα αναδρομικά της πενταετίας 2003 - 2007 στους δικαστικούς λειτουργούς - τους οποίους ακολουθούν μισθολογικά οι βουλευτές. Προ υπόθεση, βέβαια, είναι κάποιος συνταξιούχος βουλευτής να προσφύγει στα δικαστήρια τους επόμενους μήνες.

Συνολικά ο φετινός προϋπολογισμός της Βουλής είναι αυξημένος σε σχέση με πέρσι κατά 8,56%-από τα 195,2 εκατ. ευρώ έφτασε τα 211,9. Με άλλα λόγια είναι αυξημένος κατά 16,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Για τα έξοδα βουλευτών και ευρωβουλευτών υπολογίζεται το 2008 να δοθούν 43.867.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το βασικό μεροκάματο του βουλευτή είναι 224 ευρώ. Προσαυξάνεται κατά περίπου 50 ευρώ από τη συμμετοχή του στα θερινά τμήματα της Βουλής και τις επιτροπές. Περίπου 18 ευρώ την ημέρα λαμβάνουν για τις μετακινήσεις τους, ενώ παίρνουν ως επίδομα οργάνωσης γραφείου 75 ευρώ την ημέρα. Το ποσό που προβλέπεται για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) των αυτοκινήτων τους είναι 4,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Η δαπάνη που έχει προβλεφθεί για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των βουλευτών και ευρωβουλευτών ανέρχεται στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κονδύλι 760.000 ευρώ προβλέπεται ειδικά για τα κινητά τους τηλέφωνα.

Παράλληλα, στον προϋπολογισμό της Βουλής προβλέπονται δαπάνες 11 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και τη συντήρηση των κτιριακών της εγκαταστάσεων. Το κονδύλι αφορά επισκευές στο κεντρικό κτίριο, στο πρώην Καπνεργοστάσιο της Λένορμαν όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη, στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη και στο παραδοσιακό κτίριο της οδού Βουλής 2. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η χρηματοδότηση των μελετών ανακαίνισης της Μπενακείου Βιβλιοθήκης (200.000 ευρώ), διαμόρφωσης του Καπνεργοστασίου (600.000 ευρώ) και αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Βιβλιοθήκης (500.000 ευρώ). Αυξημένος κατά 1,8 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός που προβλέπει τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της Βουλής, αφού στο υπάρχον τηλεοπτικό κανάλι θα προστεθεί ένας ραδιοφωνικός σταθμός και θα γίνει ψηφιακή η Βιβλιοθήκη της Βουλής. Για τον έλεγχο πόθεν έσχες βουλευτών και ευρωβουλευτών θα δοθούν 300.000 ευρώ.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ στη Βουλή η τροπολογία - προσθήκη σε σχέδιο νόμου με την οποία αυξάνεται από το νέο έτος ο βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού από 795 οε 860 ευρώ, ο οποίος αποτελεί τη βάση για τη διαμόρφωση του βασικού μισθού όλων των βαθμών της ιεραρχίας στρατιωτικών, αστυνομικών κ.λπ. Επίσης με την ίδια διάταξη αυξάνονται κατά 8,2% τα επιδόματα κινδύνου. Παρά τις αρχικές επαγγελίες τής Ν.Δ., δεν θεσπίστηκε η σχέση 1:3 μεταξύ βασικών μισθών ανθυπολοχαγού και αρχηγού ΓΕΕθΑ, διά της οποίας προβλεπόταν βελτίωση των αποδοχών κυρίως των ενδιάμεσων βαθμών μέσω εξορθολογισμού των συντελεστών."

Τα Νέα - 14/11/07
http://toftiarigr.blogspot.com/2007/11/370.html

 

Οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωση ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, δηλαδή περί τις 6.000 ευρώ.

Οι κρατήσεις στις οποίες υπόκειται η βουλευτική αποζημίωση είναι 6,67% (δηλαδή 400 ευρώ) για τον κλάδο σύνταξης και ως 20% (1.200 ευρώ) υπέρ κόμματος.Η Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ έχουν ορίσει την κράτηση αυτή σε 10%, δηλαδή 600 ευρώ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 20%, δηλαδή 1.200 ευρώ), ενώ υπέρ του Δημοσίου για υγειονομική περίθαλψη είναι 2,55% (150 ευρώ) και υπέρ του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών παρακρατούνται τρία ευρώ τον μήνα (και 30 ευρώ εφάπαξ από τους νεοεκλεγέντες).

Κατά τα λοιπά και οι εθνικοί αντιπρόσωποι λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας κατά το ήμισυ.

Οσον αφορά τη φορολογία της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αυτοτελώς και σε ολόκληρο το ποσό, δηλαδή το εισόδημά τους αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα εισοδήματα που έχουν και για τα οποία φορολογούνται.

Σχετικά με τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής προβλέπονται τα εξής: οι παρόντες στις συνεδριάσεις των επιτροπών αλλά και τα μέλη των αποστολών της Βουλής στο εξωτερικό λαμβάνουν αποζημίωση ίση με το 1/20 των απολαβών τους ανά παρουσία, δίχως να φορολογούνται τα ποσά αυτά. Δηλαδή για τη συμμετοχή του σε κάθε συνεδρίαση επιτροπής ο βουλευτής λαμβάνει 300 ευρώ με μικρές κρατήσεις.

Επίσης σε όσους βουλευτές έχουν αναστείλει την άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως επιβάλλει άλλωστε το ασυμβίβαστο, καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας τους για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια στους ασφαλιστικούς φορείς που υπάγονταν (από 1.1.2003) προτού εκλεγούν και μάλιστα με χρήματα που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο.

Οι παροχές για τα έξοδα

Οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής: για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς είναι ίσο με το 20% της αποζημίωσής τους (1.200 ευρώ) και για τους βουλευτές της περιφέρειας είναι ίσο με το 25% (1.500 ευρώ). Ποσά τα οποία είναι αφορολόγητα.

Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί).

Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ, στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ.

Για τις μετακινήσεις τους με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς.

Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing.

Οι ατέλειες και τα έσοδα

Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών.

Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ.

Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως. Θα πρέπει, δε, να διαθέτει «αυξημένα προσόντα» - διδακτορικό, μεταπτυχιακό ή τουλάχιστον πτυχίο ΑΕΙ, και να κατέχει επαρκώς κάποια ξένη γλώσσα. Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός για την προσωπική φρούρησή του.

Συμπερασματικά, τα μηνιαία έσοδα ενός βουλευτή κυμαίνονται από 6.500 ως 7.500 ευρώ, κατά μέσο όρο (καθαρές απολαβές), αναλόγως των συμμετοχών του στις επιτροπές, των χρημάτων που παρακρατούνται υπέρ του κόμματος, κ.ο.κ.
http://www.parapolitiki.com/2008/05/blog-post_3070.html

 

17/07/2009
Η Βουλή θα πληρώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία όσων βουλευτών δεν εργάζονται (ΝΕΑ)
 
Ψηφίζουν... εισφορά στον εαυτό τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας

Ξαφνικό «δωράκι» κατακαλόκαιρο και μάλιστα στην αιχμή της οικονομικής κρίσης περιμένει τους βουλευτές! Με ειδική ρύθμιση, η οποία τελείως αιφνιδιαστικά συμπεριλήφθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και αφορά τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής, προβλέπεται ότι από τον προϋπολογισμό της Βουλής θα πληρώνονται στο εξής οι ασφαλιστικές εισφορές όσων από τους βουλευτές επέλεξαν να μην επιστρέψουν στην εργασία τους και προτίμησαν να μείνουν μόνο στην πολιτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα πρόκειται για δική του πρωτοβουλία, καθώς- όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση- «ύστερα από την πάροδο ενός έτους από την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, διαπιστώθηκε ότι αριθμός βουλευτών, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, έχει επιλέξει να μην ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα και να ασχολείται μόνο με τα βουλευτικά του καθήκοντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη κατάσταση ίσχυε και κατά τη χρονική περίοδο 2003-2008 όταν είχε καθιερωθεί για τους βουλευτές το επαγγελματικό ασυμβίβαστο που ψηφίσθηκε κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Ακολούθησε όμως η κατάργησή του και στη συνέχεια με την παρέμβαση του Δημήτρη Σιούφα αποφασίστηκε η Βουλή να μην καταβάλλει από την 1η Αυγούστου του 2008 τις ασφαλιστικές εισφορές εκείνων οι οποίοι επέστρεψαν εκουσίως στην εργασία τους και ταυτόχρονα διατήρησαν και τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Αντίθετα, από τον προϋπολογισμό της Βουλής εδώ και έναν χρόνο καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία όσων βουλευτών αποφάσισαν να μην ασκήσουν το προηγούμενο επάγγελμά τους και επέλεξαν να παραμείνουν μόνο στην εθνική αντιπροσωπεία δίνοντας το αντίστοιχο ποσό από τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Σύμφωνα με βουλευτές η ρύθμιση αφορούσε μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους, που ανήκουν στη «β΄ κατηγορία» καθώςόπως εξηγούσαν χθες- εκτός ορισμένων περιπτώσεων λίγοι ήταν εκείνοι που επέστρεψαν στις δουλειές τους μετά την κατάργηση του ασυμβίβαστου.

Με βάση τους προϋπολογισμούς της Βουλής, την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, το ποσό για τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών ανερχόταν περίπου σε 400.000-500.000 ευρώ ετησίως.

Ένα χρόνο αναδρομικά και δεύτερη σύνταξη...
Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι με τη ρύθμιση θα δοθούν στους βουλευτές αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2008 οι εισφορές στους αναγνωρισμένους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, που παρακρατήθηκαν από τους βουλευτές οι οποίοι επέλεξαν την αντίστοιχη περίοδο να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος άσκησης του επαγγέλματός τους.

Στην εισηγητική έκθεση σημειώνεται- μεταξύ άλλων- ότι μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου διαπιστώθηκε ότι πολλοί βουλευτές επιλέγουν να μην επιστρέψουν στην πρότερη εργασία τους «τελούντες σε κατ΄ ουσία αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας». Στην περίπτωση πάντως που υπερψηφισθεί η ρύθμιση, η συγκεκριμένη κατηγορία βουλευτών θεμελιώνει δικαίωμα και δεύτερης σύνταξης- εκτός από τη βουλευτική σύνταξη- και μάλιστα επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Βουλής. Από την πλευρά του ο κ. Δ. Σιούφας ξεκαθαρίζει ότι η διάταξη «κατά τρόπο ευθύ έρχεται στην εθνική αντιπροσωπεία για να συζητηθεί». Και τη χαρακτηρίζει «σωστή και δίκαια» ώστε- όπως σημειώνει- «να μη βρίσκονται σε μειονεκτική θέση βουλευτές έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου».
http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=10381

Αυτοι οι κυριοι, εχοντας εξασφαλησει  τον εαυτο τους, και τα εσοδα τους, αποφασιζουν για τους υπολοιπους την μιζερια και την κακομοιρια.

Αποφασιζουν προσωποκρατησεις, φυλακισεις και οτι βαλει ο νους.

Κανενα ενδιαφερον για τον απλο μεροκαματιαρη πολιτη, κανενα ενδιαφερον για τον ανεργο.

Το περιεργο δε - αληθεια ειναι περιεργο - ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ασχολειτε με ουσιαστικα πραγματα, παρα εστιαζουν στο αν κοβονται αποδειξεις και αν θα υπαρξει μειωση φορων απο αυτες.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τολμα να ανοιξει  συζητησεις για τα υπολοιπα θεματα.

Ξερετε ποτε θα αρχισουν ΚΑΤΙ να λενε; Οταν θα αρχισουν να γινονται οι δηλωσεις. Τοτε να δειτε σηριαλ. Τωρα τα κανουν γαργαρα.

Ακομα περιμενω να μαθω ποια ειναι ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πραγματα που θα γινουν για να βγουμε απο το αδιεξοδο.

Εχω χορτασει απο ΘΑ. Θα κανουμε αυτο,απο αυτο θα κερδισουμε αυτο......θα.  Υπαρχει κατι συγκεκριμενο για τον ανεργο; Υπαρχει κατι συγκεκριμενο για το τι θα πληρωσει καποιος; Υπαρχει κατι συγκεκριμενο για τα χρεη; Υπαρχει δυνατοτητα ρυθμισης με ορους που να ανταποκρινονται σε τοσο σοβαρη κριση; Υπαρχει δυνατοτητα να γινει κατι για τις ατομικες επιχειρησεις  μια και αυτες ειναι ανυπαρκτες για το πλαισιο στηριξης; Αυτες ΔΕΝ φαινεται να ανηκουν ΠΟΥΘΕΝΑ στο συστημα.  Οι λεγομενες μικρομεσαιες που παιρνουν τις επιδοτησεις, με λιγα λογια δωρεαν χρημα, ειναι συγκεκριμενες.Τι κανετε κυριοι για τους μικρους;Αποφασιζετε απλα να κλεισουν; Και τι θα κανουν;

ΑΝ πραγματι σας ενδιαφερει η χωρα κυριοι, δωστε  εσεις πρωτοι το παραδειγμα.

Δεν μπορει εσεις να φτανετε μισθο τον μηνα, ισο με οσα παιρνει ενας ανθρωπος σε 1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ.

ΔΕΝ μπορειτε να ζητατε μονο και εσεις να απολαμβανεται.

ΔΕΝ μπορειτε εσεις να ειστε στο απυροβλητο και να απειλειται  με φυλακισεις ολο τον κοσμο, επειδη χρωσταει.

ΔΕΝ μπορειτε να δηλωνεται νεες θεσεις για ΔΗΜΟΣΙΟ οταν γνωριζετε οτι η καταστροφη του οικονομικου συστηματος ειναι ο δημοσιος υπαλληλος.

Καποτε, οταν καποτε καποιος πηγαινε για δημοσιος υπαλληλος, τον θεωρουσαμε  σαν τον ΑΝΙΚΑΝΟ για οποιαδηποτε εργασια, και επειδη ηταν τεμπελης εβρισκε λυση στο δημοσιο.

Τωρα εγινε ξαφνικα η εξεχουσα ταξη.

Η ΔΕΝ γνωριζεται οτι οι Δ.Υ , υπαλληλοι ΔΕΚΟ, Δημων κ.λ.π. ειναι περιπου το 1/5 του εργατικου δυναμικου.

Σας δειχνω παρακατω μια δημοσιευση που βρηκα.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:Δ.Ε.                   ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ/ΚΛΑΔΟΣ:Δ.Ε. 38 ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ

ΜΙΣΘΟΣ ΒΑΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ:15 ο-5 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
                                    932 € (ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2008, 01-10-2008) + 
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:64 € + 
ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:110 €

--- ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ (ΜΙΚΤΑ):1.106 €  -    ---

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΥΠΕΡ ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
                                          Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Τ.Α.Δ.Κ.Υ./Τ.Α.Α.Δ.Υ., Τ.Α.Δ.Κ.Υ./Τ.Π.Δ.Υ., ΥΠΕΡ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: 178,4 € +
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:8,37 €    +
ΦΟΡΟΣ:10,03 €          =    196,80 €

ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ:909,20 € +    
ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ:365 €  = 1.274,20 €  ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΗΡΩΤΕΟ

`Εαν υπολογίσουμε και προσθέσουμε 130-140 € για υπερωρίες, τότε μιλάμε για 1.414,20 € . Δεν υπολογίσαμε το επίδομα Πληροφορικής 104-120 €. Επίσης μπορεί να υπάρχει επίδομα 12-ωρης απασχόλησης, άλλα 200 €  αυτό. Τότε μπορούμε να φτάσουμε στα 1.534,20-1.734,20 € .        
Εγώ αμοίβομαι με 1.274,20 €.   
http://www.metataxeis.gr/index.php?topic=48057.0

0 - 5 χρονια. Πρωτος μισθος 1274,20 Ευρω. Χωρις τα υπολοιπα.

Επισης παρακατω, σχολιο δημοσιου υπαλληλου.

...διαπίστωσα ορισμένα πράγματα. Ορισμένες θέσεις εργασίας είναι πολύ χειρότερες από άλλες. Τους κακούς υπαλλήλους τους βάζουν σε θέσεις εργασίας που θεωρούνται για διάφορούς λόγους μη προνομιακές. Για παράδειγμα μπορεί να τους τοποθετήσουν σε θέση που δεν έχει επίδομα Η/Υ ή έχει αρκετά λιγότερα επιδόματα και έτσι να εργάζονται περισσότερο και να αμείβονται πολύ λιγότερο, ακόμη χειρότερα μπορεί να τους πάνε σε τμήμα και θέση που έχει πολύ περισσότερη εργασία από αυτό που είναι ακόμη και χαμηλότερης ποιότητας εργασίας. Επειδή η υπηρεσία έχει έκτακτες ανάγκες σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές μπορεί κάποιον να τον εκτοπίσουν για ένα διάστημα ευκολότερα από έναν άλλο για 1-2 μήνες μέχρι να τελειώσει μια εργασία σε ένα απομακρυσμένο μέρος. Επίσης μπορεί κάποιος να πάρει και κάποια μόνιμη αναγκαστική μετάθεση...
http://public-employee.blogspot.com/2009_04_01_archive.html

Δηλαδη μεταφραζομενο σημαινει. Ο καλος υπαλληλος, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, και εισπρατει κανονικα. Ο κακος υπαλληλος δουλευει, και παιρνει τα ΔΙΠΛΑ απο τον βασικο μισθο.

Παμε και σε ενα αλλο.

Από την περικοπή του 10% των επιδομάτων προκύπτει πως για τον μέσο όρο των 450 ευρώ που εισπράττουν μηνιαίως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν 45 ευρώ. Η περικοπή θα είναι μεγαλύτερη για ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα οι εφοριακοί που παίρνουν επιδόματα άνω των 1.000 ευρώ, οπότε και η παρακράτηση θα ανέλθει στα 100 ευρώ.
Έτσι, με δεδομένο πως τα επιδόματα φτάνουν στο 50% των αποδοχών, το μέτρο συνεπάγεται απώλεια εισοδήματος κατά 5%
Πάνω από 1.000 ευρώ μπορεί να φτάσει η επιβάρυνση από την ενιαία φορολόγηση στην περίπτωση υπαλλήλων που βρίσκονται σε ανώτερα κλιμάκια. Δηλαδή, υπάλληλος με μισθό 1.200 ευρώ και επιδόματα 1.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει 5.400 ευρώ αντί για 4.300 που κατέβαλλε σήμερα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4551444&ct=3

Τα επιδοματα φτανουν το 50% των αποδοχων. Οι παιρνοντες 450 ευρω ΕΠΙΔΟΜΑ, θα παρουν λιγοτερα 45 ευρω. Τι μας λετε κυριοι.

Αυτοι που παιρνουν σε ενα μηνα 700 τι θα πρεπει να πουν;

Αυτοι που ειναι ανεργοι;

Αυτοι που δεν δουλευουν και ΔΕΝ ειναι δηλωμενοι τι πρεπει να πουν;

Αυτοι που κλεινουν τα μαγαζια τους, τι πρεπει να πουν;

Αυτοι δεν ειναι ανεργοι, που ΔΕΝ φαινονται;

Κυριοι η οικονομια θελει μετρα προς την ΣΩΣΤΗ κατευθυνση, και η κατευθυνση ειναι μια.

Ξεκινας απο την κορυφη, και πας προς τα κατω.

Δωστε το παραδειγμα ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ. Σταματιστε την κατασπαταληση του δημοσιου χρηματος.

Σταματιστε τις μιζες.

Σταματιστε να χαιδευεται τις τραπεζες. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. Οπως υποχρεωναν τον πελατη τους να πληρωνει παρανομα, ακομα και με αποφασεις δικαστηριων.

Αληθεια!!!! Τι γινεται με την εκκλησια;Αυτη ΔΕΝ πληρωνει; Τοσα χρηματα εισπρατει. Τοση ακινητη περιουσια εχει.

Αληθεια. Ξερετε ποση ειναι; Πολυ αμφιβαλω.

Για να ηταν καποιος μικρος......Θα ξερατε μεχρι που κρυβει το κλειδι της πορτας του.

Ξεκινηστε λοιπον με τα βασικα, και μετα βλεπουμε. 

 

 

Σχόλια

27/01 17:14  salvano
Παναγιωτη παμε βουρ για τις 1840
βλεπεις κατι νεοτερο??
27/01 17:26  Καλογηρου Παναγιωτης
Δεν ξερω ακομα.Θα πρεπει να παρω τις τιμες κλεισιματος.
27/01 20:20  salvano
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
27/01 20:50  elpi
Φίλε salvano,
στο χρηματιστήριο παίζουν όσοι ξέρουν , όσοι δεν ξέρουν κοιτάνε την δουλειά τους.
27/01 20:54  salvano
Elpi to zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
εγινε εκ παραδρομησ.
τωρα οσον αφορα το ποιοι παιζουν και ποιοι οχι οταν θα ερθω να σου ζητησω λεφτα για να παιξω να μιλησεισ.
ως τοτε τουμπεκι.
και μαθε και κατι αλλο αν εχεις χρημα η γνωση μπορει και να αγοραστει αυτο ελπιζω να το ξερεις.
27/01 21:06  Καλογηρου Παναγιωτης
salvano
Το ζζζζζζζζζζζ, και εγω το εισεπραξα με τον ιδιο τροπο που το πηρε και η elpi.
Αρα στην απαντηση που εδωσε συμφωνω.
Οσο αφορα το "εκ παραδρομης" αν ισχυε, θα επρεπε να το ειχες διορθωσει ηδη.
Να σε ενημερωσω και κατι ακομα.
Ανεβασα θεμα για ΓΔ και στο καπιταλ δεν φαινοταν, γι αυτο το κατεβασα.
Οσο αφορα το τελευταιο που γραφεις.Τι εννοεις;
27/01 21:08  elpi
salvano
μάθε να ξεχωρίζεις μια πρόταση που σου κάνει κάποιος με την προσβολή , το τουμπεκί στην οικογένεια σου ...
27/01 21:16  salvano
Παναγιωτη
σας εξηγησα οτι εγινε λαθος ενα το κρατουμενο
τωρα τι πρεπει να κανω αλλο???
το οτι παιζουν μονο οι αετοι στο χ.α.α.
ειναι σοβαρη κουβεντα???
εσυ οταν ξεκινησες τα γνωριζες ολα??
ζητησα μια προβλεψη απο εσενα που εισαι κατα πολυ εμπειροτερος απο εμενα/
αν θες μου λες αν οχι και παλι καλα να εισαι.

νικοσ
27/01 21:20  salvano
Elpi
thn οικογενεια γιατι την ανακατευεις??
και εσυ ποια εισαι που θα μου πεις να κοιταζω την δουλεια μου??
εσενα σε ρωτησα κατι?
κανε μας την χαρη και μην το χοντραινεις γιατι ξερω και εγω να σου απαντησω αναλογως.
27/01 21:26  Καλογηρου Παναγιωτης
Φιλε Νικο
Αν το καπιταλ μου αφησει το θεμα να βγει θα το δεις.Αν δεν αφησει,να ξερεις οτι τα πραγματα δεν ειναι καθολου καλα.
27/01 21:29  salvano
Ευχαριστω πολυ
παναγιωτη
27/01 21:48  Frixos
Eιρήνη υμίν αδελφοί,

"Αν το μπορείς την ώρα που ο θυμός σου θέλει να ξεσπάσει να κρατηθείς νηφάλιος και την γαλήνη σου πρώτη να ξανάβρεις δικιά σου τότε θάναι η γή και όλα εκείνα που κατέχει-ότι αξίζει-πιό πολύ.

Ράντγιαντ Κίπλινγκ
27/01 21:50  Frixos
Για το ΧΑΑ και τους "αθλούμενους"

"Πεπαιδευμένον γαρ εστίν επί τοσούτον τ΄ακριβές επιζητείν καθ΄έκαστον γένος εφ΄όσον η του πράγματος φύσις επιδέχεται"
27/01 22:00  Καλογηρου Παναγιωτης
Γεια σου φιλε Γιωργο.
Κανε τους και καμμια μεταφραση για να καταλαβαινουν...
27/01 22:07  Frixos
Καλησπέρα αγαπητέ Διδάσκαλε και σε σένα και στην υιοθετημένη κόρη μου ιδιαίτερα. Να είστε πάντα καλά . Σας παρακολουθώ τακτικά
27/01 22:27  elpi
Καλησπέρα αγαπημένε μου πατέρα , να ξέρεις ότι σε σκεφτόμαστε και εμείς...
27/01 22:49  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Kαλησπέρα σας.
Τάκη λες να φοβούνται κάποιοι μην κι ακουστεί στοιχειοθετημένα το 1840?
Έλπι βόλτα στη γειτονιά?
Γιώργο τό'στρωσε στον Όλυμπο?
27/01 23:05  elpi
Καλησπέρα και σένα Σόλωνα , είπα να κάνω μια βόλτα από εδώ μιας και έξω έχει αρκετό κρύο.
31/01 23:20  PrisonBreak
Είναι απαράδεκτοι ! Άλλωστε αυτοί και οι υποτελείς τους έχουν φέρει την Ελλάδα σ' αυτό το σημείο. Και θα την πληρώσουμε φίλοι μου όλοι μας... Είμαστε τα PIGS της Ευρώπης και σε λίγο θα γίνουμε και οι ζητιάνοι της Ευρώπης...
31/01 23:27  PrisonBreak
Καλησπέρα σας και συγνώμη για την απότομη παρεμβολή αλλά με συνεπήρε το κείμενο.
Παρακολουθώ το site και εσάς καιρό είμαι νέος χρήστης , παλιός επενδυτής και ευτυχώς μαθαίνω γρήγορα από τα λάθη μου...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις