Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ
2983 αναγνώστες
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009
16:45

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Κόπρος του Αυγεία ήταν η κοπριά που είχε συγκεντρωθεί στους τεράστιους στάβλους του βασιλιά της Ήλιδος Αυγεία με τις 3.000 βόδια, οι οποίοι δεν είχαν καθαρισθεί επί πολλά (αναφέρεται και 30) χρόνια. Το καθάρισμα αυτών των στάβλων από όλη την κοπριά μέσα σε μία μόνο ημέρα ήταν ο πέμπτος άθλος του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής παρουσιάσθηκε στον Αυγεία και, αποκρύπτοντας τη διαταγή του Ευρυσθέα για τον άθλο, προσφέρθηκε να καθαρίσει τους στάβλους σε μία ημέρα με αντάλλαγμα το ένα δέκατο του κοπαδιού. Ο Αυγείας κορόιδεψε τον ήρωα για την προσφορά του, όμως δέχθηκε τη συμφωνία και έθεσε τον πρωτότοκο γιο του, τον Φυλέα, ως μάρτυρα.

Ο Ηρακλής καθάρισε την κοπριά σκάβοντας δύο χαντάκια στα θεμέλια των στάβλων και στρέφοντας μέσα από αυτά τα νερά του Πηνειού και του Αλφειού προς τους στάβλους. Τα νερά των δύο αυτών ποταμών (κατ' άλλους μόνο του Πηνειού) παρέσυραν όλη την κοπριά.

Αφού τελείωσε το έργο του μέσα στην προκαθορισμένη προθεσμία, ο Ηρακλής ζήτησε από τον βασιλιά την αμοιβή του, όμως εκείνος αρνήθηκε να του τη δώσει, επειδή στο μεταξύ είχε πληροφορηθεί ότι ο ήρωας στην πραγματικότητα εκτελούσε τις διαταγές του Ευρυσθέα. Στη δίκη που ακολούθησε για να λυθεί η διαφορά, ο Φυλέας κατέθεσε υπέρ του Ηρακλέους αναφέροντας την υπόσχεση του πατέρα του. Πριν ανακοινωθεί η απόφαση, ο Φυλέας και ο Ηρακλής εκδιώχθηκαν από την Ήλιδα με βασιλική διαταγή του Αυγεία. Ο πρώτος πήγε στο νησί Δουλίχιο και ο ήρωας στην πόλη Ώλενο. Αρκετά χρόνια αργότερα ο Ηρακλής επέστρεψε στην Ήλιδα, κατέκτησε την πόλη και θανάτωσε τον Αυγεία
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8C%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Αυτό είναι η έναρξη από μια σειρά άρθρων τα οποία σαν σκοπό έχουν να ξεκαθαρίσουν την κόπρο του συστήματος.

Επειδή όπως λέει ο ελληνικός λαός.  "Το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι ", ας ξεκινήσουμε από το κεφάλι.

Όπως όλοι γνωρίζουμε είμαστε μια χώρα η οποία έχει 9,000,000 πλυθησμό και 1,000,000 αλλοδαπούς ( επίσημα στοιχεία ).

Αυτή η χώρα ψηφίζει 300 βουλευτές , αριθμός τρομακτικά μεγάλος για ένα τέτοιο πληθυσμό. Ενώ θα έπρεπε να ήταν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ κατά τα 2/3 λιγότερος. Ήτη 100 βουλευτές. Ο λόγος που υφίσταται αυτή η κατάσταση είναι καθαρά εξυπηρέτηση οικογενειακών συμφερόντων ( ανατρέξτε να βρείτε σχέσεις μεταξύ μελών - οικογενειών με τους υπόλοιπους βουλευτές του κοινοβουλίου ).

Μια και αυτοί λοιπόν καθορίζουν για το τι θα πληρώσει ο υπόλοιπος κόσμος που πεινάει ας δούμε τι κάνουν αυτοί , τι χρήματα παίρνουν και τι πληρώνουν.

 

Εδω θα βρειτε τις δηλωσεις ποθεν εσχες καποιων βουλευτων. .
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=2761141

 

17/07/2009
Η Βουλή θα πληρώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία όσων βουλευτών δεν εργάζονται (ΝΕΑ)
 
Ψηφίζουν... εισφορά στον εαυτό τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας

Ξαφνικό «δωράκι» κατακαλόκαιρο και μάλιστα στην αιχμή της οικονομικής κρίσης περιμένει τους βουλευτές! Με ειδική ρύθμιση, η οποία τελείως αιφνιδιαστικά συμπεριλήφθηκε σε άσχετο νομοσχέδιο και αφορά τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής, προβλέπεται ότι από τον προϋπολογισμό της Βουλής θα πληρώνονται στο εξής οι ασφαλιστικές εισφορές όσων από τους βουλευτές επέλεξαν να μην επιστρέψουν στην εργασία τους και προτίμησαν να μείνουν μόνο στην πολιτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα πρόκειται για δική του πρωτοβουλία, καθώς- όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση- «ύστερα από την πάροδο ενός έτους από την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου, διαπιστώθηκε ότι αριθμός βουλευτών, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί, έχει επιλέξει να μην ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα και να ασχολείται μόνο με τα βουλευτικά του καθήκοντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη κατάσταση ίσχυε και κατά τη χρονική περίοδο 2003-2008 όταν είχε καθιερωθεί για τους βουλευτές το επαγγελματικό ασυμβίβαστο που ψηφίσθηκε κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Ακολούθησε όμως η κατάργησή του και στη συνέχεια με την παρέμβαση του Δημήτρη Σιούφα αποφασίστηκε η Βουλή να μην καταβάλλει από την 1η Αυγούστου του 2008 τις ασφαλιστικές εισφορές εκείνων οι οποίοι επέστρεψαν εκουσίως στην εργασία τους και ταυτόχρονα διατήρησαν και τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Αντίθετα, από τον προϋπολογισμό της Βουλής εδώ και έναν χρόνο καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές στα Ταμεία όσων βουλευτών αποφάσισαν να μην ασκήσουν το προηγούμενο επάγγελμά τους και επέλεξαν να παραμείνουν μόνο στην εθνική αντιπροσωπεία δίνοντας το αντίστοιχο ποσό από τη βουλευτική τους αποζημίωση.

Σύμφωνα με βουλευτές η ρύθμιση αφορούσε μεγάλο αριθμό συναδέλφων τους, που ανήκουν στη «β΄ κατηγορία» καθώςόπως εξηγούσαν χθες- εκτός ορισμένων περιπτώσεων λίγοι ήταν εκείνοι που επέστρεψαν στις δουλειές τους μετά την κατάργηση του ασυμβίβαστου.

Με βάση τους προϋπολογισμούς της Βουλής, την περίοδο που ίσχυε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, το ποσό για τις ασφαλιστικές εισφορές των βουλευτών ανερχόταν περίπου σε 400.000-500.000 ευρώ ετησίως.

Ένα χρόνο αναδρομικά και δεύτερη σύνταξη...
Πάντως, αξίζει να επισημανθεί ότι με τη ρύθμιση θα δοθούν στους βουλευτές αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2008 οι εισφορές στους αναγνωρισμένους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, που παρακρατήθηκαν από τους βουλευτές οι οποίοι επέλεξαν την αντίστοιχη περίοδο να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος άσκησης του επαγγέλματός τους.

Στην εισηγητική έκθεση σημειώνεται- μεταξύ άλλων- ότι μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου διαπιστώθηκε ότι πολλοί βουλευτές επιλέγουν να μην επιστρέψουν στην πρότερη εργασία τους «τελούντες σε κατ΄ ουσία αναστολή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας». Στην περίπτωση πάντως που υπερψηφισθεί η ρύθμιση, η συγκεκριμένη κατηγορία βουλευτών θεμελιώνει δικαίωμα και δεύτερης σύνταξης- εκτός από τη βουλευτική σύνταξη- και μάλιστα επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Βουλής. Από την πλευρά του ο κ. Δ. Σιούφας ξεκαθαρίζει ότι η διάταξη «κατά τρόπο ευθύ έρχεται στην εθνική αντιπροσωπεία για να συζητηθεί». Και τη χαρακτηρίζει «σωστή και δίκαια» ώστε- όπως σημειώνει- «να μη βρίσκονται σε μειονεκτική θέση βουλευτές έναντι συναδέλφων τους που επέλεξαν να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα μετά την κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου».
http://www.ygeianet.gr/keimeno.php?id=10381

 

Εδω θα δουμε τι δικαιουνται οι βουλευτες.

Οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωση ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού, δηλαδή περί τις 6.000 ευρώ.

Οι κρατήσεις στις οποίες υπόκειται η βουλευτική αποζημίωση είναι 6,67% (δηλαδή 400 ευρώ) για τον κλάδο σύνταξης και ως 20% (1.200 ευρώ) υπέρ κόμματος.Η Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ έχουν ορίσει την κράτηση αυτή σε 10%, δηλαδή 600 ευρώ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 20%, δηλαδή 1.200 ευρώ), ενώ υπέρ του Δημοσίου για υγειονομική περίθαλψη είναι 2,55% (150 ευρώ) και υπέρ του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών παρακρατούνται τρία ευρώ τον μήνα (και 30 ευρώ εφάπαξ από τους νεοεκλεγέντες).

Κατά τα λοιπά και οι εθνικοί αντιπρόσωποι λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας κατά το ήμισυ.

Οσον αφορά τη φορολογία της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αυτοτελώς και σε ολόκληρο το ποσό, δηλαδή το εισόδημά τους αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα εισοδήματα που έχουν και για τα οποία φορολογούνται.

Σχετικά με τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στα θερινά τμήματα της Βουλής προβλέπονται τα εξής: οι παρόντες στις συνεδριάσεις των επιτροπών αλλά και τα μέλη των αποστολών της Βουλής στο εξωτερικό λαμβάνουν αποζημίωση ίση με το 1/20 των απολαβών τους ανά παρουσία, δίχως να φορολογούνται τα ποσά αυτά. Δηλαδή για τη συμμετοχή του σε κάθε συνεδρίαση επιτροπής ο βουλευτής λαμβάνει 300 ευρώ με μικρές κρατήσεις.

Επίσης σε όσους βουλευτές έχουν αναστείλει την άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως επιβάλλει άλλωστε το ασυμβίβαστο, καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείας τους για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση και πρόνοια στους ασφαλιστικούς φορείς που υπάγονταν (από 1.1.2003) προτού εκλεγούν και μάλιστα με χρήματα που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον προϋπολογισμό της Βουλής, δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο.

Οι παροχές για τα έξοδα

Οι βουλευτές λαμβάνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου, το οποίο κατανέμεται ως εξής: για τους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς είναι ίσο με το 20% της αποζημίωσής τους (1.200 ευρώ) και για τους βουλευτές της περιφέρειας είναι ίσο με το 25% (1.500 ευρώ). Ποσά τα οποία είναι αφορολόγητα.

Επίσης τους παρέχεται επίδομα οικογενειακών βαρών βάσει δήλωσης για την οικογενειακή κατάστασή τους (ισχύει ό,τι για τους δημόσιους υπαλλήλους: 10% για τον έγγαμο και 5% για κάθε παιδί).

Αναφορικά με τα έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς, αλλά και σε όσους οι περιφέρειες διαθέτουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα καταβάλλεται το ποσό των 450 ευρώ, στους βουλευτές των οποίων οι περιφέρειες είναι πιο κοντά στην πρωτεύουσα καταβάλλονται 600 ευρώ και σε όσους οι περιφέρειες βρίσκονται μακριά καταβάλλονται 750 ευρώ, ενώ στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου καταβάλλεται το ποσό των 1.000 ευρώ.

Για τις μετακινήσεις τους με τον σιδηρόδρομο ή τα υπεραστικά λεωφορεία ή τα πλοία των εσωτερικών γραμμών υπάρχει ατέλεια. Για τους βουλευτές της περιφέρειας διατίθενται ετησίως 104 εντολές μετακίνησής τους αεροπορικώς.

Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που παρέχονται στους βουλευτές, αυτό γίνεται μέσω σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εταιρεία Leasing.

Οι ατέλειες και τα έσοδα

Για τις γνωστές επιστολές που λαμβάνουν οι πολίτες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους καταβάλλεται στους βουλευτές κάθε μήνα ποσό που αντιστοιχεί σε 1.000 επιστολές και διπλασιάζεται φυσικά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Οσον αφορά τα (σταθερά) τηλέφωνα που χρησιμοποιούν ατελώς, υπάρχουν και εδώ κάποιες διαβαθμίσεις: στους βουλευτές Επικρατείας, Α' και Β' Αθηνών, Α' και Β' Πειραιώς παρέχονται επτά τηλεφωνικές συνδέσεις, ενώ στους υπολοίπους, οκτώ. Η ατέλεια βαρύνει βεβαίως τη Βουλή μέχρι του συνολικού ποσού των 13.500 ευρώ ετησίως για κάθε βουλευτή και για το σύνολο των συνδέσεων, ενώ καλύπτει και γραμμή Internet. Σχετικά με την κινητή τηλεφωνία κάθε βουλευτής δικαιούται μία γραμμή σύνδεσης με εταιρεία της επιλογής του και η Βουλή τού καλύπτει μηνιαίως ως 250 ευρώ πλέον των παγίων τελών.

Οι εξ επαρχίας βουλευτές για τη στέγασή τους δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ή να μισθώνουν οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και να λαμβάνουν μηνιαίως 1.000 ευρώ.

Τέλος, η Βουλή μισθοδοτεί και έναν επιστημονικό συνεργάτη για κάθε βουλευτή, ο οποίος και τον προσλαμβάνει με την προϋπόθεση ότι θα απασχολείται πλήρως. Θα πρέπει, δε, να διαθέτει «αυξημένα προσόντα» - διδακτορικό, μεταπτυχιακό ή τουλάχιστον πτυχίο ΑΕΙ, και να κατέχει επαρκώς κάποια ξένη γλώσσα. Επίσης κάθε βουλευτής έχει το δικαίωμα να αποσπά τρεις συνεργάτες από το Δημόσιο, ενώ του διατίθεται και ένας αστυνομικός για την προσωπική φρούρησή του.

Συμπερασματικά, τα μηνιαία έσοδα ενός βουλευτή κυμαίνονται από 6.500 ως 7.500 ευρώ, κατά μέσο όρο (καθαρές απολαβές), αναλόγως των συμμετοχών του στις επιτροπές, των χρημάτων που παρακρατούνται υπέρ του κόμματος, κ.ο.κ.
http://www.parapolitiki.com/2008/05/blog-post_3070.html

Βεβαια δεν μιλαμε για υπουργους, υφυπουργους, γραμματεις και φαρισεους.

Εκει γινεται το "μεγαλο φαγοποτι".

Δεν μιλαμε για τις νομιμες μιζες και για τις παρανομες........

Δεν μιλαμε για οτι, απιστευτης μορφης επιδομα φανταζεστε...........

Δεν μιλαμε γιατι αυτοι ειναι στο απυροβλητο, οσο αφορα τις φορολογιες, που ευκολα μεταφερουν στους κοινους θνητους.

Δεν μιλάμε για πόσους συγγενείς τους ( όλο το σόι )  που είναι μοιρασμένο στις διάφορες υπηρεσίες.

Αν δοθεί κατάσταση υπαλλήλων σε δημόσιες υπηρεσίες και ΔΕΚΟ θα δείτε οτι η πληρότητα των συγγενών των βουλευτών στις υπηρεσίες αυτές αγγίζει το 99% ( το 1% αντιπροσωπεύει τα παιδιά τους ηλικίας κάτω των 17-18 χρονών ).

Όλοι αυτοί οι βολεμένοι δεν πληρώνουν τίποτα σε σχέση με τους απλούς θνητούς.

Η πληθώρα δε των υπουργείων και των οργανισμών αποσκοπεί σε καθαρά ψηφοθυρικούς λόγους από τους λεγόμενους απλούς πολίτες ( θα αναφερθούμε αργότερα σε αυτούς ).

Εάν λοιπόν κάποιοι θα πρέπει να κάνουν την αρχή είναι οι ίδιοι οι βουλευτές.

Σχόλια

26/12 19:49  Personal Jesus
Θα μειωθεί, γράφτηκε, η αμοιβή που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές ήτοι 45 ευρώ. Στην ουσία αυτοί που θίγονται είναι όσοι μετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών που συνεδριάζει τις πιο πολλές φορές. Τρελλή μείωση δηλαδή. Σωθήκαμε !

27/12 00:48  Καλογηρου Παναγιωτης
Τα πραγματα ειναι απλα.
Αν ο μ.ο καθε βουλευτη ειναι 90.000 ευρω τοτε εχουμε (χωρις υπουργους,μιζες, εξτρα κ.λ.π.)
90.000 χ 300 = 27.000.000
Αυτα αντιπροσωπευουν μισθους 1200 ευρω μηνιαιως για 1800 ανθρωπους.
Αν η μειωση των βουλευτων μονο εγινετο, θα ειχαμε 100 χ 90.000 = 900.000 ευρω
Αρα 27.000.000 - 900.000 = 26.100.000
Δεν συζηταμε βεβαια για του λοιπους παρατρεχαμενους που εχει ο καθενας τους, που παιρνουν απιστευτα ποσα και λοιμαινονται ετσι το δημοσιο χρημα...
Δεν συζηταμε τα ωφελη που θα μπορουσαμε να ειχαμε απο μια μειωση κατα 30% των "μισθων" των, ....
Δεν μιλαμε για τα χρηματα που λοιμαινονται οταν υπαρχει προεκλογικη περιοδος...
Δεν μιλαμε για τις μιζες...νομιμες και παρανομες...
Δεν μιλαμε για τα εξοδα μετακινησεων τους...
Δεν μιλαμε για τα αυτοκινητα και τα τηλεφωνα τους...
Δεν μιλαμε που οι φοροι ισχυουν για τους πολλους, και γι αυτους ισχυουν οι πορτες και τα παραθυρα...
Δεν μιλαμε για τα συγγενολογια που εχουν βολεψει σε καθε υπηρεσια και μαλιστα αρκετα μεσω παραθυρων...
Δεν μιλαμε για τα γραφεια και τα σπιτια που τους πληρωνουμε...
Δεν μιλαμε που πληρωνονται 300, και στην αιθουσα ειναι ζητημα αν πατανε 50...
Δεν μιλαμε για τις εξτρα παροχες που ειναι για γελια και που προσθετουν σημαντικα ποσα στον μισθο τους...
Δεν μιλαμε για τις πολλες ιδιοτητες που διατηρουν καποιοι...
κ.λ.π κ.λ.π. κ.λ.π.
Ας ξεκινησουν λοιπον απο τους ιδιους και βλεπουμε μετα...
Απο τον λαο ζητανε ανοχη...οι ανοχες της μειωσης των εξωφρενικα υψηλων μισθων που παιρνουν οι ιδιοι, γιατι δεν γινεται?
Που ειναι οι δηλωσεις τους, ωστε να μπορουμε να ελεγξουμε τι παιρνουν καποιοι κυριοι?
Γιατι σε αυτους δεν ισχυει ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ολα τα ποσα που παιρνουν...?
27/12 11:09  Frixos
Καλημέρα αγαπητέ Τακη,
με μία μικρή αριθμητική διόρθωση

Λάθος:
"Αν η μειωση των βουλευτων μονο εγινετο, θα ειχαμε 100 χ 90.000 = 900.000 ευρω
Αρα 27.000.000 - 900.000 = 26.100.000"

Σωστό:
Αν η μειωση των βουλευτων μονο εγινετο, θα ειχαμε 100 χ 90.000 = 900.000 ευρω
Αρα 27.000.000 - 9.000.000 = 18.000.000 κέρδος μόνο από τις αποδοχές τους "εθνοπατέρων"


Κατά τα άλλα Ορθότατος


27/12 12:17  Καλογηρου Παναγιωτης
Χα χα χα
Φιλε Γιωργο μαλλον και εσυ ζαλιστικες με τα μηδενικα...
Ας δουμε μια και το αναφερουμε, μια αλλη παραμετρο.
18.000.000 κερδος ΜΟΝΟ απο τους μισθους των.
Τι αντιπροσωπευει το νουμερο αυτο; Μια απλη πραξη μας δινει..18.000.000 / 750 ευρω = 24.000.
Οπως απλα καταλαβαινεται ειναι οι συνταξεις, η αν θελετε, οι μισθοι 24.000 ανθρωπων, για ενα μηνα.
28/12 11:07  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Τάκη καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

Πολύ καλό άρθρο.

Αν δεν κάνω λάθος οι "επιστημονικοί συνεργάτες" έχουν αυξηθεί σε δύο.

Δες και ένα παλαιότερο σχετικό δικό μου άρθρο (πιό ερασιτεχνικό βέβαια): http://ainatem.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=16464&blid=287
28/12 12:34  Ethan
Μου αρεσει εδω μεσα που ασχολειστε με πενταροδεκαρες των 90 και 100.000 ευρω..το χρονο!. Τα δις που καταχραστηκε η Siemens και τα φορτωσε στη καμπουρα σας δεν τα βλεπετε. Τις παρανομες επιδοτησεις στους αγροτες συνδικαλιστες δεν τις βλεπετε. Τα 100.000 των λιμερεγατων ετησιως δεν τα βλεπετε. Οι 300 βουλευτες σας μαραναν. Τρομαρα σας εδω μεσα.

100.000 τα βγαζει ενας μεγαλογιατρος του Κολωνακιου σε 1 μηνα (να μην βαλω τα αδηλα χειρουργια). Και αφορολογητα. Παλι στη καμπουρα σας. Γιατι για τους 300 αχρηστους, τα ξερετε ηδη και αρα φορολογηθηκαν.
28/12 12:38  Ethan
ακου λεει..ζαλιστηκε ο αλλος απο τα μηδενικα...! Κανε μια γυρα στης Εκκλησιας το παγγαρι το 15Αυγουστο (βλ. Τηνος) για να μαθεις τι θα πει μηδενικο...εν μια νυκτι. Και αφορολογητο! Ε..ναι στη καμπουρα σας και αυτα. Να φορολογησεις το Θεο? Αμαρτια τεκνον μου.
28/12 12:58  Frixos
Προς Ethan,

Αγαπητέ-ή, κατ΄αρχήν χρόνια πολλά ,

Για να θεωρείτε τις 90000-100000 χιλιάδες πενταροδεκάρες, προφανώς ανήκετε στο ελάχιστο ποσοστό των οικονομικά "προνομοιούχων" ή ανήκετε στην αναφερόμενη ομάδα των ΒΟΛΕΥΤΩΝ ή είστε συγγενείς κάποιου εξ αυτών.
Όπως και να έχει το πράγμα για μένα που "πτωχός ειμί και εν κόποις εκ νεότητός μου" αυτά τα χρήματα είναι ονείρου ποσά. Όταν δε αναλογούν σε ετήσιες αποδχές 24.000 συμπολιτών μου ,όπως τα ανέλυσε ο bloger κος Καλογήρου, το θέμα έχει άλλη διάσταση την οποία προφανώς δεν μπορείτε να αντιληφθείτε.
Εν τοιαύτη περιπτώση και οι εισπράτοντες αυτά τα ποσά, και όχι μόνο, αυτά και οι φοροφυγάδες του Κολωνακίου και όχι μόνο είναι στην δική μου γλώσσα "τσιμπούρια" που ζούν με το αίμα ξένου προςς τον δικό τους "οργανισμό".
Η βουκολική γλώσσα και εμπειρία λέει ότι τα "τσιμπούρια" που βρίσκονται στην κεφαλή του ξένου "οργανισμού" κάνουν το μεγαλύτερο κακό.

Καλή χρονιά
28/12 13:46  Καλογηρου Παναγιωτης
Ethan
Με αυτες τις πενταροδεκαρες που ασχολουμαστε, ζουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Για τους "αλλους" που αναφερεις, θα δεις συντομα.
Για τους 300 που λες οτι φορολογηθηκαν. " οι παρόντες στις συνεδριάσεις των επιτροπών αλλά και τα μέλη των αποστολών της Βουλής στο εξωτερικό λαμβάνουν αποζημίωση ίση με το 1/20 των απολαβών τους ανά παρουσία, δίχως να φορολογούνται τα ποσά αυτά. Δηλαδή για τη συμμετοχή του σε κάθε συνεδρίαση επιτροπής ο βουλευτής λαμβάνει 300 ευρώ με μικρές κρατήσεις "... "Οσον αφορά τη φορολογία της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αυτοτελώς και σε ολόκληρο το ποσό, δηλαδή το εισόδημά τους αυτό δεν προστίθεται κατά την εκκαθάριση στα άλλα εισοδήματα που έχουν και για τα οποία φορολογούνται."
Οσο για την εκκλησια ...κοντος ψαλμος.
28/12 13:57  Ethan
Τονισα το γεγονος οτι εστιαζετε στο δεντρο και χανετε το δασος. Τα 100Κ/χρονο για ενα βουλευτη ειναι ενα λογικο ποσο (και ας τρεξουν οι πανταχου δημοκρατικες λαικες δυναμεις να με κραξουν). Ποσα δηλαδη επρεπε να παιρνει ενας βουλευτης (ναι εχει αρκετα εξοδα)? Οσα εσυ? Αν λοιπον το θεμα μας ειναι τα 100Κ τοτε απλα διαφωνω. Αν το θεμα μας ειναι οτι βαζουν την υπογραφη τους σε 10πλασια ποσα πολλες φορες το χρονο με βουλα τη διαφθορα τοτε με βρισκετε συμφωνο. Για να μην ξεφτιλιζουμε το θεμα και αναλυουμε ολοκληρο το κοσμο μεσε απο το δικο μας μποι. Αν μαλιστα σας εχει συνεπαρει ο Σταλιν εδω μεσα και μια εκ Περιστεριου/Δραπετσωνας αντιληψη (πολυ συγκινητικο) των πραγματων ας ξεκινησετε απο το ποσα παιρνουν οχι οι βουλευτες αλλα οι οι ανθρωποι της ΕΡΤ:
http://www.inews.gr/95/diavase-ti-lista-me-tis-trelles-amoives-ton-parousiaston-tis-ert.htm

Σας κανουν ακομα εντυπωση τα 90Κ των βουλευτων? Τι θα λεγατε να παμε στις αμοιβες των απανταχου ΔΕΗ, ΕΤΕ και λοιπων κρατικοδιατιων διευθυντων? Μα σας παρακαλω..βαλτε κατι παραπανω. Ειναι δια το φιλοπτωχον ταμειον...

Ειναι λοιπον εσκεμμενη η αγνοια σας η απλα ηθελημενη στρουθοκαμηλικη η συζητηση?

28/12 14:01  Ethan
Φιλε παναγιωτη,

Στην Ολλανδια ο μισθος του βουλευτη αγγιζει τα 15Κ το μηνα. Και το κοστος ζωης ειναι χαμηλοτερο (πιστεψε με). Οι Ελληνες βουλευτες δεν παιρνουν πολλα. Απλα δεν περιοριζονται σε αυτα. Αν θελετε να κανετε μια insightful συζητηση εδω μεσα ξεκινηστε απο τα εσοδα των συζυγων και πεθερων. Εκει ισως νοστιμεψει το πραγμα..
28/12 14:24  Frixos
Ούτε περί εσκεμμένης άγνοιας πρόκειτα, ούτε περί στρουθοκαμηλισμού.
Πρόκειται για αγανάκτηση λόγω πεπραγμένων ή οποία αγανάκτηση οσονούπω θα γίνει πανικός με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Και τώρα στο διαταύτα.
Μείωση των βουλυετών στο 50%.Ναί ή όχι?
Μείωση των Δ.Υ στο 50 % . Ναί ή όχι?
Κατάργηση των πάσης φύσεως επιδομάτων-bonus-έχτρα αμοιβών κλπ . Ναι ή όχι?
Ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής-εισφοροδιαφυγής σε βαθμό κακουργήματος Ναι ή όχι?
Κατάργηση κάθε μορφής πολιτικής-βουλευτικής ασυλίας για να τιμωρούνται, όπως όλοι οι πολίτες τα αδικήματα τους. Ναι ή όχι?

Ας απαντήσουμε σ΄αυτά αρχικά.

Ο διαχωρισμός από την μία οι αδικημένοι βουλευτές, σε σχέση με τους Ολλανδούς συναδέλφους τους, και από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι κακοί δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Τους μισθούς π.χ,στην ΕΡΤ, και τους κάθε ανάλογους μισθούς, βουλευτές τους ψήφισαν. Είναι έτσι ή όχι?
28/12 14:42  Ethan
Μου αρεσει ο συλλογισμος σου:

Μείωση των Δ.Υ μισθων στο 50 % = μειωση καταναλωσης = μειωση τζιρου στον ιδιωτικο τομεα = μαλλον θα εισαι ανεργος.

Μειωση βουλευτικης αποζημιωσης = πενιχρα εσοδα για το κρατος αλλα! δυσβασταχτη αυξηση διαφθορας(εκει να δεις τι θα γινει).

Δεν ειναι λυση η εκδικηση και δεν ειναι σωφρων να ακουγονται οι εκδικητικοι εδω μεσα.

Ας ξεκινουσαμε απο ενα απλο μετρο: πληρωμη των απανταχου ελευθερων (και οχι μονο) επαγγελματιων μεσα απο ενσυρματες εγοφλητικες συσκευες με cashcards. Ακομα και στα taxi. Το πληρωτεο θα προσμετροταν αυτοματα στην φοροελαφρυσνη του εκαστοτε πολιτη. Σου φαινεται απιστευτο? Κι ομως συμβαινει ηδη σε μερικες χωρες στην ΕΕ. Τα υπολοιπα που λες ειναι μεθοδος Σαμουραι. Σκοτωνεις πρωτα εσενα και μετα ολους τους αλλους. Μακαρι να μπορουσαμε να αυξησουμε 300% τους μισθους που δηλωνονται. Δεν ειναι εκει το προβλημα. Το προβλημα ειναι στα αδηλα...


Σε οτι αφορα τους μισθους διαφορων κρατικοδιαιτων. Η απαντηση βρισκεται στα πονηρα πλην πανισχυρα συνδικατα. Μιλας για το συνδικατο των δημοσιογραφων. Λιγη προσοχη εδω... Το αυτο ισχυει και για τους αγροτες κτλ κτλ κτλ. Μιλας δηλαδη για τις λοιπες λαικες δημοκρατικες δυναμεις...

Ακου με που σου λεω: cashcards και ενσυρματη χρεωση (με οκταπλα bonus για οποιον τη χρησιμοποιει). Επειδη ξερω καλα τι σου λεω μας ερχεται στην Ελλαδα συντομα. La technologie oh la la! καθε μηχανημα και ΑΦΜ, καθε cashcard και bonus (στο στεγαστικο σου δανειο, τη φορολογηση, την ιατροφαραμακευτικη σου περιθαλψη κτλ κτλ).

Δοκιμασμενα πραγματα (Ολλανδια, Γερμανια, Δανια, Σουηδια, Ελβετια, σε λιγο Ιταλια, Γαλλια και αισιως και εδω.). Και ας τους πληρωνεις οσο θελουν.
28/12 15:04  Καλογηρου Παναγιωτης
Φιλε Ethan
Ολα αυτα που λες, συν πολυ περισσοτερα θα δεις στην συνεχεια.
Το παρον θεμα εχει να κανει με τους Βολευτες. Επεται συνεχεια.
28/12 15:10  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
"...Ας ξεκινουσαμε απο ενα απλο μετρο: πληρωμη των απανταχου ελευθερων (και οχι μονο) επαγγελματιων μεσα απο ενσυρματες εγοφλητικες συσκευες με cashcards. Ακομα και στα taxi. Το πληρωτεο θα προσμετροταν αυτοματα στην φοροελαφρυσνη του εκαστοτε πολιτη..."
Ethan, προσυπογράφω!
28/12 15:22  Καλογηρου Παναγιωτης
Αγαπητοι φιλοι, καπου εχω τις αντιρησεις μου που εδω θα σας πω συντομα, αλλα θα τα δειτε λεπτομερως αμεσα.
" ενσυρματες εξοφλητικες συσκευες με cashcards"...δηλαδη να δωσουμε στους προξενητες της ολης κρισης, το δικαιωμα να συνεχιζουν ανεμποδιστοι
Ποιοι ειναι αυτοι που δημιουργησαν την κριση;
Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Με τον τροπο αυτο θα τους δωθει ενα ακομα οπλο για να κανουν οτι θελουν.
Υπαρχει ενα ρητο. "Ξερεις να κλεβεις; ΝΑΙ. Ξερεις να κρυφτεις; ΟΧΙ. Τοτε δεν κανεις για κλεφτης."
Να ειστε βεβαιοι πως οι πραγματικοι κλεφτες λοιπον, ξερουν και να κρυβονται καλα...
28/12 15:32  Frixos
Η πρόταση, πρακτικότατη και σωστότατη , ουδεμία αντίρρηση και ουδέν σχόλιο.Άλλωστε έχει κατατεθεί πολλάκις και από πολλούς.

Αναγκαιότατη εφαρμογή όπως και αναγκαιότατη η "νοικοκυροσύνη" των αναφερομένων.

Τα περί εκδικητικότητος , ε! ας το ξεπεράσουμε.
28/12 15:33  Ethan
Φιλε Τακη,

Πλησιαζεις στο ζουμι. Αλλα απο την αναποδη. Αν υπαρχει καποιος που αντιτιθεται σε αυτο το μετρο ειναι πρωτα ορισμενα ισχυρα Κρατη και μετα διαφοροι χρηματοπιστωτικοι ομιλοι (φανταζεσαι εμποριο οπλων με ονοματεπωνυμο υπουργειων και τραπεζων?). Φανταζεσαι τι θορυωος θα γινοταν στην Ελλαδα αν μαθαινε ο ελληνας οτι η finansbank συμμετεχει στη δανειοδοτηση του τουρκικου κρατους για αγορα οπλικων συστηματων κατα της Ελλαδος? Ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα. Οι Ολλανδοι εχουν κυρηξει πολεμο (μια δεκαετια τωρα). Τι καταφεραν? Τεραστια διαφυγη κεφαλαιων στις γειτονικες χωρες. Φαντασου εδω που γειτνιαζουμε με υπερανεπτυγμενες οικονομιες τι θα γινοταν. Ζητησαν λοιπον με επισημα διαβηματα να ισχυει το μετρο σε ολες τις χωρες της ΕΕ. Να μην σου πω τι εισεπραξαν.

Γιατι ολοι πρεπει να καταλαβουμε οτι σημασια δεν ποσο πληρωνεται ο καθενας. Αλλα το συνολικο ποσο να φορολογειται. Στη πηγη. Τα εσοδα θα ηταν τα ιδια για το κρατος και μαλιστα προσαυξημενα λογω κλιμακας αν τα κερδη τα επαιρναν λιγοτεροι. Τοτε θα ειχαμε κοινωνινκη πολιτικη.

Μεχρι τοτε ομως...
28/12 15:36  Ethan
mylobos,

κατανοω την αγανακτηση. Αλλα μην τη στρεφεις στο λαο. Ας φανε οι Δ.Υ. Ας φανε οσοι και οσο θελουν. Να το δηλωνουν μονο. Για να μπορουν μεσω των φορων να τρωνε και οσοι δεν μπορουν. Αλλα και για να εξορθολογιστει το συστημα. Ενας καθηγητης Πανεπιστημιου σημερα παιρνει λιγοτερα απο ενα τυχαιο υπαλληλο του Υπ. Οικονομικων που ξεκινησε απο...κλητηρας με πτυχιο Λυκειου.
28/12 16:04  Frixos
Απορίες πολλές

... δεν ειναι σωφρων να ακουγονται οι εκδικητικοι εδω μεσα.
*Ωσάν τί ακούγεται αυτό ?Hoc Volo?

"...κατανοω την αγανακτηση".
* Ευχαριστώ πολύ αλλά εσείς δεν αγανακτείτε με τα όσα συμβαίνουν?

"Αλλα μην τη στρεφεις στο λαο".
*Ποίος ομίλησε εναντίον του λαού? Η πρόταση για μείωση του αριθμού των βουλευτών και η αναγκάια μείωση του αριθμού των Δ.Υ , ερμηνεύονται ως προτάσεις εναντίων του λαού? Μοι γένοιτο!

"Ας φανε οι Δ.Υ. Ας φανε οσοι και οσο θελουν".
* Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείτε με την λέξη " φάνε"?

"Αλλα και για να εξορθολογιστει το συστημα".
*Τίνος ευθύνη είναι ο εξορθολογισμός του συτήματος και ποίος ενέχεται για την καθυστέρηση και το καθομολογούμενο χάλι?

"Ενας καθηγητης Πανεπιστημιου σημερα παιρνει λιγοτερα απο ενα τυχαιο υπαλληλο του Υπ. Οικονομικων που ξεκινησε απο...κλητηρας με πτυχιο Λυκειου".
*Ποίος ευθύνεται γι΄αυτό ? Σαφώς δεν ευθύνεται ο καθηγητής . Στην χώρα μας δικαίωμα καθορισμού του ύψους των αποδοχών τους έχουν μόνο οι "κύριοι" βουλευτές.

Τώρα αν με την λέξη "λαό" εννοείτε τους βουλευτές , λυπάμαι δεν θα με βρείτε σύμφωνο αγαπητέ Ethan.

Νάστε καλά
28/12 16:47  atan
Mylobos & Τάκη Καλογήρου :
Το : "Μην σκοτώνετε τα κουνούπια,άλλοι σας πίνουν το αίμα" το ξεχάσατε ;
Αθάνας
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις