Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΚΡΙΣΗ ?
2139 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009
20:11

 

Oι χρηματιστηριακες μας εκτιμησεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν "επενδυτική πρόταση" ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης μετοχών και άλλων κινητών αξιώ

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

14/06 20:31  broker1
μιλαμε για ογκους οχι για τζιρους.οταν οι τιμες τωρα επεσαν τοσο φυσικα και γινονται μεγαλυτεροι ογκοι !(απ οτι το 2007).δεν καταλαβα ομως που θες να καταληξεις και τι θες να πεις.η κριση δεν τελειωσε εχει πολυ δρομο σε πληροφορω θα βαθαινει αργα και βασανιστηκα! με μικρες εκλαμψεις οπως τωρα .
14/06 20:41  Καλογηρου Παναγιωτης
Οταν το χρηματιστηριο κανει πατο, εχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χαμηλο ογκο και τζιρο.
Οταν αυτο δεν συμβαινει, σημαινει "παιχνιδι"
Το παιχνιδι ειναι στημενο και οποιος καταλαβε...καταλαβε.
Τζιρος και ογκος ειναι συνδεδεμενοι, αρα το αποτελεσμα ειναι αυτο που μετρα.
14/06 20:43  General Lee
Τάκη

υπάρχει περίπτωση οι όγκοι που βλέπουμε να είναι απλώς πασούλες μεταξύ των τραπεζών και των χρηματιστηριακών?

Αν π.χ. πουλάει η μια στην αλλή και τούμπαλίν και με παράλληλη αύξηση των τιμών των μετοχών και τζίρο δείχνεις και αύξηση τιμών.

Και το λέω αυτό γιατί οι περισσότεροι από τη μαρίδα δεν έχει τοποθετηθεί με νέες αγορές (οι εγκωβισμένοι) ή με αγορές γενικά αυτοί που απείχαν.

Πράξεις κάνουν οι traders, οι μεγάλοι και ελάχιστες η μακροπρόθεσμη μαρίδα.

Π.χ. Εσύ έχεις αγοράσει τον τελέυταίο μήνα πόσο τις % του κεφαλαίου σου?

Εγώ απλώς απέχω, μεχρι την τελική ξεφτίλα των τιμών (βλέπε ΓΔ στις 1100-1200)
14/06 20:45  General Lee
Τάκη

Ορμώμενος από αυτό που είπες "Οταν το χρηματιστηριο κανει πατο, εχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ χαμηλο ογκο και τζιρο."

μήπως δεν έχουμε δει ακόμα τον πάτο? Γιατί αν δεν απατώμαι Χαμηλό όγκο και τζίρο δεν είδαμε ακόμα. Υπόψιν χαμηλό όγκο και τζίρο βλέπουμε όταν υπάρχει πλήρης απαξίωση της μετοχικής ιδέας. Αυτό δεν το έχουμε δει ΑΚΟΜΑ!
14/06 20:47  General Lee
ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΜΑ

Όταν υπάρχουν αμφιβολίες, είτε επειδή μπερδεύεσαι μόνος είτε επειδή σε μπερδεύουν, ξανακοιτάς τα βασικά από την αρχή και ρωτάς τον ευατό σου ξεχνώντας ότι ακους από εφημερίδες, εταιρείες, συνεπενδυτές κτλ.

Είναι δυνατόν η μεγαλύτερη κρίση από το 1930, να τελειώσει σε 1-1,5 χρόνο?

ΟΧΙ!

Χωρίς να αντρέξεις ούτε σε μάκρο, ούτε σε τεχνική ανάλυση ούτε σε καφετζούδες. Απλά, στεγνά και καθαρά.

Τώρα αν θεσ να είσαι μεσα, σαφώς και θα πρέπει να είσαι απλώς θα πρέπει να ξέρεις σίγουρα ότι θα δεις πολύ παρακάτω τις τιμές.

Ακόμα και αν τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι σωστά, το σύστημα πλέον είναι χαοτικό, καθότι υπάρχουν παραπάνω από 4 δυνατοί παίκτες. (ΗΠΑ, ΕΕ, ΚΙΝΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΙΝΔΙΑ, ΚΙΝΑ, ΑΡΑΒΕΣ, ΡΩΣΙΑ κτλ). Ένας από αυτούς π.χ. ΚΙΝΑ να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι με τους υπάρχοντες όρους και όλο το σύστημα είναι πάλι εκτός λειτουργίας.

Όταν λοιπόν οι παίκτεσ είναι πάνω από 4, εξαιτίας της χαοτικότητας του συστήματος, προκειμένου να επέλθει ισορρόπία, πρέπει να μείνουν 4 (είτε με συγχώνευση) είτε με κατάρρευση. Διαλέξτε και πάρτε.

Είτε μιλάμε για συγχώνευση ΗΠΑ και ΕΕ, καθότι ο ρόλος τους ως καταναλωτές είναι κοινός, είτε για Κίνα Ινδία μαζί ως παραγωγές χώρες, είτε ΑΡΑΒΕΣ, ΡΩΣΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ ως χώρες φυσικών πόρων ή θα υπάρξει περαιτέρω συγχώνευση είτε κατάρρευση.

Για να μην μιλήσουμε για αρνητικές αναδράσεις (negative feedbacks). Η παροδική βελτίωση των μάκρο (αν δεν είναι μουσαντένια), οφείλεται ξεκάθαρα στην αυξημένη ρευστότητα, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι σε επίπεδο διάρθρωσης/οργάνωσης. Είναι λοιπόν σαφές ότι απλά περιμένουμε να σκάσουν τα negative feedbacks (ανεργία, σπίτια, κατανάλωση, κοινωνικές εκρήξεις, πόλεμοι κτλ)

Κοινώς βάλτε μια 5ετια επούλωσης (στην καλύτερη περίπτωση) των τραυμάτων της οικονομίας, προσθέστε μια παρατετάμένη αργή πτώση (5άρι) στις τιμές των μετοχών η οποία θα δημιουργήσει μια απάθεια στη μαρίδα. Μετά θα μεζέψουν οι μεγάλοι στα χαμηλά, και θα αρχήσει αργή ανάκαμψη την οπ
14/06 20:49  General Lee
Και σορρυ που σας τα πρηζω!

αλλα αιμα στους δρομους δεν εχουμε δει ακομα!
14/06 20:59  Καλογηρου Παναγιωτης
Ο ογκος για μενα ειναι μαιμου με σκοπο να πεισουν οτι τελειωσαμε και εχει μονο επανω.
Το κακο πιστευω ειναι ενα.
Αν ακομα παμε σε χαμηλοτερο χαμηλο απο αυτο που γραψαμε, οι τιμες των περισσοτερων μετοχων ΔΕΝ θα "πανε" στα χαμηλα που κατεγραψαν.
Ο λογος? Απλα οι μεγαλοι παικτες, δεν ειναι κοροιδα. Ξερουν αυτο που εμεις αγνοουμε.
ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ και απο την αλλη βγαινεις σε αγορα μετοχων.
Το παιχνιδι των τραπεζιτων ειναι μεγαλο.
Αλοιμονο αν αυτοι δεν ηξεραν.Τα μεγαλυτερα στημενα παιχνιδια βγαινουν αργοτερα, οταν ειναι πλεον αργα.
Να θυμαστε οτι η επομενη χρονια θα ειναι η εναρξη μιας πολυ μεγαλης ανοδικης κινησης.
14/06 21:05  General Lee
Ορθόν, αλλά υπάρχει και το σενάριο της πρόκλησης άκρατης απελπισίας στον κόσμο για να δώσει τα χαρτάκια του τσάμπα.
14/06 21:31  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Τάκη μια απορία.
Λες "Αν ακομα παμε σε χαμηλοτερο χαμηλο απο αυτο που γραψαμε, οι τιμες των περισσοτερων μετοχων ΔΕΝ θα "πανε" στα χαμηλα που κατεγραψαν". Δηλαδή πως θα γίνουν τα νέα χαμηλά αν δεν τα γράψουν οι τιμές των δεικτοβαρών τίτλων?
14/06 22:04  Καλογηρου Παναγιωτης
Ο οτε εκανε χαμηλο 27/10/08, η ετε 9/3/09 και ο γδ στις 9/3/09.
στις 9/3/09 ο οτε ηταν στα 10,24 ενω τα χαμηλα ηταν 8,78. (27/10/08)
αμα θελουν...πανε και 1000 μοναδες με οτε και ετε στις σημερινες τιμες.
να ξερεις πως οτι θελουν κανουν.-
14/06 22:28  islp11
K.takh για σας.ειπατε οτι βλεπετε το γδ στο 38,2% του 3 δηλαδη στις 2650 μον. εγω καταληγω στο ιδιο αποτελεσμα με αλλο τροπο. 1 κυμα στις 1971μον 2=1880 3=2263 4=2094 5??? 1 εσωτερικο =2310 2 εσωτ=2201 3 εσωτ=2431 4εσωτ=2313.επειδη το 5 εκτεινεται εχω 5=1,618*1 εσωτερικο=1,618*216,4=350,13 αρα 5=2313,95+350,13=2664
14/06 22:41  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Τάκη ευχαριστώ για την απάντηση από την οποία κατάλαβα πως εννοούσες ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γράψουν νέα χαμηλά ΟΛΟΙ οι τίτλοι που έχουν "βάρος". Δεκτόν, όμως λάβε υπόψη σου ότι επειδή βαραίνουν στις αποφάσεις μου αρκετά αυτά που λες, αύξησα θέσεις στις 2300 γιατί πείστηκα ότι θα δούμε το 2400-2470 που έλεγες παλιότερα.
Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής:
τι θα με πειράξει αν αυξήσω κι άλλο τη θέση μου ή διακρατήσω το 70% που έχω τώρα, σε ποιόν θα τα πουλήσω στις 2650 που είπες απόψε. Δηλαδή αν θέλουν οι τραπεζίτες ή οι ξένοι ν' ανεβάσουν κι άλλο την αγορά, πειράζει αν θα έχω κι εγώ ένα +10-20% από αυτό?
14/06 23:51  Bankerman
οταν αρχισε η ανοδος ειχα τη βεβαιοτητα οτι αργα η γρηγορα θα αρχισουν οι καρπαζιες. Αρχισα τις ρευστοποιησεις σταδιακα και οταν συνεχισε η ανοδος κρατουσα μην χασω τα ψηλα, τωρα λεω να ρευστοποιησω τα κερδη μου σταδιακα παλι και να περιμενω. Αν ανεβει και σταθεροποιηθει η κατασταση θα εχω κερδισει αλλα οχι παρα πολλα, απλα αρκετα. Αν ξεκινησει η κατρκυλα περιμενω τα χαμηλα και ξανα μεσα. Συμφωνω παντως οτι ποτε ως τωρα δεν ειδαμε τα σεναρια "αποκαλυψης" που περιμεναν ολοι...
15/06 20:45  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Χα, χα, εμβαινε Τακη!

Κι εμένα μου ήρεσε το τραγουδάκι:

http://thrassos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=10093&blid=10
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις