Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Σεναρια για ΓΔ απο Πηγασος ΑΧΕΠΕΥ - Εμπορικη Τραπεζα.
1598 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009
21:02

Χ.Α.: Τα σενάρια και η αντίσταση στις 1.940 μονάδες

12:47 - 10 Απρίλιος 2009
Aκόμα και τους πιο αισιόδοξους ξάφνιασε το ράλι της αγοράς, που όχι μόνο μηδένισε τις απώλειες από την αρχή του χρόνου, αλλά πέρασε και σε θετικό έδαφος, με κέρδη 5,4%. Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η άνοδος της αγοράς είναι τραπεζοκεντρική και εξαρτάται από τις αντοχές και τα καύσιμα των αγοραστών.

O υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Εμ. Χατζηδάκης, σχολιάζει, "τεχνικά ο Γενικός Δείκτης ικανοποίησε με την κίνηση του και τους πιο αισιόδοξους. Γρήγορες διορθώσεις μιάμισης συνεδρίασης και επέκταση με ισχυρά προωθητικά κύματα συνέθεσαν μια καθαρά ανοδική εικόνα η οποία απειλεί πλέον με αξιώσεις την κορυφή του 2009. Οι 1940 μονάδες είναι ο επόμενος άμεσος στόχος σε μια διαδρομή όπου οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν δεσπόζουσα θέση και τα διαγράμματα τους έχουν αρχίσει να «δραπετεύουν» από την εικόνα μιζέριας των τελευταίων μηνών επιβεβαιώνοντας τα διαδοχικά σήματα αγορών από πιο μεσοπρόθεσμους τεχνικούς δείκτες

Η διόρθωση εξακολουθεί να αποτελεί μια πιθανότητα από την ένταση της οποίας θα εξαρτηθεί η λήξη ή η συνέχιση του εαρινού πάρτι. Διορθώσεις συναλλακτικού όγκου χαμηλής έντασης θα πρέπει να θεωρούνται περισσότερο ευκαιρίες αγορών παρά ενδείξεις αλλαγής τάσης ενώ σε ότι αφορά την νέα στήριξη τιμών αυτή τοποθετείται στο προηγούμενο πεδίο αντίστασης το οποίο βρίσκεται στην ζώνη των 1750 - 1780 μονάδων. Στα νέα τεχνικά δεδομένα επισημαίνουμε και την ύπαρξη μιας πλάγιας στήριξης η οποία έχει λειτουργήσει με επιτυχία δύο φορές έως τώρα ανεβάζοντας την αυτοπεποίθηση της αγοράς. Αν και η συσσώρευση είναι το επικρατέστερο σενάριο για τις επόμενες τρεις συνεδριάσεις δεν θα μας αποτελούσε έκπληξη αν η επιστροφή της επενδυτικής κοινότητας σε κανονικούς ρυθμούς την Τρίτη του Πάσχα στις 21 Απριλίου γίνει αισθητά υψηλότερα των 1900 μονάδων".

Emporiki Bank

Παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις και τις υπερτιμημένες ενδείξεις των τεχνικών δεικτών, διατηρείται το ανοδικό momentum, χωρίς να σημειώνεται αξιόλογη διορθωτική κίνηση, σημειώνει η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση. Η επόμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης στις 1.920 -1.945 μονάδες. Βραχυπρόθεσμα ο δείκτης κινήθηκε περισσότερο «επιθετικά» από τις εκτιμήσεις της Emporiki, καθώς η τελευταία διορθωτική πτωτική κίνηση δεν επεκτάθηκε χαμηλότερα των 1.710 μονάδων και στη συνέχεια ο δείκτης ανέκαμψε δυναμικά, διαμορφώνοντας την Πέμπτη νέο υψηλό διμήνου στις 1.882,82 μονάδες. Όπως ανέφερε και την προηγούμενη εβδομάδα η Emporiki αυτή η εξέλιξη αποτελούσε το εναλλακτικό σενάριο, καθώς σύμφωνα με το κυρίαρχο σενάριο ανέμενε να προηγηθεί διορθωτική κίνηση χαμηλότερα των 1.700 μονάδων και στη συνέχεια να ανακάμψει προς την ισχυρή αντίσταση των 1.920 -1.945 μονάδων.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, δηλαδή μετά την υπέρβαση των 1.780 μονάδων με αυξημένες συναλλαγές, η προσέγγιση της αντίστασης των 1.945 μονάδων μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και άμεσα. Ενδεχομένως σε αυτή την περιοχή τιμών θα κριθεί αν θα πραγματοποιηθεί νέα επιτάχυνση της ανοδικής τάσης προς τις επόμενες αντιστάσεις των 2.065 μονάδων και 2.190 μονάδων ή θα σημειωθεί κορύφωση τιμών για αρκετές εβδομάδες. Βέβαια δεν πρέπει να «υποτιμηθεί» και η αντίσταση των 1.885 μονάδων, όπου διέρχεται η γραμμή τάσης που ενώνει τις κορυφές τιμών των τελευταίων εβδομάδων.

Η Emporiki επισημαίνει ότι οι 1.945 μονάδες αποτελούν την υψηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί από τις 17/11/09 και σε αυτή την περιοχή τιμών έχουν κορυφωθεί δύο ανοδικές αντιδράσεις του δείκτη και όπως επανειλημμένα έχει αναφέρει, αποτελεί την ισχυρότερη αντίσταση των τελευταίων μηνών. Αν κατορθώσει να την ξεπεράσει (το θεωρούμε δύσκολο για το άμεσο μέλλον), τότε θα διαφοροποιηθεί σημαντικά η τεχνική εικόνα προς το θετικότερο, καθώς «ανοίγει» ο δρόμος - μεσοπρόθεσμα - για την προσέγγιση των 2.190- 2.300 μονάδων. Σε διαφορετική περίπτωση, το σενάριο σημαντικής διόρθωσης και υποχώρησης χαμηλότερα των 1.700 μονάδων (προς τις στηρίξεις των 1.685και 1.630 μονάδων) τις προσεχείς εβδομάδες, παραμένει σε ισχύ.

 

Πηγη Reporter.gr

Σχόλια

10/04 21:35  ΜΑΡΧΑΤΖ
Εγώ πάντως Παναγιώτη θα ήθελα να ακούσω το δικό σου σενάριο ….!
11/04 03:49  kanouchr
Marxatz...swstos!
11/04 09:01  Chris_Nik
Περιμενουμε το δικο σου σεναριο...
11/04 11:34  ZOULOU GOLF
Τάκη τι τρίπλα είναι αυτή τώρα αλλά Galeti..xa..xa ξέρεις ότι περιμένουμε το δικό σου αισθητήριο λόγω εμπιστοσύνης-συγνώμη-
ευχαριστώ πολύ.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις