Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
1113 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008
17:59

Ανταλλαγή «τοξικών» κεφαλαίων με κρατικά ομόλογα Οι χώρες της ευρωζώνης θα μπορούν να ανταλλάσσουν τα λεγόμενα "τοξικά" κεφάλαια έναντι κρατικών ομολόγων, προκειμένου να στηρίξουν τις τράπεζες, προβλέπει το προσχέδιο της κοινής απόφασης των "15" που συνεδριάζουν σήμερα στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Το σχέδιο επαναλαμβάνει τη δέσμευση των ευρωπαϊκών χωρών να εμποδίσουν κάθε χρεοκοπία τράπεζας που θα συνιστούσε κίνδυνο για ολόκληρο το οικονομικό σύστημα.
"Οι κυβερνήσεις επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να αποφύγουν κάθε χρεοκοπία ιδρυμάτων συστημικώς σημαντικών μέσω των κατάλληλων μέσων, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων τους", προστίθεται στο κείμενο. "Κατά τον τρόπο αυτό, θα φροντίσουμε τα συμφέροντα των φορολογουμένων" καταλήγει το κείμενο.
Παράλληλα, τα κράτη της ευρωζώνης είναι έτοιμα να προσφέρουν εγγυήσεις στις πράξεις αναχρηματοδότησης των τραπεζών, σε προσωρινή βάση.
Όπως αναφέρει το προσχέδιο της κοινής διακήρυξης των "15", τα κράτη θα μπορούν να παρέμβουν με πολλούς τρόπους για να στηρίξουν τη χρηματοδότηση των τραπεζών στη διατραπεζική αγορά, προσφέροντας εγγυήσεις, διαβεβαιώσεις ή "παρόμοιους διακανονισμούς".
Η πρόταση των χωρών-μελών της ευρωζώνης για την εγγύηση της αναχρηματοδότησης των τραπεζών θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009.
Το κείμενο σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν τη χρεοκοπία των τραπεζών ακόμη και προστρέχοντας στην αναδιάρθρωση των κεφαλαίων τους.
Γαλλία
Σχέδιο ύψους 300 δισ. ευρώ για την παροχή κρατικών εγγυήσεων στην αγορά διατραπεζικού δανεισμού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Γάλλος Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires που επικαλείται δημοσίευμα της Le Monde.

Όπως αναφέρεται, οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Γάλλο Πρόεδρο αναμένονται στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου στο Παρίσι, ενώ ανάλογες ανακοινώσεις αναμένονται και από άλλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde, η γαλλική κυβέρνηση πιθανότατα θα ανακοινώσει την παροχή κρατικών εγγυήσεων για διατραπεζικά δάνεια, με ισχύ πιθανότατα έως το τέλος του 2009.

Την Τρίτη ή την Τετάρτη αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση στο γαλλικό κοινοβούλιο τα σχεδιαζόμενα μέτρα, σύμφωνα με δηλώσεις Γάλλων αξιωματούχων, με στόχο την υπερψήφισή τους πριν το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας

 Ισπανία

Η κυβέρνηση της Ισπανίας  ενέκρινε σήμερα πιστωτικές διευκολύνσεις  για να εγγυηθεί τραπεζικά ομόλογα ύψους μέχρι 100 δισ. ευρώ - έκδοσης 2008- και για να αγοράσει τραπεζικές μετοχές, είπε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Η κίνηση έρχεται να διαδεχτεί τα μέτρα που ανακοίνωσαν την Κυριακή οι 15 χώρες του ευρώ, προκειμένου να ενισχύσουν τα πληγέντα τραπεζικά συστήματα, καθώς η παγκόσμια πιστωτική κρίση επιδεινώνεται

Την Παρασκευή η ισπανική κυβέρνηση έκανε αποδεκτή τη δημιουργία ταμείου 30 δισ. ευρώ για να βοηθήσει τη χρηματοδότηση των τραπεζών της χώρας, αγοράζοντας χρηματοπιστωτικά μέσα τα οποία δύσκολα πωλούνται στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

M. Bρετανία

Το ποσό των 37 δισ. στερλίνων (63 δισ. δολάρια) θα επενδύσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε βρετανικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει στη Royal Bank of Scotland, και στις Lloyds TSB και HBOS, μετά την ολοκλήρωση του μεταξύ τους deal.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση την οποία επικαλείται το Dow Jones Newswires, μετά την ολοκλήρωση των κεφαλαιακών επενδύσεων, κάθε μία εξ αυτών των τραπεζών θα έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 άνω του 9%, δηλαδή σημαντικά υψηλότερο από το ελάχιστα απαιτούμενο επίπεδο, από τα διεθνή πρότυπα.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Οικονομικών της Αγγλίας, Alistair Darling, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απκτήσει το 57% της RBS αν η άντληση κεφαλαίων δεν στεφθεί με επιτυχία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του πληγέντα από την κρίση τραπεζικού τομέα της χώρας, η κυβέρνηση του Gordon Brown θα διορίσει μη εκτελεστικά μέλη στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Στόχος της παρέμβασης της κυβέρνησης είναι η προστασία των δανειοληπτών, των επιχειρηματιών, και των απλών καταθετών, καθώς των συμφερόντων των φορολογούμενων πολιτών.

Στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξης των τριών τραπεζών έγινε γνωστό πως η Lloyds θα αναθεωρήσει τους όρους εξαγοράς της HBOS, ενώ θα συγκεντρώσει περί τα 5,5 δισ. στερλίνες σε νέα κεφάλαια. Η HBOS θα αποκτήσει με τη σειρά της νέα κεφάλαια ύψους 11,5 δισ. στερλίνων. Σημειώνεται πως η HBOS προειδοποίησε σήμερα πως για την κερδοφορία της λόγω του υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης.

Η κυβέρνηση θα παρέχει τα κεφάλαια μέσω πώλησης ομολόγων, που θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου. Σημειώνεται πως η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα πως θα συμμετάσχει σε νέα συντονισμένη κίνηση από Κεντρικές Τράπεζες.

 

Πηγη  sofokleous10.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις