Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


FED. Τι ρολο παιζει;
1164 αναγνώστες
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008
20:27

real.gifEνώ ο κόσμος συνεχίζει να περιμένει από τη FED να λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε  η ίδια συνεχίζει να κρατά σε ομηρία έναν ολόκληρο χρηματιστηριακό και χρηματοπιστωτικό σύστημα... Σήμερα, το επιτόκιο της FED είναι 100 μονάδες βάσης υψηλότερο από αυτό του Μαΐου του 2004. Τότε, η αγορά κατοικίας βρισκόταν στο μέσο της  φούσκας, και η αγορά μετοχών στο μέσο μίας πολυετούς ανοδικής τάσης. Το χαμηλότερο από το σημερινό επιτόκιο, αύξανε τη ρευστότητα στο σύστημα και διευκόλυνε τη συνέχιση της ανοδικής τάσης των μετοχών και τη μεγέθυνση της φούσκας των ακινήτων και της πίστωσης.

Σήμερα, ο S&P βρίσκεται κάτω από το επίπεδο τιμών του 2004 και καταρρέει έχοντας υποστεί ένα ιστορικό κραχ, ενώ την ίδια στιγμή η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ βιώνει τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 70 ετών. Παράλληλα η ρευστότητα είναι είδος υπό εξαφάνιση και η FED κρατάει το επιτόκιο της στο  2% έναντι 1% το 2004! Άρα  είτε δεν έχει ιδέα τί κάνει είτε λειτουργεί με δόλο. Όταν κάποιος προκαλεί μία μεγάλη καταστροφή είτε είναι παράλογος και άρα επικίνδυνος είτε είναι λογικός μεν αλλά λειτουργών με δόλο. Υποθετικά πάντα μιλώντας ποιος θα ήταν ο δόλος σε αυτήν την περίπτωση ; Μα να επιστρέψουν τα δολάρια που μέχρι σήμερα έκαναν το γύρο του κόσμου ανεβάζοντας ξένα χρηματιστήρια (και το ΧΑ) στην ...μαμά Wall Street  για να αποπληρώσουν τα λάθη η τις παραλείψεις των εκεί μεγαλοστελεχων...

"Χρειάζεται υπομονή καθώς οι αναταράξεις που συνεχίζουν να γνωρίζουν οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σύντομα παρά την έγκριση από το Κογκρέσο του πακέτου ενίσχυσης για τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικά τομέα και τις συντονισμένες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών", δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομίας, Henry Paulson.

 

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά γνωρίζουν ήδη τις επιπτώσεις της πιστωτικής κρίσης, ωστόσο εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι η αμερικανική οικονομία θα ξεπεράσει την κρίση. Τόνισε ωστόσο ότι "αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ενώ διατηρούνται οι σημαντικές προκλήσεις για την οικονομία".

 

Ο κ. Paulson υπογράμμισε παράλληλα ότι το σχέδιο ενίσχυσης του χρηματοπιστωτικού τομέα δεν θα καταλήξει στη διάσωση όλων των ιδρυμάτων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και νέων πτωχεύσεων τραπεζικών ιδρυμάτων στους επόμενους μήνες.

 

 

Πηγη  sofokleous10.gr

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις