Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
1266 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2008
20:22

Σε μείωση των επιτοκίων τους προχώρησαν σήμερα η Federal Reserve, η Τράπεζα της Αγγλίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς και οι κεντρικές τράπεζες του Καναδά, της Σουηδίας, της Ελβετίας και της Κίνας, σε μια συντονισμένη προσπάθεια να αποφευχθεί η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας.


Κατά μισή μονάδα μείωσαν τα επιτόκια δανεισμού η Fed, η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των 1,5%, 3,75% και 4,5% αντίστοιχα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια κατά 0,27%.

«Η πρόσφατη εντατικοποίηση της οικονομικής κρίσης έχει αυξήσει τον κίνδυνο μείωσης των ρυθμών ανάπτυξης και έχει περιορίσει τον κίνδυνο ανόδου των τιμών, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση των τιμών. Ως εκ τούτου, παρέχονται εγγυήσεις για βελτίωση των συνθηκών σε νομισματικό επίπεδο», τονίζεται σε κοινή δήλωση των κεντρικών τραπεζών.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 3,75% από 4,25%. Πρόκειται για την πρώτη μείωση από τον Ιούνιο 2003 και πραγματοποιήθηκε νωρίτερα από ό,τι ανέμεναν οι αγορές.

«Η πρόσφατη κλιμάκωση της χρηματοοικονομικής κρίσης έχει αυξήσει τους πτωτικούς κινδύνους για την ανάπτυξη και συνεπώς έχει μειώσει περαιτέρω τους ανοδικούς κινδύνους για τη σταθερότητα των τιμών», επισημαίνει η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της.

«Εγγυάται λοιπόν κάποια υποχώρηση των παγκόσμιων νομισματικών συνθηκών». 

 

 

Πηγη  sofokleous10.gr                  

Σχόλια

08/10 21:10  freeagle
Τάκη, πέρα από ένα βραχυχρόνιο τίναγμα πιστεύεις ότι όλα αυτά τα μέτρα είναι ικανά να αντιστρέψουν την μακροχρόνια τάση;
08/10 21:32  Καλογηρου Παναγιωτης
Ναι. Μην ξεχναμε οτι το χρηματηστηριο ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ.
Δεν "παιζει" το παρον, αλλα το μελλον.
Νομιζω συντομα θα το δουμε στην πραξη.
08/10 21:45  freeagle
Μακάρι Τάκη, εκτιμώ την άποψη σου πάντα …
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις