Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


ΕΦΑΡΜΟΓΗ 2ου ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΗΠΑ.
1153 αναγνώστες
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008
22:05

Οι κεντρικοί τραπεζίτες παίρνουν πλέον στα χέρια τους το πηδάλιο των αγορών, μετά το σοκ από το ηχηρό πολιτικό «όχι» του Κογκρέσου στο σχέδιο Πόλσον, για τη διάσωση της χρηματαγοράς. Τις επόμενες έξι εβδομάδες, οι αναλυτές προβλέπουν πρωτοφανείς «ενέσεις» ρευστότητας από την Fed, αλλά και συντονισμένες παρεμβάσεις από τις άλλες ισχυρές κεντρικές τράπεζες, ώστε να αποφευχθεί το καταστροφικό σενάριο του απόλυτου «παγώματος» στις αγορές χρήματος.

Η «θανάσιμη απειλή», κατά τον Μπεν Μπερνάνκε, για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν αποτράπηκε τελικά με πολιτική παρέμβαση. Οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές επιφύλαξαν δυσάρεστη έκπληξη στον Χένρι Πόλσον, απορρίπτοντας με ψήφους 228-205 το νομοσχέδιό του, για την απορρόφηση «τοξικών» στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών, με κόστος 700 δισ. δολ. για τον αμερικανικό προϋπολογισμό.
Η Wall Street γνώρισε τη μεγαλύτερη ημερήσια «βουτιά» από το κραχ του 1987, με τον S&P να χάνει στη χθεσινή συνεδρίαση 8,4%. Είναι ενδεικτικό των σαρωτικών ρευστοποιήσεων, ότι από τις 500 «βαριές» μετοχές του δείκτη μόνο η μετοχή της Campbell Soup έκλεισε με κέρδη!
Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Fed έθεσαν ήδη σε εφαρμογή το «Σχέδιο Β» για τη διάσωση του πιστωτικού συστήματος, το οποίο προβλέπει ουσιαστικά ότι οι «ενέσεις» στους ισολογισμούς των τραπεζών με αγορές «τοξικών» χρεογράφων από το Δημόσιο θα υποκατασταθούν από τη χορήγηση άφθονης ρευστότητας, ώστε να περιορισθεί δραστικά το κόστος χρηματοδότησης των τραπεζών.
Ήδη η Fed έλαβε την απόφαση να «βομβαρδίσει» τις αγορές με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις 630 δισ. δολ., με δύο τρόπους:
  1. Το όριο χορήγησης δολαρίων στις ξένες κεντρικές τράπεζες με πράξεις swap αυξήθηκε κατά 330 δισ. δολ.,
  2. Το όριο χορηγήσεων από το ειδικό πρόγραμμα έκτακτου δανεισμού των ξένων κεντρικών τραπεζών αυξήθηκε από την Fed κατά 300 δισ. δολ., φθάνοντας τα 450 δισ. δολ.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ενέσεις ρευστότητας θα χορηγηθούν μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο τα 630 δισ. δολ. να αποδειχθούν λίγα και να απαιτηθεί πρόσθετη αύξηση των πιστώσεων από την Fed.
Οι κίνδυνοι από την εφαρμογή του σχεδίου είναι προφανείς: η Fed καλείται να επεκτείνει τον ισολογισμό της με τρόπο πρωτοφανή και ίσως επικίνδυνο, ενώ η πλημμυρίδα των δολαρίων στο διεθνές σύστημα είναι πολύ πιθανό να διαβρώσει ακόμη περισσότερο την ήδη ασθενή εμπιστοσύνη στο «πράσινο νόμισμα», οδηγώντας σε συναλλαγματική κρίση, που θα μεταφέρει τα προβλήματα των ΗΠΑ σε άλλες οικονομίες.
Ελπίδα των τραπεζιτών είναι ότι η μαζική παροχή ρευστότητας θα αποκαταστήσει γρήγορα την ομαλή λειτουργία της χρηματαγοράς, επιτρέποντας στην Fed να «μαζέψει» σύντομα τις πιστώσεις που θα χορηγηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Για το δολάριο, που σίγουρα θα περάσει δύσκολες ώρες, εξετάζονται ακόμη και σενάρια συντονισμένης παρέμβασης των κυβερνήσεων του G-7.
Πάντως, ο Χένρι Πόλσον επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες να περάσει από το Κογκρέσο ένα σχέδιο διάσωσης των τραπεζών, με ορισμένες τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο που απορρίφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα εργασθεί με το Κογκρέσο για να υπάρξει συμφωνία, ώστε το νέο σχέδιο να εγκριθεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα αυτή. Το Κογκρέσο θα μείνει ανοικτό τις επόμενες ημέρες, αν και θα έπρεπε να έχει κανονικά αναστείλει τις εργασίες του ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Αμερικανός υπουργός εκτιμά ότι οι παρεμβάσεις της Fed μπορούν να αποτρέψουν ένα χρηματοοικονομικό Αρμαγεδώνα, αλλά μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφού η παρούσα κρίση δεν είναι πλέον μια απλή κρίση ρευστότητας, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας κρίσης φερεγγυότητας του τραπεζικού συστήματος, καθώς η κεφαλαιακή βάση των τραπεζών έχει διαβρωθεί σε ανησυχητικό βαθμό και η έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών εμποδίζει την εισροή νέων κεφαλαίων.
«Πρέπει να εργασθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, πρέπει κάτι να κάνουμε», τόνισε ο Πόλσον μετά τη χθεσινοβραδινή του συνάντηση με τον πρόεδρο Μπους. «Το κουτί εργαλείων που διαθέτουμε είναι σημαντικό, αλλά όχι επαρκές», είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας τις «ενέσεις» ρευστότητας από την Fed που ήδη άρχισαν από χθες το βράδυ.

 

 

πηγη  sofokleous10.gr

Σχόλια

30/09 23:52  ZOULOU GOLF
Δυστυχώς ή ευτυχώς εντός της εβδομάδος θα βρεθεί σχέδιο στήριξης που θα περάσει και από το κογκρέσο
30/09 23:59  Καλογηρου Παναγιωτης
Το θεμα δεν ειναι αν περασει, αλλα αν πραγματι μπορει να αντιστρεψει την αρνητικη ταση.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις