Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Αύριο ξεκινούν τα νέα μέτρα για το short selling στο ΧΑ
1149 αναγνώστες
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008
21:35
 

Στη λήψη έκτακτων μέτρων με στόχο τον «έλεγχο» τους short selling στο Χ.Α. προχώρησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ε.Κ., αφού έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές και συνεκτίμησε τις ειδικότερες συνθήκες της ελληνικής αγοράς, αποφάσισε τη λήψη προσωρινών μέτρων που αφορούν τις ανοικτές πωλήσεις (short selling) με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και την εν γένει προστασία της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε κατά τη σημερινή του 485η
-Tα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών που διενεργούν ανοικτές πωλήσεις μετοχών οφείλουν να το δηλώνουν κατά την καταχώρηση της σχετικής εντολής πώλησης στο σύστημα συναλλαγών (flagging). συνεδρίαση τα εξής:
 -Στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών θα δημοσιεύεται καθημερινά (α) το ύψος των ανοικτών πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν συγκεντρωτικά ανά μετοχή και (β) ο συνολικός αριθμός των μετοχών ανά εταιρία που έχουν αποτελέσει αντικείμενο δανεισμού.
 
-Τα φυσικά ή τα νομικά πρόσωπα τα οποία αποκτούν αρνητική θέση (short position) επί συγκεκριμένης μετοχής, η οποία υπερβαίνει το 0,10% του αριθμού των μετοχών της εκδότριας εταιρίας, οφείλουν να γνωστοποιούν τη θέση αυτή άμεσα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και να την δημοσιοποιούν στο επενδυτικό κοινό, μέσω του Ημερήσιου Δελτίου Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το αργότερο την επόμενη ημέρα από την υπέρβαση του εν λόγω ορίου. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για κάθε μεταβολή του ποσοστού αυτού.
 Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από αύριο, 24 Σεπτεμβρίου, και ισχύουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2008.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ΕΠΕΥ και τα πιστωτικά ιδρύματα που εκτελούν εντολές για λογαριασμό πελατών οφείλουν να διασφαλίζουν ότι οι πελάτες τους που προβαίνουν σε πωλήσεις μετοχών είναι σε θέση να παραδώσουν εγκαίρως στην εκκαθάριση τις πωληθείσες μετοχές.

 Πηγη   sofokleous10.gr

Σχόλια

23/09 21:48  logical
μπουρδες! ειμαι εναντια στην καταργηση παρολα αυτα η ανακοινωση του 0,10% επι των μετοχων ειναι καποιο τεραστιο νουμερο για να ανακοινωθει. Αν πιστευετε παντως οτι μπορει να απαγορευτει σκεφτειτε την καθε τυρκουαζ μπορδοροδοκοκινη και πρασινα αλογα πλατφορμα που η κινηση μπορει να γινεται χωρις να περναει απο εχαε. quiz ποια αχε δεχτηκε εντολη πωλησης 800000 κυπρου απο την Lehman και την επομενη εψαχνε να εκκαθαρισει με μεθοδο 6 χαρτια ? τελικα εβγαλε και κερδος λογω αγορας. Οποτε γιατι μιλαμε. Οι ξενοι πρωτα πουλανε και μετα στελνουν τιτλους...ολα τα υπολοιπα που ακουμε ειναι απλα ιστοριες για αγριους
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις