Καλογήρου Παναγιώτης (Τάκης 1)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Λίγα λόγια για εμένα
Γεννήθηκα Αθήνα..... Έχω ασχοληθεί με ΜΜΕ και είμαι ηλεκτρονικός. Στην ζωή μου οτι θέλησα το πέτυχα. Αυτό που δεν ήξερα ήταν το Χρηματιστήριο. Το πλήρωσα πανάκριβα. Ηταν το μόνο πράγμα που με έβαλε κάτω. Πείσμωσα τόσο, πού διέθεσα τόσες ώρες, όσες δεν διέθεσα για τίποτε άλλο για να το μάθω. Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μου ξεπληρώσει οτι μου πήρε και όχι μόνο.Εδώ και αρκετό καίρο, έχω συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα. Θέλω να δείξω στον απλό επενδυτή οτι τίποτα δεν είναι τόσο απλό. Αν δεν καταστραφείς δεν μαθαίνεις. Μάθετε για να μήν είστε και εσείς τα επόμενα θύματα. Τις γνώσεις που αποκόμισα σας μεταφέρω απο εδώ. Αποτελούν τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και εμπειρίες. Να ξέρετε οτι κανείς δεν ξέρει τα πάντα . Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
ANALYTAKIS TV
Σύνδεσμοι


Τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα χρήματα της FED ;
1086 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2008
00:25

Πολλοί αναλυτές χαρακτήρισαν τις τελευταίες ενέργειες της Fed ακατανόητες. Με το να παρέχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση ως δάνειο στην AIG την Τρίτη, δύο μέρες μόλις μετά την άρνησή της να αξιοποιήσει δημόσιους πόρους για να διασώσει την Lehman Brothers από τη χρεοκοπία, γεννώνται εύλογα ερωτήματα για το με ποια κριτήρια μια κεντρική τράπεζα αποφασίζει αν μια εταιρεία είναι ισχυρή ή όχι και αν θα γλιτώσει την κατάρρευση.
Αν αναλογιστεί κανείς τα 29 δις δολάρια που ξόδεψε η FED για να προωθήσει την πώληση της Bear Stearns στην JP Morgan τον Μάρτιο, τα 100 δις δολάρια που χορήγησε για την σωτηρία των Fannie Mae και Freddie Mac, τα 300 δις δολάρια για την Υπηρεσία Στέγασης, το δάνειο των 85 δις δολαρίων για την AIG και άλλα δάνεια και συμφωνίες, οι φορολογούμενοι είναι «υπό τον ζυγό» περισσότερων από 900 δις δολάρια.
«Προσποιήθηκαν ότι θα τραβούσαν μια γραμμή στην άμμο αν έδιναν λεφτά στην Lehman, αλλά μόλις δύο μέρες αργότερα προβαίνουν σε μια ενέργεια κατακριτέα» τονίζει η Νουριέλ Ρουμπίνι, καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ υποστήριξαν ότι έπρεπε να δράσουν άμεσα στην περίπτωση της AIG εξαιτίας της ευρείας της απήχησης στις οικονομικές αγορές. Λόγω του αντικειμένου και των ασφαλειών , η AIG διαπραγματεύεται συμφωνίες με χιλιάδες εταιρείες ανά τον κόσμο, άρα μια χρεοκοπία θα είχε τεράστιο παγκόσμιο αντίκτυπο.Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος στις αγορές από μια πιθανή κατάρρευση της AIG θα ήταν μεγαλύτερη των 180 δις δολαρίων.

Τόνισε όμως, ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να ξεκαθαρίσει πότε και γιατί επιδιώκει τη σωτηρία ενός ομίλου. Ο πρόεδρος της FED, Μπεν Μπερνάνκι, ο οποίος έμεινε εκτός δημοσιότητας και δεν προέβη σε δηλώσεις τόσο για την περίπτωση της Lehman ή της AIG, θα δώσει εξηγήσεις στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα και σίγουρα θα του απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα.Μπορεί η παρουσία του Μπεν Μπερνάνκι να αποδειχθεί πολύ ενδιαφέρουσα, αφού πολλά από τα μέτρα που έλαβε η FED στην παρούσα κρίση είναι επίμαχα και ίσως δημιουργήσουν περισσότερες αμφιβολίες για την ορθότητά τους.
Συμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρώσει χρήματα μέσω δημοπρασιών έντοκων γραμμάτιων αμερικανικού Δημοσίου, τα οποία θα παρέχει στη συνέχεια στη νομισματική αρχή. Η κίνηση αυτή από την αμερικανική κυβέρνηση προς την Κεντρική Τράπεζα της χώρας γίνεται μετά από αίτημα της ίδιας της Fed, ενώ θα βοηθήσει ουσιαστικά στη διαχείριση του ισολογισμού της Fed...

 

Πηγη  www.sofokleous10.gr

Σχετικές μετοχές:
DOW ΓΔ
Σχόλια

22/09 00:51  ΕΝΑΠ
Ο ίδιος ο Bernanke είχε αναφέρει στον τύπο σχεδόν αμέσως μετα την αναλαβή των καθηκόωτων του ως πρόεδρος της FED, ότι προκειμένου να ΄συρικνωθεί στην χώρα του η κατανάλωση, είναι διαθετιμένος να ρίχνει δολλάρια στον κόσμο με τα ελικόπτερα.
Προκειμένου λοιπόν να καταποντιστεί η οικονομία των Η.Π.Α, αφού εξαντλήσει όλα τα μέσα θα αρχίσει να "κόβει" νέο χρήμα στο νομισματοκοπείο.
Αλλά και αυτό ακόμη θα έχει μεν αποτελέσματα, αλλά προσωρινά για περίπου 4 +/- χρόνια.
Οι αυτοκρατορίες γεννιούνται για να πεθαίνουν ...και ίσως το αντίστροφο.
Το αντίστροφο απομένει να αποδειχθεί.
22/09 01:32  Καλογηρου Παναγιωτης
Καλα θα κανουμε να παρακαλαμε για το αντιστροφο,αλλιως...
22/09 07:21  gem2004
Φίλε Τάκη,

Το παραπάνω άρθρο είναι δημοσιευμένο στις 17/9, πριν πέντε ημέρες αλλά και γραμμένο νωρίτερα γιατί αναφέρει ... «θα δώσει εξηγήσεις στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη βδομάδα» ενώ η συνεδρίαση της FED έγινε στις 16/9.

Εκτοτε υπήρξε η πρόταση Paulson για τα $700 δις και η απαγόρευση του short selling σε πολλές μετοχές Παγκοσμίως, που οδήγησε στη μεγάλη αντιστροφή του κλίματος την περασμένη Παρασκευή.

Πάντα φιλικά !
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αναλύσεις καί σχόλια δεικτών - μετοχών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ BLOG
http://analytakis.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL, ΜΠΟΡEIΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΛΕΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΔ ΜΕΤΟΧΩΝ Σχολια Δεικτων ΑναλυσειςΑπό 22/11/13

Από 16/12/13
Flag Counter


[ Copy this | Start New | Full Size ]


Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις